reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwości ciążowe :(

Dziewczyny mam pytanie...
Dziś w nocy obudziły mnie bardzo silne bóle w podbrzuszu takie jak kiedyś przy okresie miałam. Czy to może być powiększająca się macica i wszystko jest w porządku czy powinnam może zadzwonić do lekarza? Wzięłam nospę i trochę ulżyło ale co jeśli się będzie powtarzało?

reklama
Jogobelka ja mialam na poczatku ciazy takie straszne bole podbrzusza, lekarz mi pow ze powieksza sie macica, ale jak Cie bedzie tak dlugo i czesto bolalo nic nie zaszkodzi jak skonsultujesz to z lekarzem;-)

A ja zauważyłam wczoraj, że zaczyna wychodzić mi pępek. :rofl2: Myślałam, że dopiero potem robi się z niego taki guziczek a tu pach, już jest coraz bardziej "płytki":rofl2: :-D

Alex czytałam ostatnio o piątym miesiącu ciąży i było tam napisane, że w tym okresie pępki zaczynają wyskakiwać ;-) mój jeszcze ma długą drogę hihihi

Jogobelka mnie ból brzucha obudził z czwartku na piątek, byłam mocno wystraszona, ale nic się nie dzieje. Moja gin mówi, że wszystko się rozciąga i rośnie nierównomiernie. Mi jakieś 1,5 tyg. temu bardziej wywaliło brzuszek, nie mogłam spać na wznak, bo wszystko mnie ciągneło i bolało, teraz trochę się uspokoiło. Do następnego razu pewnie ;-)

Znaczy, mi jeszcze nie wyskoczył, ma jeszcze trochę, ale jest juz taki bardziej płytki:rofl2: Zdziwiłam się bo brzuszek mam stosunkowo mały, ale widocznie to nie od tego zależy ;-)

Ja już nie wiem co się ze mną dzieje, co za organizm ja mam aż zła jestem na siebie. Od wczoraj znowu mocniejsze skurcze a już się cieszyłam że nie mam już tak czesto tego , że powoli się uspokaja, pocieszyłam się 2 dni i znowu do tego serce mimo tabletek znowu zaczyna wariować:(dobrze, że jutro wizyta...

mnie z kolei albo boli głowa co chwile i to tak mocno dosyć .. albo trzustka !;/ okropne mam bóle...szczególnie po jakimkolwiek posiłku...i muszę koniecznie o tym powiedzieć lekarce .... :(

Ja mam srednio raz na tydzien lub dwa bole brzucha: zaczynaja sie w nocy lub nad ranem i tak do popoludnia trwaja. Sa o srednim natezeniu, takie okresowe, ale spac nie moge. Mysle, ze to macica sie rozciaga. Biore magnez i mysle, ze to pomaga.
Poza tym to mam czesto bole glowy. Zaczelam nawet podejrzewac, ze to moze byc zwiazane z ukladem pokarmowym. Zauwazylam zaleznosc: bole glowy / wzdecia. Ale staram sie tez wiecej pic wody. To chyba najbardziej pomaga.

A pepek jest coraz bardziej plytki, a mialam b. gleboki.

Mnie też męczyły okropne bóle głowy. Na szczęście juz złagodniały.
Sajonara ja też zauważyłam że u mnie głowa może mieć związek z dolegliwościami trawiennymi.
U mnie pępek normalny ale przy Adasiu też mi nie wywaliło.

reklama
hejka
ja tez mam czesto bóle głowy ostatnio nie wytrzymalam bo az zwymiotowalam z bólu i wzięłam apap,
skórcze tez miewam ale teraz mi zwiększył dawke relanium i jest lepiej, brzuch to mnie co rusz gdzies boli, no a najczesciej w pachwinach bo to więzadła sie rozciągają. pępek tez mam płytszy niz normalnie.
teraz czekam na piątkowe badania w szpitalu i mam nadzije ze z moim ukladem moczowym nie bedzie tak źle, a sikam co 15-20 minut! mam okropne parcie na mocz i ten bolący bok. no i zgaga-przeklenstwo okropne najbardziej po nabiale....wrrrrr

Do góry