reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

Dzien dobry!!!;-)
sniadanko zjedzone wiec mozna na chwilkę zajrzeć:-D!!
muminka dzięki za podpowiedź,fajne takie pamiątki,cos musze pokombinować-tyle ze czasu mało wiec nie wiem czy sie uda taki np"haftowany" kocyk zamówić!no zobaczymy!

anaconda brawo dla Mai;-)!!!
zuzkus kurcze kochana trzymaj sie!!moża akurat wszytsko pomyślnie sie rozwiąże!!
trzymam kciuki!!!

a swoja drogą z tymi podwyżkami to wiecie ja biore na to poprawkę!pamiętacie jeszcze ze 3 lata temu jaki szał był na cukier???mówili że 5 zł będzie kosztował,ludzie wykupili wszystko co w sklepach,nie było w hurtowniach a po uspokojeniu medialnego szumu wokół tego tematu...wszystko wróciło do normy i cukier nawet potaniał:sorry:!!
jak dla mnie to wielka medialna machina...kasa kasa kasa!!!w tym przypadku dla cukrowni!!ehh

my dzisiaj pod wieczór wybieramy sie do Szczecina do kina z przyjaciółmi na "och karol;-)",była któraś??warto??

reklama
Co do cukru to któregoś tu dnia mówili w tv ze do końca tego roku ma zdrożeć nawet o 150% :szok::szok::sorry::sorry:
Na "Och Karol" nie byłam więc nie wiem czy warto iść :no::no:

witam z kawka :tak:
Anaconda bravo dla Mai !! ale masz zdolna corcie !ja tez zawsze sie ciesze,jak nauczyciele wychwalaja moje dzieci,bo to oznacza,ze moje wychowanie jest dobre :-D
Jarzebinka nalesniki tez dobre :tak:,ja to uwiebiam z serem..chyba zrobie dzisiaj.chociaz juz wyciagnelam piers z kurczaka,bo chlopaki wymyslili sobie chicken curry.

no uczesałam Kajcie,zrobiłam sobie kawke i posiedze pare minutek!!

wszytko kurcze drożeje,ale nie o wszystkim mówią tak na forum!

a gdzie reszta kobietek???

u nas dzisiaj słonecznie ale znowu mroźno,wczoraj wybrałam sie z Kajcia na spacer ale za długo nie wytrzymałyśmy taki był zimny wiatr:szok:!ehhh

z tego co ja pamietam,to w styczniu zawsze byly podwyzki.najpierw paliwo,a potem cala reszta.szkoda tylko,ze wyplaty stoja wmiejscu !!
ja wczoraj bylam w polskim sklepie,kupilam tyle co nic,a zaplacilam prawie £20 :szok:.
tutaj tez sa podwyzki z poczatkiem roku,ale nie wszytsko od razu,tylko tak stopniowo i o pare pensow,takze da sie przezyc,no i jak zaczyna sie nowy rok podatkowy w kwietniu,to sa podwyzki wyplat.:tak:,wiec nie jest tak zle.
pamietam jeszcze jak za 100 zl.mozna bylo zrobic fajne zakupy,a teraz...dla mnie to jakis kosmos !!
no wlasnie,gdzie reszta ??

Hej dziewczyny
ja z doskoku bo po nocce odespałąm do 11
dzieci dziś były w domu zuza jzu po chorobie wraca do zdrowia wyszli własnie na podwórko choc sie dotlenić
ja kolejny tydzień etz na nocki nie bardzo mi to pasuje ale nie będe sie wyłamywac i fochów robic bo to co mam natto za nockę wyjdzie dla opiekunki która przychodzi na 2h zanim mój mazw róci z pracy wiec luzik
kurcze robiłam zakupy w środe lub czwartek i cukier chyba był jeszcze w biedronce w starej cenie
naconda wow no to pochwała jak nic zazdroszczę bo mojej tak bardzo terz nie chwalą ale w Krakwie bardz chwalili wiec sadze ze ta nauczycielka po prostu w ogóle nei chwali dzieci oby w 1 klasie trafiła na lepszą

