reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

anineczka, powiem szczerze, że kasę mam taką, że innym by się pewnie z łózką nie chciało wstać za te pieniądze. wstyd aż. piszę, jeżdżę na konferencje za własne pieniądze, a to niemałe kwoty, zasuwam non stop, siedzę nocami, w święta i wakacje, za wszystkie wyjazdy do Lwowa też mi nikt grosza nie odda. o tym, ze czasem musiałam w miesiącu wydać z 300zł na książki nie wspomnę. generalnie dokładam do interesu. nie ubliżając nikomu, ale za pracę typu 8 godzin dziennie za biurkiem, a nawet i czasem za pracę w sklepie ma się więcej, niż ja zarabiam. jedyne co ja mam to pozornie dni wolne, czyli to, że nie każdego dnia jestem na uczelni. tyle, że wtedy podwójnie muszę pracować. i jeszcze mam satysfakcję że robię to, co lubię. i to, że inni nie wiedząc jaka jest rzeczywistość kiwają głowami 'o... pani doktor..'. no to pani doktor w tym kraju zarabia tyle, że jak kiedyś powiedziałam facetowi z USA za jaką kasę pracujemy powiedział jedno słowo: 'kłamiesz'. nie uwierzył, że można dostawać tak g. pieniądze mając takie wykształcenie.

ja do dziś nie wierzę;-)

no, nie będę się nakręcać, bo jeszcze sobie uświadomię ile mam na koncie i zacznę rozważać z czego ja żyję.

fajne prezenty sobie dzieciaki życzą. u mnie w tym roku biednie, oszczędnościowo. no co zrobić. zarabiam o tysiąc mniej, niż miałam rok temu, a życie jakby droższe.. kiedyś mam nadzieję, że się odkuję.

a choinka już?!! aleście poszaleli:-D

reklama
Naju ciężko teraz o dobrą płacę dla nauczycieli,wykładowców.Budżetówka :confused2:
Dobrze,że chociaż satysfakcja pozostała :eek::eek::sorry:

U nas po oglądnięciu miecza okazało się,że nie świeci w nocy...no to będzie załamka :szok:
A on to i tak nie drogi jak na tutejsze warunki.Ten świecący okazało się,że kosztuje 42 euro :szok::szok:
Oj tyle to ja na pewno nie dam.Mam tylko nadzieję,że Antek nie będzie obrażony na Mikołaja :eek:
A co będzie jak jednak się obrazi....? Może mu wcisnę kit,że u Mikołaja w fabryczce prezentów jakaś linia produkcyjna się popsuła?
No to mam przechlapane :rofl2:

anineczka, nie ty, ale Mikołaj. to on nawali w końcu. a może się czepiać młodzież nie będzie..?

no ja zmarnowałam wieczór przy kompie na nicnierobieniu. tzn. nie do końca, bo przejrzałam list do Mikołaja jaki Maciek pisał i kopiłam na allegro aniołka z gwiazdką i jakiego prosił, i przytulaska. Maciek nie mówi maskotka. będzie to dinozaur, więc połączenie czegoś pluszowego z nową pasją syna. wraków statków i Yetich nie stwierdziłam. musi wystarczyć jakiś T-rex. i w poczucie dobrze spełnionego obowiązku zamykając listę prezentów dla dziecka idę łyknąć antybiol i spać. buziaki.

