reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

Oj widzę że nie tylko u Mai zaczynają się problemy z ząbkami :szok::szok: i zapewne nas też będzie czekać wizyta u ortodonty :-:)-(
Atfk a umówiłaś się już do lekarza w związku z Filipkiem? Ile czekasz na wizytę? Może znowu trzeba zmienić dawkowanie leków :confused2::confused2:

reklama
wiecie co mnie wkurza, ze dzieci niezadbane, nie myajce zabkow nie maja takich problemow....

atfk ja tez sie wzielam za pozadki, biore z ciebie przyklad:-D:-D

Ollka mnie też to wkurza, zaczęłam myć Mai ząbki jak tylko się przebiły, robiłam to dzień w dzień bez wyjątku a tu jak skończyła 2,5 roku okazało się że próchnica już zaczyna atakować a teraz jeszcze ta pomylona kolejność wypadania i wyrzynania się :-:)-( a ja już posprzątałam i nawet pranie wywiesiłam :tak::tak:

pranie i ogolne pozadki tez mam za soba, wzielam sie za swoja szafe, czas ja odsiwezyc na wiosne:tak:

anaconda my tez myjemy codziennie, a gore prochnica szybciutko zaatakowala, za to na dole miala tylko 2 dziurki, wiemze to efekt braku nabialu w najmlodsyzm okresie zycia, eh mam nadzieje ze z drugimi zabkami bedzie juz ok.
wkoncu mala prkatycznie wcale nie je slodyczy, nie wiem co by bylo jakby je jadla

zaglądam tak kak mówiłam...tylko trochę później niz w południe;-)
szał mnie ogarnął...wywaliłam 8 wielkich reklamówek do tego pojemnika na odzież:-D i aż mi lepiej...bo ja sie pozbyłam a może komuś sie przydadzą ;-)!!
jutro zrobie to samo z ubrankami po dzieciaczkach które składuję(nie wiadomo po co:sorry:?) w szafie w piwnicy!
a pojutrze wezmę sie za okna...no jeśli mnie przeziębienie puści..kur... na zatoki mi weszło:-(!Mecze sie juz niemal 2 tyg i trochę odpuscilo a tu znowu!

ehhh zz 2 godz jade Filipa na basen zawieźć to wstąpię do lekarza albo co najmniej do apteki po cos mocniejszego!

pozdrawiam póki co!zajrzę jutro-nie wiem czy z rana bo mężuś ma na 12 to pewnie nie znajdę czasu ale luknę co u Was!

ach macie kontakt z AGATKą???

ja dzis jestem wykonczona prawie 4 godziny biegalam po miescie nawet nie wiem kiedy to zlecialo, bylam w dwoch lumpach i zlowilam przepiekne ubranka dla dzidzi

mamaGabisi to u Was sie sklada wniosek o przedluzenie przedszkola, u nas sie sklada od nowa wniosek niestety, taki jak wszyscy

co do zabkow to mi sie wydaje ze ta prochnica to troche genetyczna jest, ani ja ani moja Mama, ani Oliwka nie mamy zadnych problemow z zebami, oprocz przeczulicy

aftk jak chesz oddawac ubrania to propnuje dostarczyc je do caritasu, czytalam gdzies, ze te ciuchy z pojemnikow sa sprzedawane a dopiero kasa z ich sprzedazy idzie dla biednych

Witam z rana :-):-)
Wczoraj w drodze powrotnej z przedszkola powiedziałam Mai że w czwartek pani dentystka wyjmie jej stare mleczne ząbki żeby zrobić miejsce dla nowych, jakoś słowo "wyjmie" wydało mi się mniej przerażające niż "wyrwie", było trochę płaczu ale obiecałam nagrodę no i jakoś się uspokoiła, jakby nie było wie co ją w czwartek czeka a już na miejscu będziemy próbowały z panią dentystką ją jakoś uspokoić, dobrze chociaż że ona ma takie super podejście do dzieci to może będzie łatwiej :tak::tak:
A ja wczoraj wieczorkiem postanowiłam sobie pobiegam, miałam zamiar godzinkę ale moja zerowa kondycja nie pozwoliła mi na to i po 40min wróciłam cała mokra do domu, oj już dawno się tak nie napociłam, a zajęcia w fitness w porównaniu z tym to pikuś :tak::tak:
MamaGabisi to dziwnie jakoś u was, u nas też nie ma żadnych przedłużeń tylko składania się normalnie wniosek do przedszkola taki jak przy przyjmowaniu po raz pierwszy i masz możliwość złożenia do 5 przedszkoli naraz :tak::tak: popytaj się dokładnie bo przecież to jest uchwalone ustawowo i nie można sobie ot tak zmieniać :confused::confused:
Atfk no to niezłą robotę odwaliłaś :tak::tak: ja też zawsze oddaję ubrania do tych zielonych pojemników :tak::tak:
A jeszcze co do ząbków to ja jestem przekonana w 100% że to jest sprawa indywidualna i genetyczna, przykładem jest mój wujek który nigdy zębów nie mył a ma facet ponad 50 lat i wszystkie zęby zdrowe i prościutkie jak modelki i kto mi powie że właściwa higiena działa cuda, jak ktoś ma słabą kość to nawet gdyby mył po każdym posiłku to i jak próchnica zaatakuje i tyle - takie jest moje zdanie :tak::tak:

dzien dobry

martusia masz racje ciuchy z pojemnikow nie koniecznie ida dla biednych, wiekszosc pojeminkow to wlasnosc duzej sieci sklepow z uzywana odzieza. u nas jak otworzyli taki ciuch byly wlasnie oferty pracy z dzierzawa na te pojemniki.
i niestety ta kasa tez dla biednych nie idzie....

anaconda super ze mala jakos przyjela ta wiadomosc. bedzie dobrze.
a nagroda napewno bedzie fajna:tak::tak:
co do zabkow, zgadzam sie z taba, moja myje zabki, od jakiegos czasu plukamy tez plynem do ust. i nic nie pomoglo uchornic zabki na gorze.

moja mala w przedszkolu, dzis ida do muzeum.

za oknem piekne slonko, ale jeszcze troche mrozi...

olka czyli to jednak prawda z tymi pojemnikami ha mi sie wydaje ze z tych pck kasa idzie na biednych dlatego ja wole zaniesc do caritasu

reklama
martusia prawda prawda, u nas to cale byo wlasnie opsane, i same plusy zarobku na tym byly wypisane.
oni maja tez podobno czesc pojemnikow pck juz wydzierzawionych.
wiec faktycznie czasem lepiej zaniesc bezposrednio.

Do góry