reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwosci ciazowe, objawy, zachcianki

reklama
Od paru dni czuje lekkie łaskotanie w okolicach pępka ale wciąż nie wiem czy to moje maleństwo. Jak odczuwacie ruchy waszych maleństw i od którego tygodnia , napiszcie bo ja nie mam żadnego doświadczenia w tym wględzie.

To ciężko określić to uczucie. Ja odczuwałam już kilka tyg. temu coś identycznego jak ruchy maluszka w mojej I ciąży, ale to było stanowczo za wcześnie, więc zrzuciłam to na przesuwające się w jelitach powietrze, bo miałam wzdęcia ;-) Teraz już tego nie czuję. W pierwszej ciąży zaczęłam czuć ruchy około 18 tyg. Norma chyba jest między 16 a 22 tyg, ale ręki sobie nie dam uciąć. W II ciąży podobno wcześniej się wyczuwa niż w I, bo wiadomo czego się spodziewać, ale na razie u nas cisza.

Donia - ja mam takie kucia i potem pieczenie przy gwałtownych ruchach, albo jak mocno kichnę. U mnie to chyba więzadła macicy się wtedy napinają, bo to tak po bokach jest. No ale potem przechodzi i nic nie boli. W I ciąży miałam też przez jakiś czas straszny ból w pachwinie, taki, że nie mogłam chodzić. Potem tygodniu gdzieś minęło. Lekarz mówił, że prawdopodobnie mały uciskał na coś.
Dobrze, że sprawdziłaś to i że ok.

Vileyka - no to niezły ten lekarz :-D Chyba bym oszalała tam jak by mnie tak torturował :-D

Nice-girl też mam to kłucie z boku, przy kichaniu :) Ale nawet mi nie przyszło do głowy, ze to więzadła. Myślałam, ze to się moja torbiel odzywa. :)

A powiedzcie mi dziewczyny, jak Wasze brzuszki? Mi dziś lekarz wyskoczył że mam za twardą macicę i się troszkę stresuję. Któraś ma podobnie? Albo miała?
Na szczęście w poniedziałek kolejna wizyta, a w czwartek przyszły usg, więc jakoś dotrwam...

reklama
Do góry