reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

wczoraj go wazylismy i wiecie ile wazy...36kg !!! ale nie widac tego az tak po nim..fakt duzy jest,ciezki tez,bo ja juz go na rece nie wezme,ale bylam pewna ,ze jego waga jest troche mniejsza.

waga całkiem spora, mój waży tylko ok. 20 kg, a wzrostem należy do średniaczków..... ;-)

aaa,chyba wam nie pisalam..w Belfascie,kranda dzieci !!!!wiec teraz po Martyne musze chodzic,bo sie o nia boje.kolo mnie na razie jest cisza,ale kolezanka ,ktora mieszka w innej czesci mowila mi,ze mieli juz zebranie w szkole,zeby uwazac na dzieci !!cale miasto w kamerach,a dzieci gina..co to sie dzieje !! strach sie bac.

i oby na cisy w waszej okolicy się skończyło.... bo tak to strach się bać.... :wściekła/y: i jak w takiej sytuacji usamodzielniać dzieciaki ????

A u nas w przedszkolu dzisiaj zebranie podsumowujące pierwsze półrocze więc trzeba będzie pójść :tak::tak::tak:

u nas takie zebranie będzie 28 lutego i wtedy też będzie rozeznanie idzie dzieciaczków zostaje w przedszkolu w 6-latkach a ile idzie do pierwszej klasy :-)

i ja się witam :-)

nie zaglądałam, bo młodszy mi gorączkował, a efektem są kolejne 2 ząbki, niestety ząbkowanie przechodzi na stanach podgorączkowych, czyli nie chodził do żłoba tylko z mamą w domu :tak: i czasu na BB już brakło ;-)

a teraz w pracy nadrabiam zaległości i zaś czasu na BB mało, ale udało mi się chociaż nadrobić zaległości i będę na bieżąco.... :-) a u nas też mroźno ale ślicznie bo biało i słonecznie :-)

reklama
Mój synek pojechał do naszych przyjaciół wiec ja z Kajusią w domku;-),gotujemy zupkę na obiadek i urzędujemy!
u nas tez mroźno i słonecznie do tego:-D
ogólnie nuda...

witam !!
atfk ja jestem :tak:
jarzebinka wyrzynajace sie zeby,to nic fajnego:no:,u mnie cora tak zle przechodzila zabkowanie,goraczka..glodna ,a nic nie mogla jesc,cale noce i dni jeczenie i biegunka..masakra !!,za to mlody jak dostawal zeby,to nawet nie zauwazylam kiedy?bo oprocz czestrzych kupek,nic innego nie bylo.
u nas ciag dalszy ciepelka..wyciagnelam kurtki i okazaly sie za male :wściekła/y:,Martyna ma za krotkie rekawy ,a Hubcio za ciasna..:tak:,w najblizszym czasie czekaja mnie zakupy .:tak:

ogólnie nuda...

mi chyba właśnie brakuje takiej nudy i już trochę urlopu:-( nic tylko dom, praca, przedszkole i żłobek ........ obowiązki, obowiązki i obowiązki ....

ale 5marca na tydzień przylatuje do mnie moja najmłodsza siostra, biorę dzieciaki i jedziemy do średniej siostry i rodziców więc mam nadzieję, ze wtedy się ponudzę i sobie odpocznę od rytmu dnia codziennego :tak:

madlen, ja zębów u starszaka nie poczułam wogóle, wszystkie wyszły bezobjawowo.... koleżanki mnie nastraszyły, że 5 są okropne, wiec czekałam na jakieś objawy a tu nic, zaglądam w buźkę a tam już komplet ..... :-) a teraz odczuwam każdy ząbek, może nie jakoś mocno ale zawsze 2 dni i jest

Ostatnia edycja:
hejo madlen:tak::tak::tak: !!to dawaj z kawką na parę chwilek;-)!!
jarzębinka no jak sie jest w cugu pracy i obowiązków to chce sie wolnego ale ja bez zastanowienia bym sie zamieniła!od początku stycznia siedze w domku w oczekiwaniu na rozwój sytuacji w sprawie pracy...i mam maksa:-)...chcę do ludzi;-),chcę obowiązków,zmeczenia po pracy...achhhh

Kobietki macie pomysł na prezent na chrzest??dla małej dziewczynki:rofl2:!Moja dobra koleżanka chrzci mała za 2 tyg i mam dylemat,generalnie wolałabym nie dawać kasy bo jej mąż to tzw"chomik" kasę zgarnie i nie da dziecku nic kupić-bo wszystko zbędne:-D i będzie chomikował do jej pełnoletnosci:laugh2::laugh2::laugh2:

Madlen napürawde wielki ten twoj synus :) Moj to tylko takie 20 kg i 111 cm...
Anaconda jak tam wloski Majki?

Korcze przez zmiany awatrow mysle co chwila ze nowe mamusie do nas dochadza :-)

No a z tymi porwaniami to naprawde straszne... Korcze ja se niemoge wyobrazicze za rok czy dwa Filip sam do szkoly bedzie chodzil! Chyba jeszcze z 10 lat bede go do szkoly prowadzic!

My probujemy wakacje planowac ale nici ze wszystkiego. Tzn Artur niedostanie urlopu i do polski musze jechac sama a z dwojka dzieci za fajnie niebedzie. Musze bilety na samolot odmowic tn tylko artura mam nadzieje ze niebiora za to zbyt wiele kasy.
Ja ostatnio spiaca ze hej. Niewiem ale molabym nonstop spac!!! A nas dodatkowo snieg spadl!!!! Jakis chory !!! Po co nam on!!! Az smotno bo juz wszystko zaczelo kwitnac na czeresni tez i wlasnie polowa pakow poodpadala.

atfk ja nie mam pojecia ,co teraz sie daje na chrzciny?,a moze zapytaj rodzicow malej,co moglabys kupic?
ide kawe zalac,bo jeszcze rano nie pilam i zaczyna mnie spiaczka chwytac
jarzebinka kazde dziecko inne :tak::-D

no ja tez kawke spijam;-)
na @ wstawiłam fotke:-D

hej muminka !!jak tam Jaśminka;-)???

no zastanawiam się ,ale chyba najrozsądniej będzie zapytać mamy;-) malucha!

jestem juz z kawa :tak:
Atfk widzialam fotke,super !! fajny psiak ;-),a wracajac do chrzcin..lepiej zapytac rodzicow,niz kupic cos,co sie nie przyda..a skoro tata to taki chomik,to lepiej zapytac mame.:tak:
jak wy wstawiacie zdjecia,ze one od razu sa takie duze?bo moje sa zawsze takie male..:-(
Muminka nooo duzy ten moj facet,ale nie ma za kim byc maly :-D i u mnie i u meza w rodzinie wszystkie chlopy sa duze !! a apetyt to moj Hubcio tez mam..ojj ma..

reklama
no najrozsądniej mame-zapytam potem bo pewnie sie zobaczymy;-)!!
madlen jak sie wgra zdjęcie to najedź na nie myszką i pojawi sie taki"ołówek" w rogu fotki,naciśnij na niego i powinno sie wgrać duże;-)
okna bym przetarła...ale mi sie nie chce:sorry:

Do góry