reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwosci ciazowe, objawy, zachcianki

witaj _PAULINA_ :blink:

a co do brzuszków.. mój mąż mimo,ze przez 30 lat był wręcz chudy jak patyk,to teraz nasze brzuszki rosną razem :) co jest dość miłe :)

reklama
dziewczyny, powiedzcie mi czy też tak macie
od jakiś 3 dni mam takie delikatne prądy w szyjce macicy, takie, że nawet się zastnawiałam czy mi telefon w kieszeni nie wibruje :)
nie jest to spowodowane ani zakażeniem ani podniecieniem :)
czy to możliwe, że to maluch jak skacze to mnie tak łaskocze?

od jakiś 3 dni mam takie delikatne prądy w szyjce macicy, takie, że nawet się zastnawiałam czy mi telefon w kieszeni nie wibruje :)

Ja też nie mam takich objawów, ale na Twoim miejscu zadzwoniłabym do swojego lekarza - w końcu od tego on jest ... Może to nic takiego, a może powinnaś poleżeć pare dni .... Uważaj na siebie! ... Jednak jeśli to maluszek Cię łaskocze to zazdroszczę hihi ;)

Ja tez nie mam takich objawów i bardzo watpie czy to dzieciatko, ale moze jestes "wybrańcem" :))

:) Mówiłam lekarzowi, a lekarz na to że to świadczy o tym iż dzidziuś się dobrze rozwija, no i jak by się dłużej taki stan utrzymywał to szpital ;( kroplówka... a ja nie chcę do szpitala ponieważ na początku ciąży już w nim wylądowałam z podejrzeniem ciąży pozamacicznej - koszmar, przy wypisie ( 7tc) ordynator oznajmił mi, że co prawda pęcherzyk ciążowy jest w macicy ale jak narazie nie widać zarodka - kolejny stres, ale tydzień później zarodek już był i biło serduszko - niesamowite uczucie :)

Witam:-)
Chciałabym podzielić się moimi zachciankami i dolegliwościami ciążowymi.
Otóż jak narazie dolegliwości się upokoiły jako tako:-)
Bo męczyły mnie potworne wymioty;/
Teraz tylko mdłości. I na samą myśl, słowo o frytkach robi mi się niedobrze:-/ i na zapach smażonej ryby i jak koś z sąsiadów robi paelię o prawie wymiotuję ehh i od razu odświeżacz do powietrza bo wytrzymać nie idzie:-(
Dręczy mnie brak apetytu.

a z zachciankami to tak teraz że jadam od prawie tygodnia spagheti i musi być koniecznie zrobione przez moją teściową bo inaczej nie ruszę innego:-)
wiem to straszne.

donia 1980 ja mam tak czasem:-p
W pierwszej ciąży też tak miałam... tuż przed skrobanką powiedziałam nawet p.Doktor, że ja już chyba ruchy czuje:-D Co ona na to, że to niemożliwe:-)
I poweidziałam właśnie, że takie prądy. I powiedziała, że tak czasami się zdarza:-) (tylko nie pamiętam co tam jeszcze dokładnie powiedziała, bo to 3 lata temu było)

I witam nowe Mamusie:-)

donia 1980 ja mam tak czasem:-p
W pierwszej ciąży też tak miałam... tuż przed skrobanką powiedziałam nawet p.Doktor, że ja już chyba ruchy czuje:-D Co ona na to, że to niemożliwe:-)
I poweidziałam właśnie, że takie prądy. I powiedziała, że tak czasami się zdarza:-) (tylko nie pamiętam co tam jeszcze dokładnie powiedziała, bo to 3 lata temu było)

I witam nowe Mamusie:-)

Ania ale jak to było przeds krobanką to chyba dobrze nie wróży :-(
ja dzwoniłam dziś do położnej i powiedziała, że o czymś takim nie słyszała i że pewnie taki mój urok :)

reklama
donia 1980 nie wiem, czy dbrze wróży czy nie:-)
Poprostu wtedy się nie udało... Trudno...
A teraz wiem, że urodze TE dziecko w STYCZNIU...(tak jak wiedziałam, że w kwietniu zajde) Nie pytaj skąd... Ja to poprostu wiem:-p Ty też urodziz w styczniu:-)

Do góry