Razer69gaming
Fanka BB :)
Do kiedy kladłyście swoje dzieci na popołudniową drzemkę? (Wiek)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mój chodził na drzemki do 3 roku życia. Skończył 3 latka i już nie chciał spać w dzień.Do kiedy kladłyście swoje dzieci na popołudniową drzemkę? (Wiek)
Moja ma 19 miesięcy i kłaść ją na drzemkę to jakaś masakra. Jednak myślę że chociaż do 2 lat powinna jeszcze spać w dzień ? Czy to nie ma znaczenia??Mój chodził na drzemki do 3 roku życia. Skończył 3 latka i już nie chciał spać w dzień.
Popieram!!!! U mnie skończyły się drzemki dość szybko (przed 2 urodzinami). Gdy drzemka była w dzień mała chodziła spać o 12 w nocy. Gdy zrezygnowaliśmy z drzemki to o 19 już smacznie spała. W dzień nie była maruda i nie domagała się snuMój syn przestał spać w dzień jak miał niespełna 2 lata. Moja teściowa, pielęgniarka, doradziła mi, że dzieci do 3 roku życia powinny spać w ciągu dnia bo to "pozytywnie wpływa na ich rozwój". Synek budził się ok 8-9 rano i potem po 14 usypiałam go na godzinę może półtorej. Niestety wieczorem nie miał najmniejszej chęci położyć się spać i czasami dopiero około północy zasypiał. Nie była to komfortowa sytuacja ani dla mnie, ani dla męża.
W pewnym momencie powiedziałam dość i podjęłam decyzję, że spania w dzień już nie będzie. Na początku w porze dotychczasowej drzemki syn był marudny, nic mu nie pasowało, ale starałam się go w tym czasie czymś zająć i "kryzys" mijał. Dzięki temu, że drzemkę wyeliminowałam mały zasypiał najpóźniej o 21.30 i spał jak dotychczas do 8-9. Teraz kiedy chodzi do przedszkola i musi wstać jeszcze wcześniej zasypia ok 20. Panie w przedszkolu mówią, że na "leżakowaniu" nigdy nie śpi. Wg mnie po prostu nie jest mu to potrzebne.
Jeżeli któraś z was ma problem, że dziecko zasypia w dzień i potem wieczorem bardzo późno chodzi spać to najwyższa pora przestać kłaść je spać w ciągu dnia. U mnie był to strzał w 10.