reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

dzien dobry
aftk niestety teraz koszty przedszkoli beda coraz wyzsze... i kurde coraz mniej osob bedzie na to stac...

a i tak te państwowe sa przepełnione..... po 25 osób w grupach :-( i chyba zacznę się zastanawiać, czy dla Kamila nie poszukam w okolicy zamieszkania przedszkola nie publicznego, ale z dotacja unijną, tam sa mniejsze grupy 12 osobowe, a cenowo wychodzi porównywalnie, jak po tych podwyżkach ( chyba,ze to tez się zmieni) np. ja będę płaciła za żłobke ok. 500 zł ( żlobek państwowy, 24 osoby w grupie, a koleżanka, ma synka właśnie w takim przedszkolu z dopłatą, grupa jest 5 osobowa - 14 dzieciaczków na przedszkole i placi ok. 600 zł) integracja jest a jest mniej chorób..... lepszy kontakt wychowawczyni z dzieciaczkami......

reklama
Witam z herbatką :-)
K8sad u nas z zazdrością starszego na szczęście już nie ma problemu.Ale fakt,jak mam Dominika na kolanach,to malutki już pędzi i też chce.To samo jak chcę się do męża przytulić-wejdzie w środek i go nie wygonisz.Wszystko jest ok jak nic innego nie robię tylko poświęcam mu całą uwagę,a jak już coś robię innego,to jest jęęęęęk.

u mnie jest podobnie... jest zazdrość, jak starszak się przytuli, albo M... to wtedy młodszy ekspresem jest przy mnie i odpycha towarzystwo..... ;-)ale za starszakiem stoi murem, zawsze wszystko muszę mu dawać podwójnie, aby mógł Kacperkowi zanieść... picie czy ciasteczko, nawet rano jak wychodzimy do żłoba/przedszkola i przypomni mu się, ze chce zabrac pilkę, to zawsze bierze dwie, aby Kacperek też miał...... i wygladamy jakbyśmy na mecz się wybierali, a nie do pracy, żłoba/przedszkola........... :-)

ollka, miłego pobytu!

dziewczyny, jak znacie sposób, żeby cokolwiek mi się zaczęło chcieć dajcie znać. obijam się od paru dni tak okropnie, że już mi wstyd przed samą sobą, a nie umiem się zebrać w ogóle i siąść do pracy! wyprałam jedną suknię, bo dwóch nie mam gdzie powiesić, pokręciłam się po domu, i znów zero zapału do czegokolwiek! okropność. poratujcie:-D

Hejka,
Ja lenia może i nie mam,ale wyrobić się jakoś ze wszystkim nie mogę,czasu brak :)

Agatulka coś chyba z tym linkiem nie tak,bo się strona główna otwiera...Czy to tak ma być?

Witam sie i ja!!!
pogoda pod psem;-) wiec nic sie nie chce...hmmm moze to taki ogólny leń skoro czytam ze nie tylko ja go mam:-D!!!

naja jakoś nie mogę Cie odnaleźć na fb:crazy:...jeszcze go nie rozpracowałam!!!
ollka miłego leniuchowania!!!
agatulka a o co chodzi z tym konkursem???wystarczy otworzyć linka???żeby oddać Ci głos?
jak sie czujesz??u lekarza byłaś???

evelinka witaj...jak ja dawno Cie tu nie widziałam:-D!!
jarzebinka Ciebie tez witam:-)!!

u mnie nic nowego!!!
szkraby mam w domu wiec nie mam czasu na neta;-)!
czas jakos leci,jesli sie nic nie zmieni z mają pracą(a nic na to nie wskazuje) to sie pakuje i jade do bełchatowa do rodzinki:tak: bo mezus lada dzionek na urlop idzie!!

w szkole szkraby dumne-dostaly nagrody książkowe,dla Filipa to juz drugie świadectwo z nagrodą ale dla Kai pierwszy dyplom i nagroda książkowa wiec mała dumna jak paw:-D!!!

po południu wybieram sie do psiapsióły mojej bo juz jej pare dni nie widziałam i jakoś sie teskni:rofl2:,szkraby ie pobawią a my posiedzimy!

pozdrawiam

reklama
U mnie na lenia najlepiej działa jakiś mały sukces. Jak go mam to dostaje takiego kopa, że to co zaległe z kilku dni nadrabiam w jeden dzien: prasowanie, sprzątanie, pranie itp.

Do góry