reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

dzien dobry
moja dzis w przedszkolu....
a ja sie przyznam ze rozpoczel;ismy sezon grzewczy, tak mi wieje przez okna ze w nocy zamarznac mozna, dlatego trzeba przepalac... dobrze ze jeszcze w pazdzierniku je wymeinaimy.

u nas tez dzieci mega kaszlace... koszmar.

reklama
Ola ja tez czasem pale
a okna czekają na nas kurde a kasy brak teraz sprzedajemy auto i kupujemy ciut tańsze i róznicę na okna dajemy by w zimę juz były nowe bo tez nam ciagnie
był pan kominiarz ) komin wyczyścił i był w szoku ze taki czysty był a my kurde mokrym drzewem nieraz paliliśmy bo to ył nasz 1 rok grzania i nie było suchego duzo więc jest plus

agatulka nam zostaly2 do wymainy i trzeba robic juz bo cale meiszkanie cieple poza naszym pokojem... wiec palic trzeba, mloda mi ostatnio cala zamrznieta wstala...
w lipcu w kuchni wymeinailismy,a tak to ciezko wszytko za jednym razem.

ide cos porobic w domu

Dziewczyny, ale straszycie... my na szczęście jeszcze nie musimy - mieszkamy w kamienicy, więc mury tak szybko się nie wychładzają. Mam dzanieje,ze uda się do października bez tego wegla w pokoju ;/ Masakra jak pomyślę znów o tych wiadrach z drzewem i węglem :(

anaconda -miło poznać :)

ollka Badania znajduję na gumtree w dziale praca -inne :)
dziś zastępuję siostrę mojego mena (się rozchorowała) i bedę na ulicy gazety sprzedawać... Grosik znowu wpadnie...eh coś konkretnego proszę!

A w ogóle dzień zaczął się od szoku! Gabisia o 6.40 mówi do mnie : zrobimy już kakałko?... a normalnie 7.30 dobudzić jej nie mogę...

MamaGabrysi również miło poznać :tak::tak:
Wy tu o paleniu a ja nawet nie myślę o zimnie chociaż jak Maja rano wychodziła z domu to na dworze było koło 15st.C, u nas na szczęście w domu jeszcze cieplutko i mam nadzieję że tak zostanie :tak::tak:
Muszę dzisiaj skoczyć na miasto i Mai książkę do przedszkola kupić a tu jeszcze tyle roboty przede mną, no i chyba ze 4 pralki jeszcze mnie czekają i potem to wszystko poprasować :szok::szok::szok:

Witam.U nas też ciepło w domu,mam nawet teraz otwarte okna i wietrzymy bo zaduch po nocy. Ale tez juz nastawiam się że niedługo trzeba bedzie zacząc grzec.Póki co w Warszawie wrzesień jest ciepły na szczescie,bo w zeszłym roki i dwa lata temu pamiętam że było zimno i grzaliśy już.
MamaGabisi ja pytałam cie w jakiej dzielnicy mieszkasz czy nie bo ja z Pr-płn.

Edit;

Teraz mówili że ciepły wrzesnien i zapowiada sie tez ładny pazdziernik ,przynajmniej jego popczatek.

Ostatnia edycja:
mi zostaly 2 pomieszczenai do ogarnecia, wczoraj na tabliocy wynalazlam fajny komplet do przedpokoju, szafke na buty, wieszak lustro, jak nowe i wymeinilismy sobie:) bo sie naprawde oplacalo, udalo sie cene utargowac do 120 zl... a efekt jest super:)
i przedpokoj caly wysprzatany przy okazji...

pranie juz mam wyprane. moze cos jeszcze znade do wystawienia na allegro...

hej na szczescie u nas jest jeszce cieplo i nie mysle o grzaniu ale tu w krakowie pogoda dzis paskudna leje caly poranek

aleście sie rozpisały! miałam ambicję napisać coś każdej z osobna, a nie ogarniam:-D

anaconda
, tobie tylko powiem tyle, że każdy mój przyjazd do Pl to była dolina i ciągłe pytanie po co ja tu wróciłam.. cięzko tu, trudniej żyć. ja mimo że minęło kilka lat jak tu jestem wciąż mam wrażenie, że to tymczasowe, ze wyjadę. nie umiem się tu odnaleźć.

poza tym wyłapałam to, ze samochody, ja też chcę mieć!! szukam cały czas jakiegoś. raz mi facet fajny przywiózł, ale zobaczyłam bagażnik i odpuściłam. nic bym tam nie spakowała. a przy naszej pasji i lecie non stop w podróżach musimy mieć na tyle duży samochód, by zmieścić tam sporo wojowych rzeczy i najlepiej jeszcze kogoś do zrzuty na paliwo. w tym maleństwie nawet kosz by mi nie wlazł.. jedynie skóry i moje suknie chyba:-p no to była opcja kombi. tyle, że jak przeliczyłam koszty utrzymania.. no niezbyt. idealne, ale mnie raczej nie stać. to szukam czegoś pośredniego i z bagażnikiem na dachu pewnie będę jeździć;-)

a domu zimno... siedzę w podkoszulku, bluzce i bluzie i marznę. mój ojciec w dwóch swetrach twierdzi, że jest ciepło. ok. jego dom. siedzę cicho. kłócić się nie będę.

odprowadziłam Maćka i poszłam spać, siedziałam w nocy do 2.30, a teraz nic nie zrobię, bo zaraz znów do szkoły. eh.. a muszę iśc wcześniej, umówiłam się z jedną mamą do wychowawczyni idziemy. jest chłopiec jaki bije dzieci okropnie jak się okazało, młody przyszedł wczoraj z obitą brodą, dziś mnie ta dziewczyna zaczepiła i mi o tym dziecku opowiedziała, bo jej syna wczoraj też pobił. problemy ciągną się z anim od przedszkola jak mówi, bo go dobrze zna, a matka z rodzaju tych, co ma idealne dziecko i nie reaguje. chcemy więc poruszyć sprawę jeszcze przed zebraniem. zebranie dziś po południu, niech pani ma czas na rozważenie problemu.

reklama
ja moim daje bioaron C i chyba dołace jeszcze tran kiedyś nam pomagał choć niby lekarze twierdza że to nie pomaga
Atfk wypowiedz sie jako fachowiec jak to jest z tranem :p

ja podaję MuliVitamol ;-)

Teraz mówili że ciepły wrzesnien i zapowiada sie tez ładny pazdziernik ,przynajmniej jego popczatek.

oby się sprawdziło....bo ja słyszałam, ze zima jak już przyjdzie to od razu mroźna i taka prawdziwa zima..... :szok: i dość szybko w tym roku

naja, obyście znaleźli receptę na takiego łobuza.....:wściekła/y:

Do góry