reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

u nas nie wieje, i podobno cieplo jest... zobaczymy jak bedziemy pozniej wychodzic.
mieszkanko ogarniete, obias sie gotuje:)

naja u nas tez bylo tak ze mala nie miala kataru poki nie zaczelsymy inhalacji, fakt ciagla nosem i widac bylo ewidentnie ze cos jej zalega, zaczela sie chrypka wiec miala mocno wysuszone wszytko.

po 2 dniach inhalacji sola fizjologiczna i wlasnie mucosolwanem zaczela leciec ropa no i oczywiscie kaszelek lekki tez byl, dolaczylam jej gentamecyne do inhalacji i jest ok. pokasluje ale wkoncu to musi zejsc.
nie wiem jakim cudem 3 tyg po inhalacji z antybiotykow na nowo ma rope.
ja sie wkurzylam juz tym i w tym tyg bylam zrobic jej wymaz z noska i okazalo sie ze ma bakterie, pisze ze ona czesto wystepuje ale mamy antybiogram czy jak to sie nazywa i w poniedzialek mamy lekarza.

Witam :-)zarobiona jestem na maxa, dziś caly dzień przed kompem:wściekła/y:a taka wiosenna pogoda..10 stopni na termometrze i sloneczko:-)po wczorajszym wietrze zostały tylko połamane gałęzie:sorry2:

Ola
a jak robicie inhalacje:confused:macie nebulizator:confused:
nam laryngolog tydzien temu polecila stosowac
SINUS RINSE P

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie,
Nareszcie wybraliśmy się dziś na dwór.Jak odetchnęłam świeżym powietrzem,to jak nowonarodzona :-D Mateuszowi spacer też chyba dobrze zrobił,bo po powrocie rozkręcił się i zaczął... raczkować :-) .Długi czas się przymierzał,a jak dzisiaj ruszył,to jak ogonek za mną latał.Strasznie się wzruszyłam,bo jeszcze niedawno taki nieporadny,malutki był,a teraz....

Muminka jak fajnie,że Jasminka tak w nocy śpi.Karmisz piersią czy mm? Mój Matunio jeszcze ani jednej nocki bez pobudki nie miał.

dzien dobry

muminka ale fajnie ze napisalas:)

joanna tak, mamy nebulizator, niedawno kupilysmy, na okres swiat mailysmy wypozyczonyz przychodni i efety sa lepsze niz po antybiotyku.

my wczoraj w domku bylysmy,w ramach relaxu sciagalismy tapety a dzis trzeba ajkies kupic i wytapetowac przedpokoj na nowo. no ale wczesniej na kontrole do laryngologa idziemy, mam andziejeze bedzie ok...

Hej kobietki!!!
myślałam ze rano nie zajrze ale udało sie!!
wściekła jestem:wściekła/y:
...teściu coś zaniemógł nam w piętek,dostał jakby jakiegos lekkiego porażenia(opadł mu kącik oka,ust,zaczyna mu drętwieć noga i ręka)-dzisiaj pognałam z nim do lekarza,dostaliśmy skier do neurologa...a ta franca nawet nie raczyła nas przyjąć:no:-na piątek mówi!!o rzesz q.... jego mać:angry::angry::angry: przecież to nie wysypka z którą można czekać do piątku!!dogadałam sie z recepcjonistką i podjadę z nim jeszcze raz koło 12 może sie uda wtedy:crazy: ehhh mówię Wam!!!a jak nie to będzie trzeba szukać gdzieś dalej...to jest właśnie minus mieszkania w małej miejscowości:sorry: i pech"zachorowania" na weekend...no dość!!

dobra ulżyło mi...
a tak poza tym to wszystko oki,mężuś śpi po nocnej służbie,szkrabiki w szkole a ja spijam kawę.

co do inhalacji to ja mam tubę do inhalacji dzieci"babyhaler" i ajk juz nie mozemy sobie poradzic z przedłużającym sie kaszlem czy katarem to wtedy proszę doktorka o leki w farmie wziewów i gotowe!pomocna sprawa;-)

jest kto???

ATFK współczuję stresu i zdrówka Kochana dla teścia
myślę że to urok nie tylko małej miejscowości ale całej służby zdrowia :wściekła/y:
co za znieczulica:no:

u nas dziś za oknem w miarę słonecznie, choć wiatr nie przestaje wiać od piątku:no:
dobra pogoda na pranie:-p:-D
a ja nareszcie na urlopie, co muszę na maksa wykorzystać bo następny dopiero w lipcu taki dłuższy:sorry:

ehh aniu daj spokój,mam tylko nadzieję ze sie uda dzisiaj do niej dostać!!
jak nie drzwiami wejdę oknem;-)

jak tam przygotowania???kreacja gotowa??
Ty obmyślasz plan ślubny a ja mam w maju komunię Filipka:-) więc razem będziemy w toku przygotowań;-)

u nas dzisiaj pochmurno ale nie pada póki co!!wiatr tez trochę ustał w końcu:eek:!!
ide sobie jakąś kanapkę zrobić bo mnie ssie;-)

Witam i ja :-):-)
U nas też ponuro i do tego wieje, najchętniej to bym nigdzie z domu nie wychodziła :no::no::no:
Wczoraj byliśmy w sali zabaw na balu karnawałowym - super było no i Maja przeszczęśliwa :tak::tak::tak:
Atfk służba zdrowia to wszędzie taka do d..., Lublin niby duże wojewódzkie miasto a też jak masz się gdzieś do specjalisty zapisać to ci proponują już listopad i grudzień :angry::angry::angry::angry:

no tak,wszedzie to samo!!
u ans bal jeszcze przed nami!!
Fifi wymyślił przebranie policjanta;-) więc luzik-tatuś pożyczy mu osprzęt:-D a Kajcia chce bys czerwonym kapturkiem:-D,mam kawał czerwonego materiału wiec zrobię jej pelerynkę i strój gotowy:laugh2:!!

no u nas za tydzien ferie-wszystko wskazuje na to ze uda sie nam wyjechać w moje rodzinne strony, dzieciaczki nie mówią o niczym innym:-) bo też pałają miłością do tych wypraw!!

jak tam przygotowania???kreacja gotowa??
Ty obmyślasz plan ślubny a ja mam w maju komunię Filipka:-) więc razem będziemy w toku przygotowań;-)
no powiem Ci, że przygotowaniu w praniu są -nawet nieposegregowane, ale póki co orientuje się co mogę z cateringu wziąść, no i za sukienką się rozglądam- mam nawet kilka upatrzonych:tak:i wybrałam już serwetki gotowe ułożone na stół:-D
a reszta się zrobi:rofl2:

Anaconda dam Ci lepszy przykład, M jak dzwonił na początku stycznia żeby się na NFZ zarejestrować to zaproponowali mu przyszły rok:wściekła/y:a prywatnie u tego samego specjalisty jutro idzie:sorry:
ja jak miałam skierowanie na dopplera to wogóle mnie nie zarejestrowała na NFZ:szok:

reklama
a suknie chcesz kupić?czy wypożyczyć?

ehh u nas nie ma nawet żadnego który by prywatnie przyjmował:sorry: ehhh
zresztą Kajeczki pani kardiolog do której jutro jedziemy tez juz w tym roku nie przyjmuje na NFZ i jedziemy prywatnie-ale co zrobić??kiedy ona zna historie dziecka,prowadzi ją od początku diagnozy(bezsensem byłoby szukać jakiegoś innego konowała tym bardziej ze specjalistów dziecięcych jak na lekarstwo )

Do góry