reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

reklama
ale sie ochłodziło, w weekend majowy był basen a w tym tygodniu kurtki wróciły do łask.... :szok: Zimna Zośka, nie ma co......:-D

Hhaa -no przecież Zośki!!
U nas dziś wyszło słonce i trochę cieplej ;)
W przedszkolu robią jakieś badanie toy box, czy jakoś tak i maluchy mają n osić krokomierze przez 6 dni.
Dwa pierwsze było super, dziś nastąpił bunt i płacz :(

ToyBox - europejski międzynarodowy projekt badawczy profilaktyki otyłości dzieci w wieku przedszkolnym. W projekcie tym bierze udział 15 instytucji z 10 krajów, w tym z Polski: Instytut „Pomnik - Centrum Zdrowia Dziecka”

U nas też pogoda okropna a takie już lato miałyśmy :crazy::crazy:
Moja teściowa wreszcie dostała miejsce w szpitalu na badanie serca, może teraz będzie coś dokładniej wiadomo co jej jest :tak::tak: idzie w środę na trzy dni i wtedy my musimy na wieś pojechać pilnować babci bo to 92-letnia kobitka i raczej strach ja samą nawet na te trzy dni zostawiać :tak::tak:
MamaGabisi ojej pierwsze słyszę o takim badaniu :sorry::sorry: ale swoja drogą to faktycznie niektóre dzieci mają sporą nadwagę już w wieku przedszkolnym :sorry::sorry:

to leciwa babcia :)
Długowieczność macie w genach ? ;)

Niestety oprócz krokomierza, dostaliśmy furę papierów do wypełnieniea na temat co dziecko je jak często, i jak dużo, ile się rusza itp.. Spoko, tylko jak ja mam się wypowiadać o tym co ona robi i je w przedszkolu, gdzie spędza 8-9 godzin...

reklama
witam
jakos ostatnio zadko zagladam, pogoda sie robi i dzialamy na ogrodku zeby nabral jakiegos ksztaltu uzywalnosci...

mamo gabisi mi sie wydaje ze takie badania sa bardzo wazne bo bardzo duzo malych dzieci ma nadwage

Do góry