reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

Zuzka, spóźnione życzenia dla młodego:tak:

witam, dziś w domu i przy kompie, bo dużo pracy. za oknem zimno i leje przepięknie, aż się lepiej człowiekowi na duszy robi:-D

wrażenia z zebrania straszne. przez matki jakie zobaczyłam. chyba matki, wyglądały raczej na babcie. wiem, nieładnie kogoś tak oceniać, ale zobaczyłam stado bab, bo nie pań, nie dziewczyn! wrogo patrzące dookoła, w bluzkach z cekinami i obowiązkową nadwagą, przekrzykujące się że one nie chcą by ich dziecko chodziło z Iksińskim. horror. jak dzieci są równie ciekawe jak matki to naprawdę mam się czego bać:sorry: wiem, nieładnie teraz piszę i wybaczcie jak kogoś urażam, ale mnie panika dopadła! nikt o nic nie pytał, każdy siedział jak za karę, a gdy ja i jeszcze jedna mama 6latki pytałyśmy patrzyły na nas jak na wrogów. 6latków będzie dwoje. na szczęście mamę tej dziewczynki znam i lubię, mieszkają blisko nas zresztą. cała reszta to chyba jak we wszystkich szkołach - podręczniki, warunki.. no nic, zdecydowałam się, musimy dać radę. najwyżej po roku się wyprowadzimy z miasta;-)

anaconda, ale takie zmoknięcie ma swój urok:-D nas tak zlało rok temu na wakacjach, szliśmy boso po kałużach sięgających ponad kostki i śmialiśmy się, bo już nie było co rozpaczać nawet:-D a potem gorąca kąpiel, herbatka, wieczór w pokoju pod kołdrą - sama przyjemność. poważnie, młodemu się podobało.

czy była któraś z was w Zakopanem ostatnimi czasy? myślę o wakacjach, sama Tatr nie znoszę, byłam tam ostatnio z 14 lat temu i mnie nie ciągnie, no ale góry są takie pokazowe dla dzieciaka;-)

reklama
naja o Zakopcu ja tez dopiero myslę, ale tak na paźdeirnik, taki przedłużony weeknd, jakos okres urlopowy mnie zniechęca do Zakopanego ;-)a osobiście jeszcze nie miałam możliwości tak być.... :zawstydzona/y:

anaconda, to raczej mało przyjemny powrót do domu, tym bardziej, ze to raczej chyba ciepły deszczyk nie był :-( u nas wczoraj też popadało popołudnie, a chłopaki w domu szaleli :shocked2: ale ok 18.00 miedzy deszczami udało nam się wyrwać na wycieczkę rowerową, chociaż tyle mieliśmy z popołudnia i powietrza.... :tak:

a dziś ze starszakiem byłam na testach alergicznych i nic mu nie wyszło :eek:wskazanie alergologa, wizyta u laryngologa,ale co mi powiedzą nowego,jak ja już 3 zaliczyłam i nic......a katar leci :-(

Witajcie laseczki w końcu w domu i wolne bo od razu po podróży do pracy poszłam teraz do niedzieli mam wolne ufff
testy w końcu zdałam na jazdzie facet mnie oblał bo mimo że nie mialam dobrej widocznosći i chciałam sie jeszcze lekko wychylić to mi auto zatrzymał ze nie chciałam sie zatrzymać na stopie bez wyznacznika tak on twierdził nie chciałam się z nim za bardzo kłócic ale powiedziedziałam tylko ze ja niższa jestem i musze sie bardziej wychylać głupio mu sie zrobiło ale kazał się przesiąśc w ogóle całą jazdę tak sapał nadwaga 100% ze strasznie mnie to rozpraszało ale to tak se wmawiam by było mi łatwiej się pogodzić :p z porażką

