reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

Witam i ja :-):-)
Myślałam że tylko moja taki ewenement że w tym wieku a jeszcze się w nocy budzi :baffled::baffled: a tu widzę że nie jestem sama :-D:-D
U nas też od rana piękne słonko a wczoraj jak oglądałam prognozę to deszcz zapowiadali :cool::cool: oby tylko się nie zmieniło :tak::tak:
Ollka kurujcie się coby nic więcej się nie wykluło z tych katarów :tak::tak:
Katrina dacie radę, jak maleństwo się urodzi to starsza przestanie się w nocy budzić ;-);-)

reklama
faszeruje mala lekami, mam nadzieje ze samo jakos przejdzie

u nas slonko tez zawitalo, az energi dostalam, odswierzylam lazienke, lacznie z oknem, niedawno mylam a juz tak brudne.. koszmar....
ide dalej cos porobic.

Póki co Alinka śpi razem z nami w sypialni, na swoim łóżku, ale w jednym pokoju. Nie wiem jakie będzie to następne maleństwo - czy da spać w nocy. A nie chciałabym przenosić Alinki na siłę, żeby nie zrozumiała tego opacznie i nie była zazdrosna o młodsze dziecię.

Ale Alinka to już duża dziewczynka i chyba samodzielne spanie by jej nie zaszkodziło, a potem będziecie w 4 w sypialni???? młodsze będzie budziło starsze to dopiero będą nieprzespane nocki.....:tak:jak macie możliwość to ja bym starszą przeniosła do innego pokoiku

u nas dzis slonko za oknem, a moje dziecie wstalo z katarem i kaszlem, musimy to podleczyc jak najszybciej

zdrówka dla Oliwki.... :tak:

ja właśnie skończyłam porządki w sypialni włacznie z oknem, więc wiosna tam juz zawitała, jutro pora na duży pokój.... :tak:

Ostatnia edycja:
jarzebinka ja dzis oagrnelam lazienke i przedpokoj, powyciagalam cienkie kurtki zeby je przeprac, neich czekaja
\rano zrobilam lazanki, teraz gotuje rosolek dla ksiezniczki.

moja mama dzwonila ze w sloncu maja 30 stopni, ludzie chodza w kr rekawkach... eh ale im fajnie

Anaconda - Alina sie nie budzi w nocy, ona sama zasypia i pięknie śpi do rana, ale w naszej sypialni. Obawiam się czy nie będzie się budziła jak małe się urodzi, ale czas pokaże.

jarzębinka - sama śpi, tyle, że w tym samym pokoju, jest to dla mnie o tyle wygodne, że w nocy czasami wstaje, żeby ją nakryć, bo niestety się odkrywa, a jakbym miała chodzić do drugiego pokoju, to juz nie wiem czy by mi sie tak chciało...

Tak myślę, że od września idzie do młodszej szkoły i własny pokoik i tak jej będzie potrzebny, więc i tak go musimy przygotować, ale na razie niech jeszcze zostanie z nami w sypialni, chyba, że maluszek będzie robił pobudki w nocy, to wtedy wcześniej ją przeniesiemy.

Oliwka dzis spala cala noc w swoim lozeczku pochwalilam ja ale co z tego skoro cala noc sie strasznie wiercila i kopala, az tak mocno ze w nasze lozko kopala i gadala, marudzila co chwile sie budzilam bo sie martwilam ze cos sie jej sni i ja przykrywalam eh czuje sie jak przepuszczona przez wirowke, a co do jej chodzenia do nas do lozka to mi zal ja przekladac z powrotem bo ona wtedy urzadza histerie, i potrafi do rana nie spac a my wszyscy o 6.30 codziennie wstajemy, raz ja dala taka niewyspana do przedszkola to spala w przedszkolu i ze stresu ze ja przekladalismy chyba dostala temperature, teraz przekladamy ja tez ale jak juz zasnie u nas, oczywiscie pierwszy raz zasypia ok 20tej w swoim lozeczku, lipiec, sierpien nie bedzie musiala wstawac do przedszkola to wtedy ostro sie wezme za to zeby spala u siebie

u nas bedzie czworka w sypialni bo tak i metrazowo i logistycznie jest najlepiej, mamy tylko 2 pokoje

Witam z rana :-):-)
Oj jak fajnie że dzisiaj piątek i to jeszcze taką piękną pogodę zapowiadają na weekend :tak::tak: Wieczorkiem jedziemy do mojej mamy i bardzo się cieszę bo wreszcie będę mogła sobie pobiegać spokojnie po sklepach :tak::tak:
Ja też powinnam przejrzeć wiosenną garderobę ale jakoś zabrać się za to nie mogę, jakby nie było już uprałam swoją zimową kurtkę i zamierzam ja schować do szafy :-D:-D:-D
Miłego dnia dziewczynki :-):-)
Ollka a to gdzie jest twoja mama, że ma taką wiosnę wokół siebie? :confused::confused:

Ostatnia edycja:
dzien dobry
anaconda moja mama juz wrocila do prac, do niemiec.
a tam zawsze wczesniej sie ladnie robi, na swieta zawsze juz pieknie cieplo jest.

weekend zapowada sie piekny...a u nas chorobowy, mloda w nocy goraczkowala, od rana juz zero jedzenia, mamya ntybiotyk, mam nadzieje ze syzbkoz tego wyjdzie

reklama
Do góry