Ojenki mam nadzieje ze z tymi podwyszkami to taka sama sciema jak wlasnie te jakies 9 lat temu. Bo to chyba jakos tak bylo. He he pamietam bo mama mowila ze jak naprawde tak podrozeje tomamy jej cokier z niemiec przywozic :eek:
Anaconda gratuluje zdolniachy. A wiecie ze u nas niema czegos takiego w przedszkolach. O dzieciach rozmawia sie zawsze pojedynczo. Nigdy w gropie. Tak samo niema puplicznych pochwal itd. Niewiem jak jest w szkolach ale w przedszkolu tak. Wychowawczyni mowila ze to z powodu by rodzice ani dzieci nieczuli sie gorsi lub lepsi w oczach innych. Chmmm... moze to i dobrze. Niewiem jak bym sie czula jagby chwalono inne dzieci a mojego nie. Czesc rodzicow dumna a reszta wyglada jagnby byli gorszymi rodzicami skoro nieumeja dziecka wychowac na tyle dobrze by chwalono go publicznie... Niewiem...
A co do ciuszkow to i ja sie juz co chwila spotykam z tym ze jakies rekawy za krotkie i mysle czy to sie spralo czy moje malenstwo rzeczywiscie rosnie :-D
Agatulka ja juz niepamietam kiedy ja do 11 spalam nieliczac czasu jak mialam migrene :sorry: ale ogolnie to ja nielubie dlugo spac. Obejtnie o ktorej sie klade toi tak jakos do 9 jestemna nogach. Mio ze zmeczona to juz spac niemoge tylko sie krece...
"Och Karol" widzialm zwiastona i mimo ze film wydaje sie dobry to mysle ze mimo dobrej obsady ktora powinna znac sie na rzeczy to jednak zagrac nieumieli. Wiele jest fajnych polskich filmow ALE NIESTETY NIELUBIE JAK AKTORZY MOWIA TAK JAGBY TEKST CZYTALI ... uzywaja mocno podkresone litery sz cz dz i wogole tak jagby to pierwszy raz w zyciu robili... ale koniecznie napisz jak ci sie podobal morze sie skosze go kiedys obejrzec.
A mi sie pranie skonczylo prac godz temu i musze go jeszcze wywiesic ale o tej porze to jakosmi sie wydaje udreka... no ale co mus to mus...
Wyobrazcie sobie ze dzis w sklepie zlapano kobiete na kradzierzy. Byla z dzieckiem jakies 6 lat i ono mialo plecaczek a tam ona wkladala mu jakies rzeczy to byla drogeria wiec pewnie kosmetyki... Korna smotn mi zrobilo choc mialam ochote podejsc do babki i jej w pysk strzelic ze dziecko do takich rzeczy uzywa...
a po zatym to u nas wczoraj snieg a dzic sliczna pogoda chyba nawet na plusie byl termometr... A no i syn siostry u nas nocuje bo ta ma przeprowadzke wiec lepiej bez dzieci. Ta wiec pewnie o 5 pobudka bo te to napewno juz o tej porze beda sie bawic w pokoju a o 6 to juz mama ciocia daj jogurt!

Ostatnia edycja:
Witam sie niedzielnie!!!
wpadam na chwilkę bo sama z dzieciaczkami jestem,mężuś na służbie do 14 wiec zaraz muszę ogarnąć po śniadanku i Kajulke uczesać!!

wczoraj byliśmy na urodzinach u chrześnicy mojego Tomasza;-) a przed wczoraj w tym kinie...cóz mogę powiedzieć :-D:-):-Duśmialiśmy sie jak bobry bo teksty były na prawdę niezłe i to tyle;-) bo fabuły w filmie jako takiej brak;-)...z nas jednak kinomani żadni wiec nam sie podobało;-)!

odezwę sie z ranka jak puszcze szkraby do szkoły bo jutro wraca szkolna rzeczywistość-Kajka zachwycona;-)

pozdrawiam

reklama
ja tez sie witam !!
my caly weekend w domku,wczoraj padal deszcze ,a dzisiaj rano grad !!! a juz bylo tak wiosennie..wrrrr
moje w piatek przyniosly dyplomy za dobre sprawowanie w szkole :tak: i dostaly oprocz dyplomu pisaki i takie buteleczki plastikowe do picia z dziubkami z tarcza i nazwa szkoly..niby zwykla buteleczka,ale dzieciaczki sie ciesza..taka fajna pamiatka !!
Atfk,fajnie ze film sie podobal ;-)

Do góry