Zuza spóźnione życzenia dla synka
Naju ja czekam na termin zebrania w szkole chyba sie sama wybiore do przyszłej nauczycielki kiedy bedzie zebranie i czy bedzie
Anaconda no to super ze po przejściach jednak Maja dała sobie zrobić zabka i 2 w tym samym czasie
Olka jak córcia i reszta dzieci
Atfka oby z pracą sie udało
Iwonka lekka ochłoda chyba każdemu się spodobała bo za duszno było ostatnio
Jarzębinka o kurcze to moze teraz do dentysty jeszcze cię wyślą lub inneo specjalisty od nie kataru

agatulka jedno doświadczenie do przodu... ja zdałam za 3 razem......byłam wtedy w 3 miesiącu ciąży :-) a stomatolog - jesteśmy po kontrolach i zrobieniu wszystkich ząbków....

agatulka jedno doświadczenie do przodu... ja zdałam za 3 razem......byłam wtedy w 3 miesiącu ciąży :-) a stomatolog - jesteśmy po kontrolach i zrobieniu wszystkich ząbków....
ja z tym dentysta to tak żartobliwie ze jak testy nic nie wykazują a jest katar to ja sprawdzić skąd ten katar :p
moje bedzie 3 podejscie bo testy oblane dzis jazda wiec moze do 3 razy sztuka :pP

Witam!
Ja dzis zaliczylam ostatnia wizyte u dentysty, zeby naprawione tylko kamien mam na 2 zebach ale to juz po wyplacie. Przy okazji wzielam dzieci na przeglad Maciej ok, Krzys ok dwie dziurki w mleczakach ale stwierdzil ze i tak wnet wypadna wiec nie warto robic Ania ok wiec sie bardzo ciesze i za przeglad nawet kasy nie wzial
shocked.gif

U nas leje wiec wszelkie prace na polu nie mozliwe ale za to porzadnie mi roslinki podleje...a jak sie zielono zrobi.

Naju wrazenie na zebraniu mialas faktycznie okropne, moze lepiej zeby Maciek z Iksinskim nie chodzil do jednej klasy to nie bedziesz baby na zebraniach widziec ;-) a powaznie bedzie dobrze!

Agatulka
do 3 razy sztuka dobrze ze testy zdane

Jarzebinka wlasciwie to chyba lepiej wiedziec dlaczego i leczyc niz trwac w niepewnosci

Anakonda wole pakowanie niz rozpakowywanie :-)

Pozdrawiam

PS szczerze mowiac uwazam ze Zakopane jest przereklamowane na Krupowkach ciasno, wszedzie drogo a jesli ktos nie lubi chodzic po gorach to po prostu po 2 dniach nudno. Lepiej przyjechac do mnie i zrobic sobie baze wypadowa dzien do Szczawnicy, dzien do Krynicy, Zakopane Krakow itp Zapraszam

Ostatnia edycja:
Zuza, masz rację jak sądzę co do Zakopanego, ja go wieki temu nie znosiłam, i sądzę że nadal nie polubię. ma jednak jedną zaletę - łatwo tam od nas dojechać. jeden pociąg, nocny, można kuszetkę kupić i rano jest się bez przesiadek na miejscu. do ciebie nie ukrywam, że wolałabym się wybrać, bo i towarzystwo miłe i okolice lepsze. tyle że bez samochodu to niemal nierealne z 6latkiem. a szkoda. chyba, że sie odważę;-)

Naju z Poznania do Krakowa jedziesz bez przesiadki a potem z Krakowa do mnie tez bez przesiadki wiec tylko jedna w Krakowie no i dojechac od Ciebie do Poznania. A jak juz u mnie bedziesz to zawioze Was do Zakopanego albo np Poprad Łomnica na Slowacji bo tam mam blizej niz do Zakopanego a atrakcji wiecej...tyle ze od kad euro u nich weszlo to troche drozej

reklama
witam:)) z rana z wielkim bólem jajników od prawie 3 tyg nie moge dostać @ liczę że sporo nerwów podróz i inne atrakcje ją przestawiły w nast piatek musze sie do gina wbić bo na dzis niema szans ale nei wiem czy dziś nei kupie testa by sie upewnić ;-)

jakie tu propozycje wakacyjne

Do góry