reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

no najrozsądniej mame-zapytam potem bo pewnie sie zobaczymy;-)!!
madlen jak sie wgra zdjęcie to najedź na nie myszką i pojawi sie taki"ołówek" w rogu fotki,naciśnij na niego i powinno sie wgrać duże;-)
okna bym przetarła...ale mi sie nie chce:sorry:

ja dzisiaj chcialam myc okna,ale jakos mi przeszlo :-Dale najdalej w przyszlym tygodniu juz trza bedzie,bo mam tak zachlapane,ze az wstyd !

reklama
przepraszam za małą nieobecność ale rodzice wracali z zakupów i weszli na parę minut do mnie!
zupka ugotowana,mam zamiar ogarnąć chałupkę i może wyjdę z Kajcia na spacer.

ja juz tez bede po malu uciekac,musze w kuchni posprzatac,bo wczoraj po kolacji juz nic nie robilam,jeszcze dzisiaj przybylo naczyn po sniadaniu..wrrr,no i trza cos na obiad wymyslec..moze placki ziemniaczane ??teraz tak mnie ochota naszla,a dzieciaczki tez lubia,to ladnie zjedza..
uciekam ,milego dzionka !!

od początku stycznia siedze w domku w oczekiwaniu na rozwój sytuacji w sprawie pracy...i mam maksa:-)...chcę do ludzi;-),chcę obowiązków,zmeczenia po pracy...achhhh

taki moment też miałam, więc dobrze cię rozumiem - po urodzeniu Kacperka siedziałam w domu ok. 1,5 roku, do tego jeszcze przeprowadziliśmy się do Jarocina, aby mieć teściową blisko ale żadnych znajomych... masakra..... a i M wtedy pracował w ciągłych rozjazdach ....... :tak:

no i trza cos na obiad wymyslec..moze placki ziemniaczane ??teraz tak mnie ochota naszla,a dzieciaczki tez lubia,to ladnie zjedza..
uciekam ,milego dzionka !!

ja chyba podchwycę Twój pomysł na obiad, bo od rana zastanawiam się i nic mi nie wpadło do głowy, a placków to chyba już wieki nie robiłam ..... :-) SMACZNEGO

Zagladam i ja choc humor nie ciekawy :no: Maz dalej nie wie co z praca, Maciej mi zaczyna chrypiec juz mu zrobilam inhalacje ale wyglada nie ciekawie, chleb 3 zl paliwo 5 zl cukier 4,5.............................

I tyle optymistycznych wiesci ode mnie .............

Pozdrawiam

Zuzkus trzymaj sie kochana !!! i poprawy humoru :tak:,dla Macieja zdrowka,a za meza trzymam kciuki,aby z praca wszystko bylo O K ;-):tak:
Jarzebinka i co robilas placki ? ja sie tak najadlam,ze myslalam ze pekne !!:-D dzieciaczki tez szamaly,az im sie uszy trzesly.
Olka i jaka byla reakcja mamy,jak zobaczyla remont?
Anaconda jak po zebraniu?

Zuskos trzymam kciuki!!!
Atfk ja wspomne cos o prezencie na chrzciny. Uwarzam zr to takie swieto kiey prezent mosi byc delikatny i byc czyms takim co mozna trzymac juz do konca zycia. Np album na zdjecia "pierwszy roczek" Niektoreb sa takie slodkie w oprawce z pluszu czy materialu , albo maskotke aniolka ktory ma za zadanie anilka stroza :) pozytywka misio taka naciagana, amulet z anilem strozem czy pozytywka takie pudelko ze jak sie otwiera to tanczy baletnica , miekki kocyk np z imieniem dziecka jak ci sie uda, albo taka ramke zamykiana z biala glinka w srodku gdzie mozna odcisnac odcisk reki dziecka :) albo poprostu sliczna ramka na zdjecie :) Oj moglabym wymieniac :))) Oto kilka fotek pomyslow :)))
]
Album-pierwszego-roku-Capucine1.jpg
739_1229348886_419374.jpg

pozytywka%20bebenek_49018eeb64d5e.jpg

240
lelly_mis_pozytywka.jpg

1408571594

2260001278.jpg

n
978097fe29d0d5ba.jpg

1204424359

Ostatnia edycja:
Muminka sliczne sa te prezenty,,wszystkie !!! jakbym miala wybrac jeden,to nie wiem czy bym dala rade,bo wybor ciezki:tak:

