reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dodatkowe kilogramy - jak tam u Was dziewczyny?

Tez jestem ciekawa ile mam na plusie ale niestety u rodziców nie ma wagi. Zamówiłam ba allegro wiec mam nadzieje ze lada dzień będę wiedziała ;))

Dream ja ćwiczyłam jakiś czas z chodakowska i w sumie lubiłam z nią ćwiczyć. Po porodzie nam nadzieje ze wrócę do ćwiczeń.

reklama
Dziewczynki nie bójcie bidola, pozrzucacie :) cyce pójdą w ruch a kilogramy w dół no i kilometry z wózkiem też swoje zrobią :)

Chyba dość typowo, podobno najwięcej się przybiera między 20 a 30.
I ja jestem tego żywym przykładem, bo 25 tydzień 6 dzień i mam 6 kg na plus:)

Dziewczynki nie bójcie bidola, pozrzucacie :) cyce pójdą w ruch a kilogramy w dół no i kilometry z wózkiem też swoje zrobią :)

Oj nie zawsze jest tak kolorowo. Ja musiałam się trochę namęczyć żeby zrzucić a i tak zostało ok 3 kg :(

53,5 kg- przez 10 dni doszło mi ok. 500 gram- to chyba dobrze?

Na tym etapie ciąży można przybierać 500 g tygodniowo podobno .

dbdg - a poza tym w 3 trymestrze przybiera podobno dziecko, a nie Ty - także tego się trzymajmy;)

zdecydowanie! :-)
moje akurat ma wieczną ochotę na krówki, ale przecież dziecku żałować nie będę! :-D

Oj nie zawsze jest tak kolorowo. Ja musiałam się trochę namęczyć żeby zrzucić a i tak zostało ok 3 kg :(

Na tym etapie ciąży można przybierać 500 g tygodniowo podobno .

czyli 12 tygodni to jeszcze jakieś 6 kg może mi przybyć, czyli ok. 10- tyle ile planowałam na maksa... :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Nie wiem, czytałam, że najwięcej się tyje w drugim trymestrze, także może nie dobijesz:)
Ja liczę, że nie przekroczę 12 kg:) A jak będzie zobaczymy:)

Do góry