reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

jarzebinka zdrowka
olka super, ze wizyta przebiegla poprawnie
anaconda Wy wynajmujecie mieszkanie, po co przyjezdza wlascicielka?

dzis mam za soba nieprzespana noc, cos Oliwka kiepsko sypia odkad ja przenieslismy do nowego lozka, niby juz kilka nocy bylo lepiej, ale dzis znowu masakra, juz przed 24ta przyszla do nas i co chwile cos chciala, a to nie mogla znalezc hopka (tygrysek disneya) jej ukochana maskotka, najsmieszniejsze jest to, ze ma 3 tygryski, ale ten jeden jest tylko ukochany bo jest taki bardziej kudlaty, i ma breloczek, moze dlatego, no i co chwile chciala pic, co skonczylo sie popuszczeniem do naszego lozka wrrrr jak ja nie cierpie prac poscieli bo slabo scnie w domu, musze spytac m wieczorem czy lozko tez bylo mokre, oze dwa dni temu popuscila tez w swoeim lozku bo ona co chwile chce pic w nocy i wtedy jej sie siku chce, tylko dziwne ze raz wstanie na nocnik i sama wroci do lozeczka a arz tak dlugo trzyma ze popusci, normalnie mam wrazenie, ze mam w domu niemowlaka bo pobudki co 2 godziny srednio i jeszcze nim zasnie to kupa czasu minie i jeszcze koniecznie z nami to tez sie czlowiek nie wyspi, a and ranem zzasnela ladnie u siebie i nie szlo jej oczywiscie dobudzic do przedszkola wrrr
no i kolejna wiadomosc tym razem przykra, nie wiem czy wiecie, ale ja nie mam Tesciowej, nie zyje juz od 2006 - w tym roku mielismy slub, w rodzinie m bylo 9 dzieci, no i wczoraj Tesc, ktory ma juz dlugo powazne problemy z sercem wyladowal w szpitalu, siet, zamaist miec tetno gora 80 ma 130, w sumie to czesc dzieci jest juz pelnoletnia, tylko dwojka nie, jedna corka ma 16nascie, a syn 12scie,

u nas za oknem od rana lalo, teraz przeswituje dleiktanie slonko,

reklama
martuśka zazdroszczę Ci pogodwe aury -nie zazdroszczę prania pościeli, u mnie też teraz słabo schnie, zmieniam raz na miesiąc :sorry:
Zdrówka dla Teścia, mój właśnie wychodzi z zapalenia płuc :baffled:

u mnie ciepło niby, ale wilgotno strasznie... Mała z moim bratem tłucze gry na muminkach (-przypomniało jej się i ma fazę na muminki, nawet koszulkę mi się udało zdobyć dla niej), a braciszek wygrał piłeczkę Johna Cartera na fb i teraz męczy, żeby iść do kina, tylko najbliższe kino 30 km i nikomu z rodziców się nie chce :(

no i kolejna wiadomosc tym razem przykra, nie wiem czy wiecie, ale ja nie mam Tesciowej, nie zyje juz od 2006 - w tym roku mielismy slub, w rodzinie m bylo 9 dzieci, no i wczoraj Tesc, ktory ma juz dlugo powazne problemy z sercem wyladowal w szpitalu, siet, zamaist miec tetno gora 80 ma 130, w sumie to czesc dzieci jest juz pelnoletnia, tylko dwojka nie, jedna corka ma 16nascie, a syn 12scie,

zdrówka dla teścia.... :tak:

a może jakaś zachęta do spania u siebie,wspólnie kupiona bajeczna pościel, albo coś co by ją przytrzymywało w łóżku,np.jakieś obrazki, tabliczka z jej imieniem.... :tak:moi nie piją na szczęście w nocy wogóle..... :tak:

U nas też bajkowa pościel nie pomogła tylko że u mnie był problem bo Maja do nas nie przychodziła tylko wołała mnie ze swojego łóżka, ale u nas ten problem jest nadal i połowę nocy śpię z mężem a połowę z córą :crazy::crazy::crazy:

hello!
zaglądam tradycyjnie na chwileczkę bo sama w domku jestem- Kajusia u koleżanki,chłopaki w garażu(mężuś miał mieć na południe ale zmienili mu grafik i oboje byliśmy na rano ;-)!)

anaconda pokaże aparat ale może w weekend:-D jak foto cyknę!
Maja dzielna ze ho ho:-) a mamusia może być dumna!
a jeśli chodzi o dietkę;-) to daje rade choć nie powiem ze jest łatwo,zwłaszcza wieczorem-ale to juz mój 6 raz:-D wiec wiem że podołam!pierwsze 3 dni najgorsze wiec mam to niemal za sobą bo dzis właśnie 3!
mamagabisi, martusia kobietki współczuje wstawania nocnego do dzieci i tego dreptania do waszego łóżka i łączę sie w siłę z Wami bo sama tak mam z Kają i to niemal od 3 lat...teraz sie okazało że niespokojny sen może być związany z tą cholerną lamblią:angry:- wtedy dzieci ponoć niespokojnie śpią.zobaczymy jak przeleczymy Kaję czy sie coś zmieni.

u mnie pogoda średnia bo zimno, ale ponoć od jutro troszkę słonka ma być!
jarzebinka dzięki za miłe słowa;-)!
zdrówka dla chorowitka!!!

umówiłam Filipa do lekarza wizyta za 3 tyg.

no pozdrawiam kobietki!!miłego wieczoru i odezwę sie jak tylko będę mogła!

ja sie denerwuje tez tym spaniem bo nie wyobrazam sobie za bardzo wstawac za pol roku do dwojki dzieci, tym bardziej ze przypuszczam, ze kazde bedzie sie budzic o innej porze

witajcie wieczornie

Dziś cały dzień byliśmy w trasie, to sporo miałam do nadrabiania.

Martusia - ja mam tez zagwózdkę za spaniem, jak to bedzie ze spaniem jak nas przybędzie, a to juz nie tak odległy czas.
Póki co Alinka śpi razem z nami w sypialni, na swoim łóżku, ale w jednym pokoju. Nie wiem jakie będzie to następne maleństwo - czy da spać w nocy. A nie chciałabym przenosić Alinki na siłę, żeby nie zrozumiała tego opacznie i nie była zazdrosna o młodsze dziecię.

dzien dobry

dziewczyny to fkatycznie macie problemz tym spaniem, ja tez sie klade kolo malej, w 5 minut zasypia i ide do siebie.
czesto tez zasypia sama, zanim ja do niej przyjde.

u nas dzis slonko za oknem, a moje dziecie wstalo z katarem i kaszlem, musimy to podleczyc jak najszybciej

reklama
Do góry