reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

Joanna ,no tak rok starsi..mnie to tez przytlacza,ostatnio zastanawialam sie ile to ja w tym roku wiosen bede miala,bo juz sie pogubilam..tak szybko mi ten czas ucieka.
a jeszcze pamietam swoja 18-stke,wydaje sie,jakby byla wczoraj..tylko powiem wam,ze ja wogole nie czuje sie na swoj wiek i tak mysle,czy kiedys poczuje to,ze juz nie mam nascie lat?
dzieciaczki juz wykapane i zaraz gonie je do lozka,bo przez ostatnie dni przestawili sobie godziny snu..do pozna siedza,a do poludnia spia,a za tydzien juz szkola i bedzie problem ze wstawaniem.
witam nowe mamusie.

reklama
no hej madlen, moj tez ostatnio przez te swieta siedzi do 22 lub 23 a potem spi do 10 lub 11,,a niedlugo pobudki o 6 sie aczynaja,,to beda dopiero tortury..

Moj lezy z goraczka...nie wiem skad ona sie wziela....normlanie porazka jak go rozlozy na sylwka....

madlen no ja tez tak bym z choroba nie chciala...mam nadzieje,ze to tylko taka jakas goraczka a nie dalsza choroba.....dałam mu syropu,herbatke z wit. C...czekam

witam nową mamę, i od razu zdrowia życzę!

wiecie co, tak a`propos wieku.. wczoraj oglądałam ekspres reporterów, był materiał o 102letniej babci. serfującej w sieci, gadającej przez skype`a, nowoczesnej, samodzielnej, zafascynowanej techniką. rozwaliła mnie jedna scena. gdy ta stara kobieta oglądała w lustrze swoją twarz i mówiła, że nie wie kiedy to się stało, że tak się zestarzała, że dopiero co miała gładką skórę. ona nie zauważyła upływu lat. nie widziała siebie jako staruszki. gdyby nie lustro pewnie by postrzegała siebie jako młodą dziewczynę. i tak sobie myślałam, że ze mną jest tak samo.. lat mam mniej niż ona, ale nie widzę tego że się starzeję. że mam zmarszczki, że może już siwe włosy. że siły nie te. że może nie przystoi mi wiele rzeczy. dla siebie mam wciąż 16 lat. dziwne, i trochę straszne.

naja dobrze,ze tak duchem i to wystarczy...wazne ze ty sie czujesz mloda i atrakcyjna...

ja zmykam z moim małym mężczyzna,,podam witaminki mu i lulu kłaść...

dobranoc

Ewcia witaj kochana:tak::-)Zdrowka dla Matiego:tak:
Dobrze mówiłam że na zatoki mi idzie,kilka godzin pozniej juz była tragedia, na szczescie R przyniósł mi Ibuprom zatoki i jest o niebo lepiej;-)nadal nie wiem jak z sylwestrem,na razie nadal nie mam ochoty,bo to ani węchu,ani smaku człowiek nie ma ,jeszcze te zatoki unieruchamiają człowieka:dry:więc z tancem może być gorzej,z picem alkoholu tez a trzeba cos ugotowac i jak tak bez węchu i smaku,chyba na czuja tylko:sorry2:

Ja stara sie tez nie czuje choc siwe włosy sie pojawiły,szczegolnie pod czas remontu:wściekła/y: ale boje sie ze to juz nie długo stuknie 40tka,kiedyś dla mnie osoba majaca 40 lat była stara a tu zbliża sie ten wiek i do mnie.:cool2:

Witam :-):-)
Maja ostatni dzień w przedszkolu więc trzeba na większe zakupy się wybrać :tak::tak:
Ewcia witaj, kupę lat :-D:-D:-D
Iwonka zdrówka dla ciebie :tak::tak:
Naja ja też się nie czuję jak na swój wiek i czasem to aż się przerażam że tyle już wiosen mi minęło :szok::szok::szok: a już najbardziej to mnie rozśmiesza wiek mojej siostry bo ma 37lat a dla mnie zatrzymała się na 24 :-D:-D:-D

witam i ja. kawka dokończona, poczta przejrzana, czeka mnie znów ponad 20 prac studentów do sprawdzenia, do tego dokończenie artykułu, sterta prasowania i zakupy:-p anaconda, dobrze masz że Maja w przedszkolu, zawsze troszkę łatwiej rzeczywistość opanować.. moje dziecię w domu. u nas przedszkole świeci pustkami w tym okresie, nie chciałam go posyłać do łączonej grupy.

wiesz, ja też czasem nie zauważam, że moi znajomi czy rodzina się starzeją! ostatnio ze zdumieniem dostrzegłam sieć zmarszczek na twarzy przyjaciółki.. a przecież ona wciąż ma te 16 lat! dziwny proces ta starość. fizycznie do przodu, duchem wciąż młodzi..

poza tym koniec roku i jakoś porządkuję znów coś w życiu, z rozczarowaniami, bo mnie coś tam a raczej ktoś zawiódł, nie jedna nawet osoba, ale i z ulgą, bo wiem na czym stoję i na kogo liczyć nie można, więc nie ma co sobie głowy zaprzątać i trzeba wejść w nowy rok! zwłaszcza że kilka miłych rozczarowań też przecież się znajdzie;-)

reklama
Witam sie po małej przerwie!!
:tak::-):tak::-):tak:
dzisiaj urodziny mojej Kajeczki:-)-niedawno sie urodziła a tu proszę juz ma 5 latek!!!
od rana szał prezentów...i oczekiwanie na imprezkę i torcik po południu!
:-):tak::-):tak::-)

z innych...to z moją pracą póki co kiszka:-:)-:)-( ehhh spłakałam sie wczoraj za wszystkie czasy...taka juz jestem ze szybko sie przywiązuję do ludzi-a te 3 ostatnie miesiące kiedy to dzien w dzien z nimi przebywałam...szkoda mi niesamowicie,szkoda jak diabli-ale juz nie bede sie rozczulała!!po Nowym Roku zacznę znowu starania:blink:!

zaraz lecę do mojej koleżanki która tydzień temu urodziła(z moją skromną asystą;-))-są w domku od wczoraj i moje szkraby nie mogą sie doczekać kiedy zobaczą Emilkę:-D!!
jutro pracuję więc sie nie odezwę wiec juz dzisiaj życzę Wam udanego Sylwestrowego wieczoru no i oczywiście bardzo dobrego,zdrowego i szczęśliwego Nowego Roku!!!

-w styczniu siedzę w domku...więc powróce na BB;-)

Do góry