reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwosci ciazowe, objawy, zachcianki

Dziewczyny czy któraś z Was odczuwa może bóle w podbrzuszu po wstaniu rano z łóżka lub po zasiedzeniu się? Takie jakby ciągnięcie, że nie można się wyprostować normalnie. A czasami jakby zakwasy po ćwiczeniach. Nie wiem czy to normalne.

reklama
Dziewczyny czy któraś z Was odczuwa może bóle w podbrzuszu po wstaniu rano z łóżka lub po zasiedzeniu się? Takie jakby ciągnięcie, że nie można się wyprostować normalnie. A czasami jakby zakwasy po ćwiczeniach. Nie wiem czy to normalne.

Ja tak miewam. Nawet dzisiaj - takie pobolewanie w podbrzuszu, jakby ciagniecie przy wyprostowywaniu :-)

Ja od dwóch tygodniu mam bóle ale to bóle pachwin i pochwy. Lekarz powiedział że pewnie tak zostanie do końca ale mam kontrolować szyjkę bo 2 tygodnie temu była na pograniczu normy.

Też tak mam, najbardziej czuję takie pobolewania jak leżę. Czasami przypomina się jak to było, jak bolał brzuch na @, bo u mnie takie odczucia.
Za to dzisiaj w nocy strasznie kuły mnie jajniki:eek: jakby ktoś mi igły wbijał w nie. A ból rozchodził się, aż po miednicę i nogi;/

Ja mam te bóle ciągle, troszkę pomaga nospa, dzięki niej w nocy tak nie czuję bólu. No ale ja jestem odosobniony przypadek.
Niestety rośnie mi wskaźnik CRP, jeszcze jest w normie ale ciągle rośnie. Jutro się rozstrzygnie kiedy będę miała cięcie. Dziewczyny na wątku styczniowym piszą, że już lada moment do narodzin naszych pociech. A ja pewnie będę pierwsza :-( Dam znać jutro jaka zapadła decyzja.
Pozdrawiam

Wlasnie odebralam wynik moczu. I mam pytanie (moze ktoras z Was cos takiego miala)
Wyszlo mi, ze mam w moczu:

-nablonki plaskie- liczne
-leukocyty- 30-50 (norma 0-5)
-bakterie- liczne

Do tej pory zawsze mialam wynik idealny i nie wiem co to znaczy. Miala ktoras z Was cos takiego?
Ide dzis do gin, to mi powie, ale to dopiero wieczorem. A moze ktoras z Was miala cos takiego i wie co to? :-)

Melisa ja tam się za bardzo nie znam, ale na bakterie dostaniesz pewnie żurawinkę lub coś podobnego, a leukocyty podwyższone z tego co wiem są właśnie wynikiem zapalenia układu moczowego ... podobnie jak właśnie nabłonki... z tego wynika, że masz właśnie jakieś zapalenie układu moczowego lub coś podobnego - to tak na moje :)
a kiedy idziesz do gina?? jak się denerwujesz to zawdzwoń do niego... ja bakterie w moczu mam od początku ciąży - raz więcej raz mnie i żyję :)

Melisa ja tam się za bardzo nie znam, ale na bakterie dostaniesz pewnie żurawinkę lub coś podobnego, a leukocyty podwyższone z tego co wiem są właśnie wynikiem zapalenia układu moczowego ... podobnie jak właśnie nabłonki... z tego wynika, że masz właśnie jakieś zapalenie układu moczowego lub coś podobnego - to tak na moje :)
a kiedy idziesz do gina?? jak się denerwujesz to zawdzwoń do niego... ja bakterie w moczu mam od początku ciąży - raz więcej raz mnie i żyję :)

Ide dzisiaj na 18 :-) Wiec sie wszystko dowiem.

reklama
Do góry