reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwosci ciazowe, objawy, zachcianki

A ja schudłam 2 kg w ostatnim miesiącu dzięki diecie wymuszonej cukrzycą, głównie spadło mi z nóg i boczków, bo brzuszek rośnie. Ogólnie lepiej się czuję na tej diecie, cera też się poprawiła. Tylko prawie codziennie śni mi się jakieś ciasto albo czekolada. Teraz mam 5,5 kg na plusie.

reklama
Widzę że nie tylko ja mam problemy ze złym nastrojem i szafą:-) No normalnie jak mi te rzeczy z poprzedniej ciąży już zbrzydły, to nie wiem. Nie dokupowałam nic poza jedną bluzką i parą dżinsów ciążowych i normalnie jak już bedzie po, to spakuję wszystko i na smietnik, włącznie z rzeczami, w których może kiedyś bedę chodzić. Zeby mi się nie wydawało, że tyle ubrań mam...

Co do nastroju, to staram się hamować ze względu na męża i synka ale nie zawsze wychodzi a problemy finansowe z tego roku, to mnie chyba wykończą

ja tez chodze ostatnio nerwowa jak osa....i tylko czekam... co do twarzy to sie nie wypowiadam :/ tyle chrostek no i celulit tyle sie go zrobilo jej nawet nie wiem kiedy....a co do ubran to powli nie mam co na siebie ubrac 2 pary spodni w tym jedna juz prawie zamala a koszulki z dnia na dzien sie kurcza chyba czas najwyzszy na zakupy :D no i kurtka ktorej nie posiadam a robi sie coraz chlodniej.... wogole wszytsko ostatnio mnie nerwi i chodze jaks taka za cicha jak na mnie az moj maz sie dziwi. a co przytacia to ja juz tez 10 kg przytylam...

Widzę że nie tylko ja mam problemy ze złym nastrojem i szafą:-) No normalnie jak mi te rzeczy z poprzedniej ciąży już zbrzydły, to nie wiem. Nie dokupowałam nic poza jedną bluzką i parą dżinsów ciążowych i normalnie jak już bedzie po, to spakuję wszystko i na smietnik, włącznie z rzeczami, w których może kiedyś bedę chodzić. Zeby mi się nie wydawało, że tyle ubrań mam...
mam tak samo:) zaraz po porodzie pozbyłam się wszystkich ciążowych ubrań.teraz nie kupiłam sobie jeszcze nic ciążowego.nie mam ani jednej pary spodni.skoro wytrzymałam tyle czasu to i wytrzymam do końca :)

Widzę, że zeszliśmy na temat narzekań:-) Ja chyba bym chciała ponarzekać, że nie mieszczę się w spodnie, i że brzuszek ciągle rośnie. Jak na razie troszkę podrósł, a ciuchy... może pochowałam z 5 par spodni ;-)
A ja po wyleczeniu przeziębienia z przed tygodnia wracam do punktu wyjścia. Tylko teraz mnie gardło boli strasznie, i kaszle :dry: Kupiłam syrop specjalny niby dla kobiet w ciąży ale tam piszę, że zwalcza przeziębienie i wściekam się niepotrzebnie, że pewnie gardła nie wyleczy :crazy:
Yhh u mnie to najgorsze, że nerwus ze mnie czy w ciąży czy nie, ale o dziwo powstrzymuję się od krzyczenia non stop.

Kochane!!! Włącza mi się opcja "ciocia dobra rada";-)
-Na te wypryski to próbowałyście może olej z wiesiołka? Polecam preparat w kapsułkach OEPAROL. Poleciła mi go moja Gin. Tak 2 kapsułki dziennie.
- Na suchą skórę poza wiesiołkiem może warto kupić sobie coś z emolientów - i tak pewnie kupicie maluszkowi, więc się przyda. Jesli cała skóra sucha - to emulsję, wszystko jedno jaką (Oilatum, Oilan, Emolium, Balneum - może traficie na promocję a aptece) W skrajnych przypadkach do buzi polecam z serii Emolium "krem specjalny" (nie "krem" i nie "krem trójaktywny" tylko właśnie specjalny) Szymon ma atopowe zapalenie skóry i ja już wypróbowałam wszystko.

Oj dziewczynki widze ze jedziemy wszystkie na tym samym wózeczku ;P Mnie wykanczaja dusznosci, poza tym moja choroba psychiczna zaczela sie uaktywniac :p znowu dostaje napady lękowe i panike w szkole :/ dodatkowo od jakiegos tygodnia pobolewa mnie serce, az mi lewa reka dretwieje, nie moge sie poruszyc ani gleboko odetchanc. Raz juz sie nawet przerazailam, ze chyba umieram :/ nasłuchalam sie na temat zapalenia miesnia sercowego i juz mi sie wydaje ze to mam. Dodatkowo jak nie pobolewa nie serce to na wysokosci serca, po prawej stronie nad zebrami mnie boli. Takie silne ukłucia mam... mam nadzieje, ze to po prostu dzidzia siei rozpycha i ze nic powaznego mi nie dolega :( Poza tym stara bida :p czuje sie gruba, dostalam na udach celulit, od lat mialam tylko na posladach a teraz jeszcze na tych wychudzonych udach :/ cyce mi wisza, tak ze prawie sutkami dotykaja brzucha gdy sciagam stanik.
Ostatnio mialam też kryzys, ze kompletnie nie mam co sie ubrac. Rodzice postanowili mi poprawic humor, zabrali mnie na zakupy, kupili mi 3 pary butów, 2 szt. leginsów i stanik :) ahh... Od razu samopoczucie sie poprawilo!

Jeszcze troszke dziewczynki musimy wytrzymac :))

Emmm przepraszam, ze zapytam ale jakie sa objawy hemoroidow? bo mnie boli od jakiegos czasu na wysokosci kosci ogonowej, nie moge ne niej siedziec i ledwo wstaje. Myslalam, ze to ucisk na nerw ale teraz tak sobie mysle, ze to moze objaw hemoroidow wewnetrznych :szok:

reklama
Sarat widzę, że napady lękowe to nie tylko mój problem. Wystarczy, że coś przeczytam, coś zakuje to już hipochondria mi się włącza.
Mnie bolą żebra jak siedzę prosto, muszę leżeć wtedy na boku. Moja mamusia mówi, że to dopiero początek.;-) yh,

Ale dzisiaj się cieszę, że wkroczyliśmy w 26 tydzień:-)

Do góry