reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwosci ciazowe, objawy, zachcianki

ja w pierwszej ciazy tez mialam koszmary, i oglonie bardzo realistyczne sny. w tej nic mi sie nie sni, ale i spie o wiele mniej i jestem bardziej wykonczona.
a kibelek odwiedzilam wczoraj rowniez, zachcialo mi sie kawy, tak pachniala ze z plaskiej lyzeczki rozpuszczalna zrobilam sobie. i co po pol filizanki juz wedrowalam do wc. och... a juz myzlalam ze minelo mi. w pierwszej ciazy tez kawy pic nie moglam.

reklama
ja kawę bardzo lubię i zawsze rano wypijam z mleczkiem. w pierwszej ciąży też piłam,a pod koniec to musiałam nawet 2-3 dzienni ze względu na bardzo niskie ciśnienie-zalecenie lekarza.

Donia wyczytałam, że przytrafiło Ci się coś podobnego co mnie wczoraj. Ból po prawej stronie brzucha, w dolnej części. Piekący, przeszywający, jakby coś mi się naciągnęło. Mam nadzieję, że i u mnie dobrze się to skończy. Czy taki ból się Tobie jeszcze powtórzył? Tylko Ty napisałaś, że ból się wzmagał. U mnie prawie przeszedł i tylko nieznacznie okala mi podbrzusze. Się naczytałam o odklejającym się łożysku albo krwiaku i nie wiem jak wytrwam do poniedziałku, bo wtedy mam wizytę u ginki :-(
Pozdrawiam

nie wiem,ale ja chyba bym na Twoim miejscu pojechała na izbę przyjęć.po co się denerwować i snuć domysły.a jeśli chodzi o krwiak,to mój akurat nie dawał żadnych objawów.

Dziękuję, nie pojechałam do szpitala, noc przespałam spokojnie, dwa razy tylko wstałam na siusiu :) Dzisiaj nic mnie nie boli, narazie. Ale wczoraj wieczorem poleciała mi krew z nosa. Ponoć to normalne. Oczywiście też mnie to wystraszyło ale poczytałam tu, na babyboom, że dziewczyny tak mają, bo w organiźmie jest zwiększona ilość krwi. Trzeba tylko kontrolować ciśnienie. Idę na allegro poszukać dobrego ciśnieniomierza.
Pozdrawiam

ch_aga u mnie okazało się, że wszystko w porządku z dzidziusiem
ewenutlanie mógł to być problem chirurgiczny - naciągnięte więzadłą, więc gin nic Ci nie pomoże
ale tak naprawdę to chyba problemy jelitowe jednak

a pomidorki z cebulka ktos wcina oprocz mnie? ;) Bardzo lubię swoje zachcianki praktycznie- azymut na owoce i warzywa nie dość że mi sie cera poprawiła, wlosy wzmocniły to i pazury przestały się rozdwajać. Wiwat ciąża;D Oby po tak zostało ;D

ja kawę bardzo lubię i zawsze rano wypijam z mleczkiem. w pierwszej ciąży też piłam,a pod koniec to musiałam nawet 2-3 dzienni ze względu na bardzo niskie ciśnienie-zalecenie lekarza.
ja tez bardzo lubie kawe. przed ciaza zaczynalam z kawka dzien :) i tak z 3 dziennie pilam. a teraz po prostu mnie odrzuca. pachnie mi i bardzo bym chciala sie jej napic, ale jak wypije to zaladek mi odmawia przyjecia i wsyztko laduje w kibelku.

a pomidorki z cebulka ktos wcina oprocz mnie? ;) Bardzo lubię swoje zachcianki praktycznie- azymut na owoce i warzywa nie dość że mi sie cera poprawiła, wlosy wzmocniły to i pazury przestały się rozdwajać. Wiwat ciąża;D Oby po tak zostało ;D
ja jadlam :) a teraz musze juz uwazac co jem. bo zgaga zaczyna mi sie pojawiac. tylko w ciazy mam zgage. w pierwszej ciazy mialam jakos tak jak brzuch byl juz bardzo duzy 7-8 miesiac, a teraz jak wlasnie najem sie czegos ciezkiego np cebuli to taka delikatna zgada zaczyna sie pojawiac.

u mnie dolegliwoscia ciazowa w ostatnich tygodniach staje sie glod. ja jestem bez przerwy glodna. nie podoba mi sie to, bo gdziekolwiek sie nie rusze odczuwal burczenie w brzuchu. a przeciez jem i to dosc sporo. chodz staram sie ukierunkowac ta moja diete raczej wlasnie na warzywa i owoce, bo jaks ie rozejde jak w pierwszej ciazy to po porstu w drzwi sie nie zmieszcze :)

to u mnie włos nadal lecą.

no i brak apetytu od 3 dni. ja np. nie moge jesc pomidorow i cebuli bo mi sie odbija pol dnia. po papryce kibello wita. kawe kocham ale nie w ciazy. jedyne co pijam to sok jablkowy albo napoj dla diabetykow :p z woda czasem fanta i cola

dzis mamy grilla na sama mysl mnie rzuca.

marys na zgage mozesz smialo pic Maalox jak nic innego Ci nie bedzie pomagalo :) kolezane mojej np. mleko dawało radę

reklama
marys na zgage mozesz smialo pic Maalox jak nic innego Ci nie bedzie pomagalo :) kolezane mojej np. mleko dawało radę
dzieki! musze sie zaopatrzec w aptece, bo jestem przekonana ze z czasem sie to nasili i bede musiala sie ratowac jakimis specyfikami. a mleko w czystej postaci przez moje usta nie przejdzie, taka skaza jescze z dziecinstwa.

Do góry