reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

A ja witam z rana :-):-):-)
Maja dzisiaj wstała rano i mówi że ma przynieść bombkę bo dzisiaj będą choinkę ubierać, a ja do niej że teraz to jej nie dam bo wszystkie bombki w piwnicy, więc się popłakała i mówi że to ona nie pójdzie do przedszkola :baffled::baffled::baffled: ach te nasze dzieci już mają swoje kłopociki :baffled::baffled:
Agatulka oby antybiotyk szybko pomógł Maksowi :tak::tak:
Ollka twoja nie chce się bawić lalkami barbie a moja tylko takimi się bawi :-D:-D:-D a z pracą to faktycznie fatalnie jest, obyś coś znalazła na stałe :tak::tak::tak:
Iwonka przemęczysz się jeszcze trochę i będziesz miała ospę z głowy :tak::tak::tak:

reklama
dzień dobry :)))

u n as - 13 nie budze Zuzy niech ma dzis dzień świstaka heheheh
sen im dobrze zrobi

Bewatka moja ostatnio brała ale pobite bąbki bo robili ze wszystkiego babki
bidna Maja taka od rana wkurzona i zawiedziona

Ostatnia edycja:
dzien dobry

moje dziecko wstalo rano mega zachrypniete, stwierdzial ze dzis ma dzien wolny... a ze bylo -14 to jakos mi to nie rpzeszkadza, wlasnie je sniadanko i trzeba jej calcium dac.

anaconda moja ostatnio nie chciala isc bo uznalze ze beda robic gołąbki,a ona nie umie, musialam sie duzo natluamczyc zeby poszla, wkoncu okazalo sie ze to nie bylo takie trudne:))

co do lalek u nas barbi leża... wczoraj sie dowiedzialam ze np na łóżku do barbi wyspi sie 7 lalek evi:)
no i moja lubi wszystkie duze lalki a nowe wozki to by mogla kupowac cos nowego na allegro.

agatulka ja ci sie wcale nie dziwie ze ci sie malej nei chcialo budzic.

małą wstała i ma kaszel wiec decyzja była bardzoo dobra
mam w domu wtedy szpital oby na Święta sie wykurowały
ja mam przy oknach takie kratki niby wzorkowe bo właścieiele tu tylko w wakacje przyjezdzali i w ten sposób zabezpieczone były domku jako letniskowe i mamy powieszone słoninki na kratach od rana tak się tłuką mi tu sikorki i tylko żółte brzuszki widać

Agatulka oby tylko mala ci sie nei rozlozyla, duzo zdrowka dla niej.

oby ta zima juz sie skonczyla... powiem wamze moja mala zanim zaczela chodzic do przedszkola chorowala tylko wiosna, zima mogla byc ciagle na dworze i nic, zawsze w sniegu bawila sie bez rekawiczek, po rpostu nie cierpi ich i byla zdrowa, a jak zaczela chodzic do przedszkola to jest koszmar...

obstawiam ze glowna wine za wszytko ponowi ogrzewanie w przedszkolu, tam ejst centralne a my mamy piece, wiec zupelnie inne powietrze.
zawsze jak wracalysmy do mojego brata to mloda miala chrypke, jak oniw bloku mieszkali a teraz to samo jest po przedszkolu.

witam się i ja z rana,
zdrówka dla chorowitków, u mnie trochę lepiej:tak:
u nas Przemo zaczął chorować dopiero jak poszedł do żłobka w styczniu 2009, latem w 2009 daliśmy mu ribomunyl i od tego czasy tfu tfu obywamy się praktycznie bez antybiotyków:tak:w okresie jesiennym bierze tran, a teraz witaminki dla dzieci:tak:

ribomunyl to taka "szczepionka" uodparniająca albo w tabletkach (my mieliśmy) albo do picia w saszetkach, w skrócie dziecko bierze ją przez 4 tyg a potem powtarza,ale nie pamiętam dokładnie dat bo kartkę z wytycznymi wywaliłam jak skończyliśmy. Nam ribomunyl zapisała pediatra:tak:
a actimelki też Młody pije, ale nie regularnie;-)raz na tydzień lub dwa jak mu się przypomni

moja wlasnie jest na 2 tygodniu ribomunylu, przed przedszkolem w tym roku brala bronhovaxum ale to juz na nia nie dziala,z reszta rok temut ez nie pomoglo.

witaminki tez beirze, wlasnei tran i normalny scorbolamid jak zaczyna wygaldac niewyraznie.

reklama
dziewczyny snieg mamy !!!!normalnie tyle sniegu to ja tu jeszcze nie widzialam !!!!a ciesze sie,jak dziecko..oby tylko za szybko nie stopnial.
Olka musi cos byc w tym ogrzewaniu,bo my jako dzieciaki mieszkalismy w bloku i non stop chore,ja i moje siostry,a jak mama przeprowadzila sie z nami do kamienicy na piece to wszystkie choroby zniknely..pojawialy sie ale bardzo rzadko,a wczesniej to stale na antybiotykach,a na koncu banki,bo juz tak zoladki mialysmy zawalone,ze mama juz nie chciala nic nam dawac.

Do góry