reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

U mnie Daniel idzie juz obowiazkowo do przedszkola od wrzesnia :tak: a nad Hanią sie zastanawiamy... jak narazie z badan- nadaje sie do pierwszej klasy, zobaczymy co tam wyjdzie w kwietniu na nastepnym :tak:
Jak bym puscila ja do pierwszej to miedzy nią a Danielem bedzie 2 lata różnicy w szkole mimo tego ze tylko rok różnicy tak naprawde... i to mnie zniechęca.... ehhhh ciezka decyzja przed nami....

decyzja jest ciężka, ale ja po kilku zebraniach w szkole,moge napisać,że: córę zostawiłabym w przedszkolu ona jest bliżej końca roku,i może się okazać,że jak będą w klasie 7 latki z poczatku roku to będzie między nimi różnica prawie 2 lat, a to jest bardzo dużo.... chyba,ze będzie klasa tylko 6 latków, to wtedy może warto u mnie akurat są klasy mieszane.... :tak:

a nasza wizyta w przedszkolu należała do udanych,mały pięknie się bawił,nawet wyszedł po wszystkim bez żadnych akcji, oby tylko teraz udał nam się tam dostać.... :tak:

a dziś idę na pierwsze ćwiczenia na rowerek,ciekawe, czy jutro wstanę z łóżka.... :-)

reklama
Cześć Kobietki!!
witam sie weekendowo!!
ależ u nas piękna pogoda dzisiaj...az chce sie życ!!słonko jak latem...a na termometrze w słonku w kuchni na oknie...UWAGA:-D:-D:-D +21 st hahahah
Filipek poszedł na mecz, Kajulka u koleżanki-mężuś pojechał umyć auto a ja umyłam podłogi,posprzątałam,umyłam głowę i zasiadłam z kawką!zaraz muszę sie wziąć za płacenie rachunków:crazy::crazy:
Poza tym to mam 3 dni urlopu od poniedziałku wiec luzik...na pewno sie zaloguje na bb!dzieciaczki mają rekolekcje wiec odciaże troche rodziców i posiedzę z nimi a przy okazji posprzątam w ubraniach i jak bedzie tak ładnie i sucho to pomyję okna;-)!!

u mnie ogolnie oki!
walcze od tygodnia z przeziebieniem :angry: jak nie gardło to ucho i tak sie wlecze!!
Kajusi musze zrobić wyniki z kału na pasożyty bo ma jeden wynik podniesiony !

poczytałam co u Was !widze ze znów jak w tamtym roku przewijac sie zacznie temat 6 coi latków w szkole!
życze trafnych decyzji choc łatwe nie bedą!
wiem przez co przechodzicie ze jest milion spraw za i przeciw...
my puścilismy Kaję i nie załujemy!
kaja jest w klasie mieszanej 6-7 latków i moge sie tu pochwalić ze idzie jak burza-jest w czołówce klasy!
Fajnie czyta,pięknie pisze i liczy i szkoda by jej było siedzieć w zerówce,ale to sprawa indywidualna!
Kaja jest z konca roku-z 30 grudnia i to nie przeszkadza-
każde dziecko jest inne musicie patrzeć na to bo Wy je znacie najlepiej!!
nie ma co opierać sie tylko i wyłącznie na tych co odradzają ani tych co zachęcają!
trudna decyzja...w sumie na całe życie!!
ŻYCZĘ TRAFNYCH WYBORÓW!!

chorowitkom życzę zdrówka!!
smutasom uśmiechów...
i pozdrawiam milutko!

aftk zdrowka a jaki rocznik bedzie musial isc obowiazkowo jako 6 taki do szkoly?

ja mam posprzatane mieszkanie, m w domku, jutro go tylko nie bedzie, robi wlasnie gyrosa w kuchni eh cos uwielbiam miesko w tej ciazy
a i wkoncu sukces mala w koncu spala cala noc w swoim nowym lozeczku bo do tej pory odkad ma nowe lozeczko strasznie przezywala i wedrowala nam po mieszkaniu po nocy to do salonu to do nas, plakala po nocach itd a dzis w koncu sukces

dzien dobry
jarzebinka jak po rowerku??

atfk zdrowka!
u nas jakos brak chetnych wsrod 6 latkow na szkole... moze dlatego ze szkoly nie sa wogole przystosowane... i kiepsko to wyglada...

martusia obecnie obowiazkowo ma isc 2008 rocznik do szkoly ale w naszym kraju to jeszcze nie wiadomo...:-D
dobrze ze mala sie do lozka przyzwyczaila:) teraz juz bedzie ok

my po spacerku, choc u nas nie ma 21 stopni... moze jest cos kolo 10, ale i tak pieknie

Witam z rana :-):-)
Mąż ma pierwszą zmianę więc będę otwierać ten wątek jako pierwsza :-):-);-);-)
A u nas mały problem się pojawił, wczoraj zauważyłam że Mai przebiła się dolna jedynka a druga już prawie prawie tylko że za mleczakami a one ani drgną, poczytałam w necie że w takiej sytuacji te mleczaki trzeba usunąć żeby zrobić miejsce dla rosnących ząbków stałych tylko jak przetłumaczyć Mai że trzeba te ząbki usunąć przecież to będzie krzyk na cały Lublin :-:)-(
No i ja dzisiaj do gina idę na coroczny przegląd a chęci mam takie że lepiej nie mówić :no::no:
Miłego dnia wszystkim życzę :-):-)

dzien dobry
my juz wstalysmy przed 6... ale fajnie:wściekła/y:

wczoraj oliwia o 19.10 juz spala, ale mialysmy za soba mega dlugi spacer, mala pojezdzila na hulajnodze.

anaconda to chyba jak najszybciej trzeba do dentysty, my jutro mamy ortodonte, mam nadzieje ze nie bedzie zle bo mala to takie gabinety lubi omiac szerokim lukiem, chyba jak kazdy...

No ja już nakręciłam się na maksa, zaczęłam czytać o tych zębach i dowiedziałam się że jak mleczaki są bardzo ściśnięte to potem zęby stałe będą krzywo rosnąć bo nie będą miały miejsca i że najlepiej jak mleczaki u dzieci w wieku ok. 6 lat mają szparki między sobą, a u Mai dolne tak ściśnięte ze szok - po co ja to czytam i się nakręcam :-:)-:)-(
Ollka no no niezłą pobudkę ci córa urządziła ;-);-)

reklama
Do góry