reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

witam sie i ja!!
no poszalałam jak postanowiłam w piwnicy;-) i posegregowane- co wyniesione to wyniesione,część zostawiona dla dzieci znajomych no i jest git!
jeszcze tylko okna pozostały do umycia ale to juz na jutro zostawiam;-)!
zaraz szkarby wracają z rekolekcji wiec mysle ze później trochę na dwór pójdziemy słonecznie ale mroźno:sorry:!!
na obiad mam zupke od wczoraj,mężuś pojechał właśnie na służbę a ja mam luz!
pranko powieszone,wczoraj poprasowałam -teraz jeszcze kurtki odświeżam takie cieńsze super szybkim programem w pralce;-) i bedzie wsio!!
no głowę muszę umyć:baffled:

anaconda no to trzymamy kciuki za Maję!!!oby obeszło sie bez stresu !!!
martusia no kurcze u nas nie ma caritasu:sorry: musiałabym do sąsiedniego miasta jechać.
ale w sumie to jest mi wszystko jedno co z tym zrobią bo te najfajniejsze łaszki zostały dla dzici znajomych wiec luz!
ollka jak tam odświeżanie szafy???hahah w mojej zrobił sie mega prześwit i jestem zadowolona!
postanowiłam wywalić wszystko w czym nie chodziłam ostatnio tzn w ciągu roku...no i sie znalazło!
chodze w tym co lubie...ale to chyba każda z nas!!a reszta zagradza:-D

kobietki mam pytanko czy któraś z was miewa problemy ze skórą na dłoniach?tzn dokładniej z pękającymi miejscami w rożnych miejscach dłoni...takie mini ranka ale bardzo bolące:no::wściekła/y:!nie wiem co sie dzieje ale mnie to ostatnio juz chyba 3 raz dopada-zazwyczaj na opuszkach albo zgięciach palców...niby milimetrowa ranka/szczelinka a boli jak diabli!!
smaruje kremami dłonie ale nie wiem jak tego uniknąć!

pozdrawiam i miłego dnia życzę!!!

reklama
atfk jeden mega duzy worek ciuchow, jeden mneijszy wczoraj poszedl, ale ja daje znajmej krawcowej, co chce bierze, reszte daje dalej.
a ile ja mam teraz miejsca... wiekszosc rzeczy byla tam bo byla, niewiem po co...

atfk moze to z wody? albo jakis srodek do sprzatania tak dziala na skure??
powiem szczerze ze nie pomoge

ja zaniedlugo sie zbieram po oliwie bo na 17 jedziemy do tego ortodonty.

obdzwonialm wczoraj ejszcze inne przychodnie, i tam poinformowali mnie ze ogolnie dzieci moga przyjmowac prywatnie dopiero od 13 roku zycia... cos wyjasniai ze to odgornie z nfz idzie... dziwne.

aftk moze sprobuje masci z apteki alantan plus, mi pomogla na pekajacy naskorek na nadgarstkach, ale ogolnie moze to byc od zbyt dlugiego grzebania w wodzie, a ja to znowoz mokrego proszku nie moge sie dotknac bo mi peka

witam sie popołudniowo!!
ale sie dotleniłam...:-D chyba ze 3 godziny byłyśmy z Kajulką na dworze,Filips oczywiście tez ale on to już ze swoją bandą ganiał!
jesli chodzi o te skórki to kurcze nie wiem od czego to bo od środków chemicznych raczej nie, w wodzie za bardzo sie nie grzebię- moze jakiś witamin mi brak!nie mam pojęcia!kupię ten alantan i moze sie uda natłuścić!

pogoda w słonku cudna!!normalnie wiosne czuć było chwilami!
Kajulka wyjęła wszystko co możliwe z garażu,potem zaszalała w piasku i było fajnie!
mam nadzieje ze jutro będzie bez deszczu bo mam w planie onkna obskoczyć...bo juz niemal nic przez nie nie widać:szok:

póki co życze miłego wieczorku i do jutra kochane!!!

atfk super popoludnie wam minelo:)
my po wizycie ok, okazalo sie ze zadnych drastycznych opcji nie ma, pani poiwedziala ze ja sa korzenie to nie ma co ruszac i deformowac szczeki, ze zabki pieknie same wyjda, dala taki mini aparacik, cos poodbnego do smoczka, mala ma nosic w domu to.
i w lipcu idziemy na kontrole
mamy jeszcze 2 cwiczenia i powinno byc ok:tak::tak:
w nagorde skoczyysmy do maka, a tam zestawy z kucykami, ale dziecko bylo szczesliwe:-D:-D

DZIEN DOBRY
martusia to jest podobne do smoczka, tzn brakuje tej koncowki typowo smoczkowe, mala juz z tym rano siedziala, przyzwyczaja sie do tego.
dobrze ze ominiely nas inne wydatki, bo z nfz zanim bysmy cos zrobily to zabki stale wyjda.

slonko za oknem, ale mrozno dosc dzis

olka no to dokladnie takie samo mialam heh tylko 20 lat temu heh ło matko jaka ja stara jestem ja mialam taki problem ze ssalam palec i dwie gorne jedynki wystawaly mi poza gorna warge wygladalam jak krolik ale ten z pozoru blahy aparacik pomogl

Ostatnia edycja:
a to u nas jest to po zeby jezyczka nie wciskala tam gdzie nie trzeba, bo wlasnie pozniej moze meic problem z zabkami, ja tez sadze ze aparacik pomoze, wkoncu dostala gow takim wieku ze na wszystko jest czas

reklama
witam sie porannie!!ale jutro juz do pracy;-)
szkraby pojechały,mężuś na służbie a ja zaraz lece do koleżanki na kawę:-D korzystając z wolnego:happy: a jak wrócę to okna obskoczę bo teraz jeszcze za zimno.potem po południu z Fifim na basen no i tak zleci.

olla na pewno pomoże -jak w porę wzięłaś sie za to to będzie git!
no a ten mak i te kucyki...moja Kaja tez by oszalała;-) tym zestawem tyle ze ona z maka to je ...UWAGA :-D:-D:-Djabłko;-) no i lody ewentualnie!
póki co nie lubi fast foodów(w przeciwieństwie do mamusi;-))

martusia a jak TY sie w ogole czujesz???

Do góry