Witam z rana :-):-)
Na wieczór jedziemy do mojej mamy więc znowu zniknę na weekend :-p:-p
Wczoraj było zebranie w przedszkolu takie podsumowujące umiejętności dzieci i były wyszczególnione te dotyczące higieny osobistej, ubierania się, tego jak dziecko zachowuje się w grupie, co potrafi no i pani powiedziała ze Maja jest najlepsza w grupie, tych podpunktów były 3 strony A4 i chyba tylko Maja miała 3 minusy, nawet nie wiecie jak super się czułam gdy przy wszystkich rodzicach pani tak zachwalała Maję, ze wszystko potrafi co należy oby tak dalej to i w szkole nie będzie z nią większych problemów :tak::tak:
Muminka włoski nadal nie obcięte, jesteśmy na etapie przygotowywań ;-);-)
Madlen ty piszesz że kurtki za małe a ja dzisiaj wyciagnęłam dla Mai bluzeczkę ze świnką peppą która jeszcze nie tak dawno była dobra, wkładam jej a tu rękawki 3/4 się zrobiły :-D:-D:-D nie chciało mi się już jej zmieniać więc tak poszła do przedszkola ale jak wróci to już trzeba tą bluzkę odłożyć na bok :tak::tak: i tak co chwila okazuje się że jakieś ubranko za małe :-D:-D:-D a mi się wydaje że Maja nie rośnie :-D:-D
Jarzębinka ja też nie wiem co to jest bolesne ząbkowanie :tak::tak: Mai wszystkie ząbki wychodziły bez żadnych objawów tylko ja ich bezustannie wyczekiwałam bo pierwsze się przebiły jak mała miała ponad 8 m-cy :tak::tak:
Zuzkus mam nadzieję że jednak już niedługo wyjaśni się sytuacja męża z pracą :tak::tak::tak:

reklama
witam o poranku - mroźno ale będzie słonecznie ...... :-)

madlen, placków nie było, bo starszy zażyczył sobie naleśniki, więc było w ten deseń, ale dziś piątek więc może placki dziś.....jeszcze zobaczę, czy będzie natchnienie..... :tak:

muminka, pokaźna ta lista prezentów.......ale racja w tym jest,że powinien to być prezent, który będzie takim prezentem do końca życia ;-) moi dostali od teściowej właśnie takie pamietniki, które teraz staram się systematycznie uzupełniać, do 5 roku, potem będzie fajna pamiątka :-) wklejam tam wszystkie pierwsze razy - bilet do kina,wejściówka na molo, opaska z rączki ze szpitala, pierwszy ścięty kosmyk włosów....pierwsze słowo, kroczek, ........ :-) a podobne ręczniki robiłam małym sąsiadkom na urodziny, tez fajny prezent..... :-) w Poznaniu w większych marketach są punkty, gdzie haftują takie ręczniki na poczekaniu..... :tak:

zuzkus, zdrówka dla Macieja :tak:

anaconda, więc tylko pogratulować tak rezolutnej córci..... :biggrin2:

PS.a wczoraj pisałyście tyle o porządkach, więc .........M z Kacperkiem wybrali się na sanki, to skorzystałam, że mały ruch w chacie i tez ogarnęłam, głownie to podłogę, mam mieszkanie do tego psa, więc było co sprzątać, ale potem było miło zasiąść do obiadku ..... :-)czysto i błyszcząco .....żadnych śladów, sierści ..... ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry