reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości ciążowe

reklama
No ja mam powtórkę z pierwszej ciąży - zgaga! Tym razem nie stawiam na domowe sposoby, poprosiłam gina o bezpieczny lek na zgagę, stosuję Refluxin, ma postać żelu w saszetce i działa błyskawicznie, jest godny polecenia :)

Hejka. A ja się dziś MASAKRYCZNIE czuję.Nie dość że płacze ciągle od samego rana (spięcie z m) to jeszcze po raz pierwszy w ciąży boli mnie brzuch.Na dole po lewej stronie(tak nad pachwiną) jakby mi ktoś szpile wbijał.Dobrze że jeszcze nospe znalazłam pierwszy raz w ciąży dziś wzięłam (zwykłą -nie wiem czym się różni od tej Forte). Wstawiałam pranie i ogarnąć miałam ale,ale już chyba nie dam rady.Chyba że przejdzie...

cyśka takim kłuciem się nie przejmuj, ja w zasadzie na okrągło coś takiego mam, raz w jednym raz w drugim boku, no i naprawdę mocno boli :( Nospa zwykła ma 40mg, a forte 80mg, dobrze, że na początek tą zwykłą wzięłaś.

Co do spania to też mnie wszystko boli, szczególnie kręgosłup i brzuch, a jak się obudzę do wc to usnąć nie mogę później :/ jak kupiłam poduszkę do spania, takiego długiego rogala to i tak jest o niebo lepiej niż wcześniej, także polecam jak coś.

M85 przypomniałaś mi o bólu nóg... ja albo leże na lewym boku albo jak już nie mogę to na prawym (na prawym się boję ze nóżki dziecku uciskam) nogi mnie bolą chyba od spania w jednej pozycji ani to je zgiąć ani wyprostować...

lady a jakbyś coś miedzy kolana włożyła, albo coś pod plecy np zwinięty koc, żeby leżeć tak jakby trochę na plecach i trochę na boku, mi to pomaga na ból bioder. Jeszcze w takiej pozycji "pół plecy pół bok" nogi kładę na dużej twardej poduszce, żeby były trochę wyżej i to mi pomaga.

M85 ja już tak próbowałam. Ja nie mogę leżeć tak pół bokiem pół na plecach- nie wiem dlaczego, ale w takich pozycjach jak na plecach i wyżej napisanej zaraz mi twardnieje brzuch i to tak co chwilę... i wolę nie... i pozostaje mi tylko bok.

reklama
Eh to nie dobrze, faktycznie pozostaje tylko bok. To chociaż podkładaj coś pod brzuch (mnie wtedy mniej ciągnie) i np pod jedno kolano. Albo może na wpół leżąco na plecach będzie lepiej. Wiesz co, jak ja się tak zastanowiłam to faktycznie jak leżę na plecach całkiem płasko to też mi brzuch zaczyna częściej twardnieć.

Do góry