reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

ja zmienialam przychodnie jak mala miala kolo 6 miesiecy, teraz mamy dalej, niby sa tylko2 lekarki ale bez problemu zawsze sie dostajemy do lekarza.

iwonka i co teraz z niedzialajacym konikiem??
ja czekam na apczke dla oliwi i bratanicy,sadze ze do jutra bedzie.

skladam malej domek dla barbi, nie mam instrykcji i narazie mam tylko dol i problemz gora, jedyne co moge podjerzec to obrazek podobnego domku na allegro i neiwiele to daje...

u oliwi w przedskzolu wycieczka do krainy sw mikolaja odwolana, nie ma rodizcow desperatow, kazdy boi sie puscic dziecko 2 dni przed swietamiw taka pogode.

Ostatnia edycja:
reklama
u nas obecnie jest -11

domek poskladany, wygalda zupelnie ianczej niz powinien ale coz tego,wazne ze cos wogolez tego wyszlo:))

macie racje, teraz nie mam probelmu, bo wiem ze mala chciala jechac na ta wycieczke, ale chyba wiekszosc rodzicow sie bala o dzieci, nie czas i pogoda na takie wyjazdy.

Witam i ja:)
Zuskus to dobrze, że Berodual nie steryd, bezpieczniejszy:) A ja myślałam że steryd:) Nieuświadomiona matka:)
Krokiety z pieczarkami mniam!!! Poproszę o przepis na farsz, jeśli można:)

ollka22 - to domek prezentowy pod choinkę? że Ty kobieto masz cierpliwość do składania zabawek; mnie zawsze szlag trafia.

Ja nadal nie mam weny do sprzątania:( Zazdroszczę tym z Was, które mają. Oddajcie choć troszkę zapału:)

Myśmy już dwa razy zmieniali lekarza młodemu. Raz w obrębie tej samej przychodni, jak Szym miał 6 miesięcy. Pierwsza pani dr w ogóle się na niemowlakach nie znała. Chciała nas wysłac do szpitala bo poziom bilirubiny był dla niej wysoki a położna uznała, ze wynik bardzo dobry jak dla miesięcznego dziecka.
A drugi raz rok temu zmienialiśmy całą przychodnię. Do poprzedniej nie było sposobu żeby się dodzwonić, zawsze miały odłożoną słuchawkę. Nigdy nie wiedziałam jak przyjmuje nasza dr bo godziny przyjęć ustalali sobie z dnia na dzień. Trzeba było chodzić dwa razy - raz rano wyciągnąć kartę a drugi raz w godzinach przyjęć.
W ogóle to skandal, jak dla mnie, żeby lekarz odmówił przyjęcia chorego dziecka.

Olka ,dzwoniłam do sprzedawcy z allegro,powiedział ze dziś wyśle mi drugiego konia a tamtego mam odesłać a oni mi zwrócą kase za przesyłkę na konto.Zobaczymy;-)

Dobra biore sie za wieszanie prania.Ale jeszcze kawusi sie napije.A moje dziewczynki dzielnie codziennie zjadają tylko po jednej czekoladce z kalendarza adwentowego .Już sie nie moga doczekac świąt.:tak:

U was parują czasami okna?

iwonka u mnei czasem, ale tylkow kuchni paruje, ale to norma przy gotowaniu.

fajnie ze sprzedawca wysle drugiego konika.

tou nas oliwia z kalendarza wyciaga czekoladki co 2-3 dni i daje dziadkowi, czasem jedna sobie zostawi.

mamucica domek nie ejst pod choinke, domek mala dostala chyba 3 lata temu i tak sobie stalw kartonie, a ze kiedys byl otwierany gdzies nam znikla instrukcja.

widze ze z przychodniami dla dzieci to wszedzie cyrki, ja pierwsza przychodnie wspominam fatalnie, po tym jak mala ostaecznie wyladowala w szpialu zmienilysmy na taka do ktorej musimy dojezdzac kawalek

Ostatnia edycja:
mamucica o tak to skandal ale niestaty tak bywa gdyby nie to że mały nie goraczkuje i kaszle tylko rano to bym do szpitala ruszyła a tak dziś po południu zbada go inny lekarz
nie zebym chciała dokuczac ja dziś tez nalesniki mam i męzowi krokiety zrobiłam hehehheheheheh

Iwonka mi cały czas paruja ale ja ma stare drewniane 2 częsciowe

Mamucica niestety przy 2 alergikach to ja juz bym sama mogla zostac pediatra...wolala bym tej wiedzy nie miec

Iwona u mnie nie paruja bo dom stary, nieszczelny a okna drewniane wiec pelna wentylacja :-D

reklama
Zuzkus no własnie drewniane okna lepsze niz te plastiki,ja je mam i okna mi parują.Nie cierpie zimy,Ciągle wietrze ,straty cieplne przez to sa i wogóle,mój dom też stary bo 100 letni,carska kamiennica ;-) ale bardzo grube mury:tak:Zdzwiłam sie że Agatulka ma stare okna i tez jej parują:confused:

Do góry