reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwosci ciazowe, objawy, zachcianki

Naprawdę warto spróbować wiem co mówię bo moje mdłości były straszne nic nie mogłam zjeść cały dzień. Miałam ochotę na obiad a jak przyszło co do czego dziubnełam 2 razy. Cały czas odruch zwrotny jakbym miała zatyczkę w gardle na jedzonko :-)

reklama
A ja nie mam żadnych dolegliwości, mdłości, zachcianek i .... wiem, że to głupie, ale trochę się martwię czy ze mną wszystko w porządku?????? Jedyne co czuje to ból piersi jak przed okresem i czasem deliaktnie zakłuje w brzuchu, jakby jajnik, ale gin powiedział, że to się więzadła czy cuś rozciągają :)
A co do seksu ... hmmmmm mógłby dla mnie nie istnieć :):) Mój M. stwierdził, że zrobił co chciałam to go odstawiłam, ale co zrobić jeśli nie mam w ogóle ochoty ???????

A jeszcze mam takie pytanko do Was kochane mamusie :) Staralismy się o tą ciąże 3 lata i udało się naturalnie. ale powiedzcie czy macie też tak, że z każdą wizytą w toalecie sprawdzacie czy aby na pewno nie ma żadnej krwi? To mnie przeraża bo ja za każdym razem sie tego boję, by się coś nie wydarzyło. Jesteśmy z M. przeszczęśliwi, że się udało i cholernie boję się stracić to maleństwo....

Jesli chodzi o sex - kompletnie nie mam ochoty!! W dzien mdlosci, a i pracuje do 23 wiec jak wracam to mAm ochote tylko na moje lozeczko:tak:

A na mdłości chyba tez sprobuje tego imbiru. Bo normalnie nie mam ochoty na jedzenie! Na sniadanie tylko platki z mlekiem wchodza:/ A wczoraj przez caly dzien jadlam pierogi ruskie:eek:

Alka Ja tez tak mam he :)

słyszałam o imbirze, ale go nienawidzę, nie dam rady przełknąć, na szczęście trochę już lepiej z mdłościami, staram się nie być głodna i jest o.k.
Alka na początku też tak miałam, że co chwila sprawdzałam, czy nie ma plamienia, teraz już przestałam się tak bać

A jeszcze mam takie pytanko do Was kochane mamusie :) Staralismy się o tą ciąże 3 lata i udało się naturalnie. ale powiedzcie czy macie też tak, że z każdą wizytą w toalecie sprawdzacie czy aby na pewno nie ma żadnej krwi? To mnie przeraża bo ja za każdym razem sie tego boję, by się coś nie wydarzyło. Jesteśmy z M. przeszczęśliwi, że się udało i cholernie boję się stracić to maleństwo....

Alka ja tez tak mam. Staraliśmy się jakieś 2,5 roku robiąc coraz to nowsze badania. Straciliśmy kompletnie nadzieje w kwietniu spotkało nas troszke nieszczęścia i nie miłych sytuacji w skutek czego kompletnie straciliśmy ochotę na sex. A tu nagle podczas tego wszystkiego okazało się że jestem w ciąży. Wiem co czujesz bo ja z każdym bólem dzwoniłam do ginekologa. W toalecie też sprawdzam czy nic sie nie dzieje. Wczoraj byłam na pierwszej wizycie i przez badanie dopochwowe i badanie brzuszka lekarka powiedziała że wszystko jest w najlepszym porządku, wszystkie badania krwi sa w normie a usg zrobimy w 12 tc.

słyszałam o imbirze, ale go nienawidzę, nie dam rady przełknąć, na szczęście trochę już lepiej z mdłościami, staram się nie być głodna i jest o.k.
Alka na początku też tak miałam, że co chwila sprawdzałam, czy nie ma plamienia, teraz już przestałam się tak bać

iga a może zatem herbatka z miodem i imbirem właśnie ją piję i jest przepyszna.

reklama
Alka ja tez tak mam. Staraliśmy się jakieś 2,5 roku robiąc coraz to nowsze badania. Straciliśmy kompletnie nadzieje w kwietniu spotkało nas troszke nieszczęścia i nie miłych sytuacji w skutek czego kompletnie straciliśmy ochotę na sex. A tu nagle podczas tego wszystkiego okazało się że jestem w ciąży. Wiem co czujesz bo ja z każdym bólem dzwoniłam do ginekologa. W toalecie też sprawdzam czy nic sie nie dzieje. Wczoraj byłam na pierwszej wizycie i przez badanie dopochwowe i badanie brzuszka lekarka powiedziała że wszystko jest w najlepszym porządku, wszystkie badania krwi sa w normie a usg zrobimy w 12 tc.

Karolcia1983 : a więc czujemy to samo :) ja zdjęcie z usg już mam :):):) u mnie tydzień ciąży z okresu 8tc nie pokrywa się z tygoniem ciąży wg usg 6tc, ale to podobno normalne odchylenie, tym bardziej, że mój okres ciężko było nazwać regularnym :) Wierzże jednak, że będzie wszystko ok tak u mnie jak i u Ciebie. Ściskam Cię zatem mocno i pogłaskaj maluszka od cioci :)
icon7.png

Do góry