aaa.. to już Mikołajki! niech wam Mikołaj przyniesie moc uśmiechów i radości, no i zdrowie. cała reszta nieważna. choć jakby się prezencik zaplątał.. to i tego wam życzę:tak::-D

witam kobitki. jak dzionek? anineczka widziałam na którymś wątku zabalowała dziś do rana:-D część pewnie niestety chora, część w szkole.. u nas pochmurny dzień. mnie głowa boli nadal, chyba jednak zatoki. młody rano mnie zaskoczył. przyszedł do mnie do łóżka po 7.00 i szepcze 'mamusiu, Mikołaj mi prezent zostawił, przyniósł mi czołg, samochodziki i płytę. ale nie oglądałem, bo jest ciemno w pokoju i poczekam z tobą na ranek'. szok normalnie. albo ma za dużo zabawek, albo sama nie wiem. wyjął, i przyszedł mi powiedzieć, wtulił się we mnie i leżał do 8.00:szok:

dziś u nas w parafii odpust - św. Mikołaja. poszliśmy na chwilę. bubli zatrzęsienie, ale co ciekawego - dawno nie byłam, więc mam porównanie z tym, co było kilka lat temu. otóż zupełnie zniknęły stragany z portretami papieża i obrazkami religijnymi. czyżby Benedykta ludzie nie chcieli w domu wieszać..? ciekawostka jak dla mnie. młody dostał piłkę na gumce, typowe badziewie odpustowe, i wróciliśmy.

wysprzątaliśmy Maćka pokój, moja mama ryczała ze śmiechu, jak potajemnie wynosiłam za plecami do kosza na śmieci kolejne zabawki, a raczej ich szczątki. rany... ile to moje dziecko tego miało!! karoserie samochodzików, ułamane figurki.. obłęd. czy wasze maluchy też robią z domów magazyny staroci?!

a teraz młody zajada zupę i ogląda Franklina, a ja muszę zabrać się do pracy. eh, miałam być dziś w drodze do Lwowa. kurcze, kiedy te choroby sie skończą?!!

Witajcie dziewczynki
Czy przyjmiecie mnie do swojego grona? Jestem mamą prawie czteroletniej dziewczynki i chętnie poczytam co u was, może dowiem się czegoś nowego związanego z wychowaniem dziecka :-):-):-)

anaconda, witamy serdecznie, choć nie chcę cię martwić.. o dzieciach tu tu niejako przy okazji się piszę;-):-D rozgość się, poczytaj, a przy najbliższej okazji zapraszamy na wspólną wirtualną kawkę:tak: i cóż.. pisz:tak:

Jeju starsznie mnie dzis glowa boli:-(....a tak po za tym to witaj Anaconda:tak:
Ania to ja czekam na foto tej Waszej wyjatkowej choineczki:-)u Was inny klimat i mam nadzieje ze choinka nie posypie sie do wigilii;-):tak:bo u nas jak kupujemy w donicy z korzeniami i podlewamy to i tak po sylwestrze sie sypie...:-(a juz bym chciala zeby swiatelka nam swiecily..uwielbiam ten czas swaiteczny:-)
wczoraj bylismy na starym miescie i Krakowskim przedmiesciu...bylo bajkowo..brakowalo tylko sniegu:-(ale go i tak ma nie byc na swieta:-(...

wpadlismy na ul karowa i ogladalismy rajd barborke..Jula zachwycona...wszystko sie jej bardzo podobalo i do domu wracac nie chciala....jedyny minus to mnostwo ludzi ale cuz robic...a i zapomnialabym problem z zaparkowaniem bo wybralismy sie autem coby miec wygodniejszy powrot...

Mikolaj list zabral,prezenty zostawil....Pelen zachwyt:tak::-):tak:....a my dzis dzien lenia..do 13 w lozku,pozniej spacer...a teraz powoli szykowanie do kapieli i spania.
a jutro do przedszkola:-)a ja zakupy ..ikea itp....

