reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

anaconda to ja współczuję... Wyrywanie ząbków u takiego malucha :( oby nie trzeba było!

ollka - współczuję, ja o 6.30 ledwo otworzyłam oczy... Do pracy trzeba było po paru dniach chorowania.
Dobrze, że chociaż słonko świeci.
A z tymi przedszkolami, to ja też wariuję... Chcemy Gabisi szukać blizej o września i myślałam,żeby nie składać tego przedłuzenia, a wziąc udział w rekrutacji, ale jednak boję się, żeby nie zostać na lodzie...

reklama
witam sie i ja urlopowo!!!
szkarby pojechały na rekolekcje a ja jem śniadanko i zaglądam!
zaplanowałam przegląd szafy na dzis i pozbycie sie tego co nie chodzę...ale jak sie zbiore ???checi brak!
za oknem słonko az miło...ale w rzeczywistości mroźny wiatr:baffled:

anaconda nie nakręcaj sie kochana...TRZEBA DO SPECJALISTY!!!!ja tez mam przeboje z ząbkami Filipa póki co bo mu wychodzą jak chcę-ale jesteśmy juz po rtg całej szczęki,wizycie u ortodonty i 13 marca mamy odbiór aparatu:sorry: ehhh ale jak trzeba to trzeba!tez sie bałam ze trzeba będzie rwać bo ciasno i krzywo ale poki co obeszło sie bez!
wiec kochana nie czytaj tych głupot!!!;-);-);-) każda szczeka inna!!!

a na przegląd do gina...kazda z nas chyba idzie z taką checią jak ty:-D ja bylam w lutym;-)!!jestem zdrowa jak ryba bo juz odebrałam cytologie;-)
powodzenia

olla hello!!

jest któraś?

mamo gabisi a nie da sie zlozyc w 1 o przedluzenie iw drugim podania??

atfk a aparat macie prywatnie czy z nfz?? bo mnie przerazaja wizyty u ortodonty, zapisywalam oliwke na poczatku roku, mamy na jutro prywatnie a na fundusz mamy dopiero w lipcu.
w zeslzym roku sie wogole nie dostalysmy

MamaGabisi no właśnie, przecież możesz składać wnioski aż do 5 przedszkoli :tak::tak: takie są przepisy :tak::tak:
Atfk dzięki za pocieszenie, wiem ze ja panikuję ale taka już jestem, w południe zadzwonię do naszej dentystki i się umówię na wizytę zobaczymy co ona powie :tak::tak:

olla niestety prywatnie ten aparat...na nfz byśmy czekali z pól roku,do tego dojazd do oddalonego o 80 km szczecina to sie po przemyśleniu nie kalkulowalo!a tak mamy na miejscu no i niestety aparat 600 zł:wściekła/y:

anaconda nie uwazam kochana ze panikujesz-bo sama niedawno sie niczym innym nie zajmowałam jak rozmyslaniem ;-) to normalne w końcu to nasze szkraby!
mam nadzieje ze szybko sie uspokoisz

a mi Fifi znowu zaczął ujawniaz nowe oblicza swojego choróbska...nie wiem!
niedawno leki miał zwiekszone a tu odwrotny skutek póki co:szok:

ATFK MOZE TRZEBA LEKI ZMIENIC NA INNE?
mnie przeraza opcja ortodonty, zoabczymy moze zalapiemy sie pozniej na nfz. poki co czekam cojutro nam powiedza.

atfk To i tak teraz aparat 600, a jakby poczekać to byłoby zaraz 2000 zł, więc na pewno lepiej za wczasu ;)
biedny ten Twój Fifi, ah z tymi lekami...
:no: trzymam kciuki, żeby jak najszybciej było lepiej!

Z tym przedszkolem to tak, że jak składam o kontynuacje, to już nie mogę brć udziału w tej elektronicznej rejestracji, tylko, tylko złożyć na ewentualne wolne miejsca...

no nie wiem kurka,do tej pory dawały rade ale ostatnio jak byłam to dostał większa dawkę i powinno byc oki,ale nie jest- muszę zapisać go na wizytę szybciej niz powinnam!
olla próbuj na nfz twoja jest młodsza wiec jesli juz to powinna sie załapac na aparat z nfz, mój Filip w tym roku 10 lat bedzie miał a refundowany chyba do 10 pomijając ze sie czeka ponoć 1,5roku w kolejce wiec bysmy nie zdążyli!a wczesniej nie było problemu z mleczakami-wychodziły fajnie i pierwsze stałe tez schody zaczęły sie przy pierwszych trzonach i przy górnych 2

atfk tyle ze my nie aparat, bo my mamyz gora u oliwki problem, kilka zabkow jej sie posypalo, i dentystka uwaza ze nowe spokojnie sie przebija i wypchaja korzenie, bo z mleczakow sa miekkie, ale kazala isc sprawdzic co na to ortodonta.
corka kuzynki miala podobna sytuacje, tyl ze zabki miala czarne i ciagle w ropie, miala to usowane i ma protezke na to miejsce.
zobaczymy co nam powiedza

moze filip gorzej reaguje na wieksza dawke, najlepiej zeby lekarz to w maire szybko ocenil

reklama
no zobaczysz jak będą stałe wychodziły!ehh jak zwykle cos!jak nie krzywe to jakies tam...maja sie te nasze szkraby;-)!!
oby było dobrze!!
no kobietki biore sie za porządki;-) i zupkę wstawić muszę!

zajrze kolo poludnia!

Do góry