reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwości ciążowe :(

mnie bolą tylko kopniaki w podbrzuszu.. ale gólnie ledwo żyję bo jajniki i pachwiny bardzo mnie bolą.. kopniaki w każde inne miejsce nie bolą wogóle.. ale jak się przepycha i wypina to już gorzej :-D ale to nic :-) ja kocham ten ból :-)

reklama
od 2 dni dzidzia się słabo rusza... ledwo ledwo zauważam te ruchy.. albo się do nich tak przyzwyczaiłam, albo coś się dzieje :-( zaczynam panikować, ale póki są jakiekolwiek to siedze w domku,.... 4 czerwca mam wizytę... ehhhhh czemu mam takiego leniucha w brzuchu!?

czy jakaś doświadczona mama może mi odp??? czy jest możliwe, że kopniaki są słabe i kompletnie nie bolą, a mimo wszystko jest ok? ja już się tak boję.. ostatnio dzidzia tak szalała, że całym brzuchem mi wirowało.. już myślałam co to będzie za kilka tyg, że pewnie będę się zwijać z bólu... a może mój dzidziuś po prostu trafia w takie miejsca, ze nie boli... kurde no co jest..

Ostatnia edycja:
Wydaje mi sie, ze jeśli czujesz jakiekolwiek ruchy to jest ok, w razie co zawsze możesz zamiast panikować i się denerwować podjechać na izbę przyjęść, niech zobaczy ktoś i zrobi ktg, lub zbada tętno dzidziusia, jak coś to pomyśl sobie, ze lepiej pojechać 100 razy za dużo jak raz za późno. A co do kopniaków, to ja tak mam, czasem są silne, mocne, cały dzień czuję maluszka, czasem jest taki leniwy jak mama:) no i drugi dzidziuś rusza się o wiele więcej niż w poprzedniej ciaży cócia, ledwo się położę, a on się wierci, z tamtą małą miałam często tak, że leżałam, cudowałam i nic.
Jak sie mocno denerwujesz to naprawdę podjedź do szpitala, nic Ci przecież nie zrobią!

eli ja tez mialam dni kiedy moj szkrab sie mniej ruszal i od razu panikowalam, zazwyczaj jest dosc aktywny, nawet bardzo:-)
czytalam ze dzieci tak jak my maja swoje leniwe dni:-) a poza tym moze kopie w druga strone i tego juz tak nie czujesz:tak:
Ja tez sie denerwowalam i wtedy postanowilam ze kupie sobie takie sluchawki do sluchania tetna dzidziusia-podobno to dziala dopiero od 28 tygodnia, wiec mam w planach kupic to w przyszlym tygodniu-bede wtedy spokojniejsza jak maly bedzie mial leniwy dzien:tak:
eli na pewno wszystko jest dobrze:tak:
sprobuj zjesc cos slodkiego i poloz sie na lewym boku-slyszalam takie porady

Eli kochana! Jestem pewna, że wszystko jest w porządku. Dzidziuś też może mieć bardziej śpiące dni, może leniwiej się rusza, a może faktycznie obrał sobie jakiś inny punkcik do skopywania i akurat nie czujesz tego tak intensywnie.
Myślę, że jeśli czujesz jakiekolwiek ruchy, nawet leciutkie - to wszystko jest dobrze.
Mój dzidziuś ma takie fazy. Albo szaleje jak mały wariat albo strasznie dużo śpi.
W ogóle zaobserwowałam coś niesamowitego. Byłam dwa dni u rodziców. Tam każdego ranka przychodzi trochę osób na kawkę i jest spore zamieszanie. Dzidzia ewidentnie nie wiedziała o co chodzi. Wierciła się, biła, kopała - no to musiałam głaskać brzuszek, żeby wiedziała, że jest z mamusią i chyba po chwili pomogło :-)

Ja tylko czekam na mocnego kopniaka i nawet jak będzie boleć to będę szczęśliwa
:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

ja też jestem szczęśliwa z każdym mocniejszym kopniaczkiem , bo wtedy nabieram pewności ,ze mój maluch rośnie, tym bardziej ,że mój brzuch jest podobno tak mały, że wszyscy pytają się mnie gdzie mam tą 7-miesięczną ciążę

eli-podpisuje się pod dziewczynami:-)nic się nie martw bo moja mała też ma tak że czasami szaleje kilka dni a potem jest spokojniejsza.
W czoraj M.w końjcu dostał serię porządnych kopniaczków na które tak długo czekał:)Aż był zdziwiony że tak mocno kopała:-)

ja też jestem szczęśliwa z każdym mocniejszym kopniaczkiem , bo wtedy nabieram pewności ,ze mój maluch rośnie, tym bardziej ,że mój brzuch jest podobno tak mały, że wszyscy pytają się mnie gdzie mam tą 7-miesięczną ciążę
Dokładnie z każdym dniem, te kopniaczki są mocniejsze, ale mimo wszystko czekam na porządnego takiego mocnego kopniaczka... ale co my oczekujemy jak stópki czy rączki naszych kruszynek są jeszcze tak malusie... :sorry: ehhhh ale już bym chciała poczuc, a raczej chciała bym żeby niunia pokopała tatusiowi w bruszek, żeby mógł i on ją wkońcu poczuć, a jak już drga coś mi w bruzszku - to jak mąż raczkę przyłoży to mała spokojna się robi... :eek:

reklama
Do moich dolegliwości ciążowych mogę dodac rozstępy na piersiach ... narazie naliczyłam 3 takie malutkie ... ale nie dziwię się, że zaczynają mi się robic bo piersi urosły mi z C na DD (w sumie ma to i swoje dobre strony :rofl2: )

Do góry