Joanna, jak się ciebie czyta to Wawa ma jednak zalety:-D super, że mogliście skorzystać z takich atrakcji. pamiętam że w ub. roku Krakowskie wyglądało cudnie, to prawda.. ale jak dla mnie to jednak za mało, by tam zostać. najważniejsze że Julce się podobało i że mieliście nieco magii świąt:tak:

a ja od rana non stop do komputera zaglądam, bo czekam na bardzo ważnego mejla. jak mi kobieta nie odpisze rano zadzwonię, ale chciałabym wiedzieć, na kiedy mam się szykować na wyjazd.. i czy w ogóle.

po obiadku w ogóle to byliśmy na miejskim turnieju przedszkolaków. na chwilę, bo ludzi mnóstwo, a mały i tak przecież udziału nie brał. bez sensu impreza - tylko zawody zespołowe poszczególnych przedszkoli. ma to sens, ale uważam, że dodatkowo powinni przygotować coś dla indywidualnych dzieciaków. na paru konkursach typu rzut piłką do celu z nagrodą w postaci zwyczajnego cukierka gmina z torbami by nie poszła.

głowa boli mnie nadal, więc my jutro rodzinnie do lekarza;-) do przedszkola zresztą bym młodego nie puściła nawet, gdyby był zdrowy. w domu ma własne, domowe zarazki, a w naszym mieście epidemia i szkoły i przedszkola w tym tygodniu były puste.

Naju wiesz ja to najchetniej uciekła bym gdzies w okolice wawy:tak:ale to niestety nasze marzenia o ktore bede walczyla...;-):-)Wawa oswietlona jeszcze ladniej niz w zeszlym roku...fontanny swietlne,sople,...super...

W Wawie w niektorych przedszkolach doszly mnie sluchy ze szaleje szkarlatyna:szok:mam nadzieje ze nas ominie:tak:Jula bedzie chodzila tak w kratke..bo chce zeby do 15 byla zdrowa bo ma mikolaja w przedszkolu a do tego mamy rehabilitacje wiec jakos musimy pogodzic czas na przedszkole i zajecia;-)
zapowiadaja ze od czwartku ma byc miedzy -10 a -15 (w nocy)a w dzien troszke na - za to po 20 ma byc ok +5 stopni wiec dopiero zacznie sie chorowanie:-(a na sniezne swieta to tylko w gory bedzie sie chyba mozna sie wybrac:sorry:

reklama
Witam was moje kochane laski!!!
Nieobecnosc usprawiedliwaimnawalem pracy i migrena! he he... Nie no porazka z tymi swietami. Nawet niejestem na zywo z waszymi sprawami. Ludzie jacys swiateczni w tym roku i praca na okraglo . Czasem 10 godzin siedze!!! czasu dla was niemam bo nawet dla siebie go nieznajduje! He he na klasie czesciej bywam ... :zawstydzona/y: No ale widze ze tu swiatecznie! No i super ! Ja po trochu w miedzy czasie prezenty robie i szukam roznych przecen bo w tym roku Polsk i 5 rodzin trzeba odwiedzic no i Sylwester to dodatkowy wydatek. Ostatnio bylam na zakupach i udalo mi sie kupic komplet strazy pozarnej przeceniony z 20 eu na 15 potem na 10 a ja kupilam ostatni i byl przeceniony na 4 eu!!!:-):-):-) Super no nie!!! tak to ja lubie zakupy robic!!! A w innym sklepie przy zakupach sie kupon dostawalo zdrapke i se 10 eu wydrapalam. To tez cos bo zaraz bluze dla chrzesniaka kupilam!
No a co do moich staranek to sie super ciesze bo dostalam @ 26 listopada . To dobrze bo mi gina powiedziala ze przed pierwsza @ to cieszka z dzidzia bedzie. Liczylam @ na 28 dni po spirali a tu juz po 24 dniach! he he 4 dni do przodu ;-)No i juz w poniedzialek bylo po wiec teraz wieksze szanse na dzidzie! Korcze moze juz cos tam siedzi we mnie jakas fajna fasolka ;-)Korka dzisiaj to tylko cos o sobie ale jutro se poiszemy o was :-) Buzka dla kazdej z osobna!
ANACONDA witam cieplutko i pisz szybciutko cos o sobie! Dzieki temu wdroczysz sie w tematy i bedziemy mogli wspolnie poplotkowac!!! :tak:

Do góry