reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

U mnie też brak pomysłu na obiad dlatego wyjęłam z zamrażalki kotlety mielone i tylko ziemniaczki dogotuję i surówkę zrobię :baffled::baffled:

kolejna,która ma mielone na obiad... dziś to bardzo popularny obiad... u mnie też...... :-) a kotlety mielone z zamrażalki to już takie gotowe???

atfk,smutne to co piszesz..... szkoda, ze się nie udało ..... :-(

ja byłam wczoraj u laryngologa, jak pisałam i laryngologicznie jest OK, dobrze,że po wizycie i pierwszego specjalisty nie zdecydowałam się na cięcie, bo z 3 migdałkiem wszystko jest OK.... a już miałam skierowanie do szpitala... teraz więc czeka alergolog.... :tak: a jeszcze mam pytanie - z takim 1,5 rocznym dzieckiem tez chodzi się do alergologa czy dopiero jak skończy 3 latka (coś takiego słyszałam)

reklama
atfk bardzo smutne to jest... jejku ja to chyba malej nigdy nigdzie samej nie puszcze....

jarzebinka z dzieckiem w kazdym wieku mozesz isc do alergologa, oliwia miala niecaly rok jak zaczelysmy chodzic.
widizsz dobrze ze poszlas na konsultacje, przy opcji jakiegokolwiek zabiegu zawsze lepiej sie konsultowac z innym lekarzem

Dzień dobry dziewczyny!
u mnie bez zmian...akcja Kajka ciąg dalszy:no: ehhh głowa mi pęknie chyba!!
za bardzo się cieszyłam wczoraj rano ze jest poprawa bo po południu był nawrót i
znów poszła spać po syropie p/gorączkowym i po 2 godzinach temp zamiast spaść wzrosła na maxa :angry: ,znów ponad 39 miała,na śpiąco dawałam jej następne leki i spałam z nią bo sie bałam ja zostawić,ehh :-:)-:)-(brak słów!!
u lekarza z nią była wczoraj i osłuchowo bez zmian czyli oki,gardło też -zrobiliśmy tez rtg płuc i tam tez nie ma zapalenia(na szczęście)...i jesteśmy w punkcie wyjścia...czyli w czarnej...załamka

Witam :-):-)
Wczorajsza wizyta u alergologa niestety nie przebiegła zbyt pozytywnie, okazało się na testach ze z 10 alergenów na 7 jestem uczulona a co za tym idzie za 2tyg kolejne testy :-:)-( niby wiedziałam że ten katar musi mieć jakieś podłoże a jednak łudziłam się że nie jest tak źle, teraz chyba już do końca życia będę musiała na jakiś tabletkach odczulających jechać :-:)-(
Jarzebinka tak mrożę takie już gotowe smażone mielone, zresztą ja to chyba jestem w stanie wszystko zamrozić żeby tylko przy garach nie stać :-D:-D:-D
Atfk słyszałam o tym chłopcu - tragedia straszna, też mam wrażenie że nigdy nie odważę puścić się Mai samej :no::no:
Jejku co to za wirus zaatakował Kajeczke ze tak jej temperatura rośnie, chociaż tutaj w Lublinie dziewczyny piszą że właśnie teraz coś takiego panuje ze gorączka wysoka trzyma a poza tym zero innych objawów i po kilku dniach wszystko mija :baffled::baffled:

Ostatnia edycja:
Atfk jak jej powiedziałam o moich objawach to mi robiła testy na trawy, olchę, leszczynę i tego typu sprawy :-:)-( chyba jeszcze dużo tych testów mnie czeka :-:)-:)-(

dzien dobry

atfk duzo duzo zdrowka dla kaji, oby goraczka szybko zniknela.
anaconda to ja mielonych nigdy nie mrozilam, ale musze sprobowac:)

u mnie dzis pobudka o 5 rano byla, mloda wstala z pelnym nosem, efektem tego ma wolne.
wygalda dobrze, ale jutro tez zostanie w domu.

wiedzialamze tak sie skoncza wypady na spacer w przedszkolu, mloda mi sie chwalila ze byla w krutkim rekawku i odpietej bluzie...

anaconda to sie trochę pomęczysz w sezonie pylenia..ehh oby w reszcie Ci nic nie wyszło,moja teściowa os 20 lat walczy z alergią;-),teraz to sa środki które ułatwiają funkcjonowanie ale kiedyś to wiecznie z chusteczkami chodziła i na łzawiące oczy nie mogła wyrobić!!!Ponoć mozna sie odczulać-ale nigdy nie zagłębiałam sie w to!

ollka no to faktycznie mała zaszalała:szok::szok::szok: ehhh i skutek widoczny od zaraz:no:!!

moja Kajulka lezy sobie i rysuje a ja spijam kawe!

jarzebinka z dzieckiem w kazdym wieku mozesz isc do alergologa, oliwia miala niecaly rok jak zaczelysmy chodzic.
widizsz dobrze ze poszlas na konsultacje, przy opcji jakiegokolwiek zabiegu zawsze lepiej sie konsultowac z innym lekarzem

dziś byłam właśnie w specjalistycznej przychodni i starszaka zarejestrowałam od razu na testy bo mam już skierowanie, a młodszego na wizytę do alergologa, a ewentualne testy po 3 latkach :-)......starszak na czerwiec a młodszy na maj :wściekła/y:

tak mrożę takie już gotowe smażone mielone, zresztą ja to chyba jestem w stanie wszystko zamrozić żeby tylko przy garach nie stać :-D:-D:-D

a to ja mielonych nigdy nie mrozilam, ale musze sprobowac:)

ja też nigdy nie mroziłam gotowych mielonych, choć najczęściej jak robię wychodzą mi dwa obiady i wtedy po 2 dniach znowu są mielone na obiad, a tak mogę zamrozić i będzie na zaś..... ;-)

atfk, Ollka,zdrówka dla córeczek ..... :tak: mój starszak też mówił,że w przedszkolu chodził w odpiętej kurteczce,bez szalika i bez czapki, a na drugi dzień nie chciał ubrać zimowej kurtki ( choć nie jest mocno gruba) bo pani powiedziała, że kurtka ma być już wiosenna- koniec z grubymi kurtkami,czapami i szalikami.... :eek: a co pani powie to święte i ważniejsze od tego co decydują rodzice..... i jak tu z nim walczyć .....

reklama
jarzębinka ja też robiłam Filipowi testy jak skończył 3 lata,miał oo urodzenia bardziej problemy skórne niż katary i pierwsze co to miał zrobione testy pokarmowe,pani doktor alergolog postawiła diagnozę AZS i z tym męczymy sie niemal do dziś-jak Filip przesadzi z uczulającymi go pokarmami wywala go tu i ówdzie;-)!!
ja myślę ze czym dziecko większe tym łatwiej bo to nakłuwanie choć nie bardzo bolesne to nie jest wcale przyjemne a wiecie jak małe dzieci cieżko w miejscu utrzymać-większe choc sie boi to predzej zrozumie!

Do góry