reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

witam się

Agatulka25 mam pytanie do ciebie czy Ty z Maksiem też idziesz na obowiązkową szczepionkę? dziś do mnie dzwoniono z przychodni że mam przyjść z synem na szczepienie doustne i w zastrzyku (obowiązkowe) cały 2006 rocznik dzieci ma tą szczepionkę. W necie szukam ale nic nie ma.. coś nowego wymyślili czy co??? dopiero z tego co wiem jak 6 lat to jest szczepionka na Polio... i błonnice itd ale teraz? nie zgadza mi sie coś.
Ktoś wie??
Bede musiała iść do poradni zapytać dokładnie.

reklama
dzien dobry
kinga85 dobrze do ciebei dzwoniono, kazdy 5 latek ma szczepienie, kolejne sa dopiero w szkole:)

to jest normalne szczepienie wedlug kalendarza szczepien, mozliwe ze pomylilas 6 latkiz 5 latkami:)

i nie wiem czy nie wprowadzili cie w blad, bo teraz sa juz 2 zastrzyki, nie ma dosustnego szczepienia

Witam.Szczepienie jest jak dziecko skonczy 5 lat,czyli tak jak jest w kalendarzu szczepień napisane w 6 roku życia.Moja była szczepiona jak skonczyła własnie 5 lat to ja odrazu zapisałam.

Ja kupiłam moim witaminki żelki z tranem,Starsza je tylko je ,bo młodszej nie smakują.A sama je próbowałam i naprawde są smaczne :tak::tak:

Jestem na necie i szukam lezaczka dla mojego Fasolka/ki? ten co mam po 3 dzieci nie nadaje sie juz do uzytku, gwaltu nie ma bo to jeszcze troche czasu ale moze trafie na jakas okazje?
Ostatnio jak Agatulka polowalam w szmateksach i kilka sztuk odziezy po 2 zl sztuka przytargalam do domu. Zreszta jak rodzina sie dowie to na pewno sie mi tu zrzuca...dla biednej sierotki co to sie w dzisiejszych czasach nie umiala zabezpieczyc....

Anakonda witaj! Wrocilas z wojazy do trudnej polskiej rzeczywistosci...
Naja samochody z duzym bagaznikiem a nie kombi to np renault megan nie wiem tylko jaki chcesz rocznik bo te z duzym bagaznikiem to takie do 99r No ten co mamy scenic tez bagaznik mega duzy.
My na wiosne tez musimy pomyslec o zmianie auta na jakies 6-osobowe...tylko za co???
Mowicie ze juz zaczeliscie sezon grzewczy...ja sie staram o tym nie myslec ja z brzuchem...ehhhh

Pozdrawiam!

Zuzinka nas jest 4 w rodzinie a mamy auto 7 osobowe:tak: i nie wyobrażamy sobie innego auta niż właśnie to.Ile rzeczy one pomieścio to szok,a jak się wyjmie siedzenia to już wogóle tym autem można przewieśc niemal wszystko.W dodatku bardzo mało pali.Coraz wiećej znajomych kupuje własnie te auto,w rodzinie u R sa juz 3 takie auta:-D

witam,
mnie dopadla jesienna chandra..za oknem leje,wieje brrr..zimno jak diabli..dzieciaki jeszcze dzisiaj poszli do szkoly w samych bluzach,bo im wiecznie cieplo,ale na jutro wyciagnelam im kurtki,bo dopiero co byli przeziebieni..wole jak sa zdrowe,tran juz kupilam i beda codziennie pili,do tego witaminki..
Anaconda witaj !!
wszystkim chorowitkom duzo zdrowka !!!

Zuzinka Ten to juz taki bus.... potezny sie wydaje ,a seat alhambra,vw sharan czy ford galaxy(bo to te same auta w sumie ) to takie zgrabniutkie,mozna zamontowac 6 siedzen i zyskuje sie wtedy wiecej miejsca wewnatrz.

Witam :-):-)
Dzisiaj od rana sprzątanie i prasowanie więc nie miałam kiedy zajrzeć, no ale teraz przy talerzu obiadu mogę spokojnie poczytać :tak::tak:
Co do uodparniania naszych dzieci to ja już zrobiłam nalewkę czosnkową i zamierzam nią wzmocnić Maję, w tamtym roku cały czas była na tej nalewce i ani razu u doktorki nie byłyśmy :tak::tak::tak:
Kinga tak jak Olka pisała szczepienie obowiązkowe jest po ukończeniu 5 lat i to są 2 zastrzyki w dwie rączki :tak::tak:
Zuzinka jeszcze ci nie pogratulowałam fasolinki, dbaj o nią ogromnie :tak::tak:
Madlen do nas też zbliża się zimna jesień co mnie doprowadza do szału bo ja zimna nie znoszę :no::no::no:
Naja i jak po zebraniu, był poruszony temat tego niegrzecznego chłopca? I jak się Maciej odnajduje w szkole?

reklama
witam się

Agatulka25 mam pytanie do ciebie czy Ty z Maksiem też idziesz na obowiązkową szczepionkę? dziś do mnie dzwoniono z przychodni że mam przyjść z synem na szczepienie doustne i w zastrzyku (obowiązkowe) cały 2006 rocznik dzieci ma tą szczepionkę. W necie szukam ale nic nie ma.. coś nowego wymyślili czy co??? dopiero z tego co wiem jak 6 lat to jest szczepionka na Polio... i błonnice itd ale teraz? nie zgadza mi sie coś.
Ktoś wie??
Bede musiała iść do poradni zapytać dokładnie.

Maks nie jesdt 2006 tylko 07 :)
na razie cisza ze szczepieniem ale wypytam w nast piatek jak do gina pujde co i jak bo nie wiem jak u Zuzi teraz

Zuza pękałam za tekst o niezabezpieczaniu sie heheh
my juz mamy bujawkę taka elektryczna i matkę z pałąkiem w spadku 2 wózki jeden próbuje 2 miesiac odsprzedać heheheh

ja przepalam lekko tylko ale mąz teraz ma na 15 do pracy i co chwile pyta nanieść drzewa hehehehh

my tez zmieniać chcemy ale pozostajemy przy kombi mamy lagunę i jestesmy b zadowoleni i nie za bardzo nam na ręke ta zamiana ale kasa potrzebna wrrr mój mąz to napalony jest na renaut espace ale to w przyszłości heheheh

u nas tez dziś wiosnaaaaaaa popieliłam w ogrodzie mąz zywopłot podcioł

Do góry