reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

Iwonka oni tutaj malo kiedy zapisuja cokolwiek,dla nich kaszel,katar to nie choroba,a antybiotyk dadza dopiero,jak goraczka trwa prawie tydzien !! ich badanie tez jest byle jakie,przez podkoszulek,bluzke (nie na gole cialo) przylozy sluchawke dwa razy i to wsio..
a ja znam moje dzieci i wiem,ze jak przestaja pic,jesc,nie maja sily chodzic i sami klada sie spac,to sa chore !!no nic,pozostaje mi na razie leczyc ich samemu i czekac czy bedzie jakas poprawa,oby..i dobrze,ze spia,moze wyspia cala chorobe

reklama
To że sie dzieci tak zachowują to wina goraczki i to napewno cos sie dzieje ,nie twierdze że nie,ale goraczka tez ma swoje plusy bo walczy właśnie w ten sposób z choroba. Póki co zbijaj ją ,lekko ubierz dzieci i wietrz mieszkanie,zeby nie było wlaśnie za goraco.A najlepiej nich spia czy leza w lózkach.No i najwazniejsze niech choc pija cokolwiek.Pytalam o syrop z ibuprofenem bo on ma mocniejsze dzialanie i mozna go podawac na zmiane z paracetamolem. Dobrze że nie daja tak od reki odrazu antybiotyk tak jak to sie często dzieje w PL:sorry:

Dostałam @ i cierpie, :no: to jest krwotok,nie cala godzine musze zmieniac podpaske i tampon bo leci mi po nogach ciurkiem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A R był u naszej pani doktor i jeszcze mam przetrzymac Vanesske w ,domu w nastepnym tygodniu,we wtorek pojdziemy na kontrole.Byc może wtedy już z Klaudia pojdziemy jak wyjdzie i jej ospa ;-)

Ostatnia edycja:
Iwonka ma rozne cuda na zbicie goraczki,na razie wysmarowalam ich vickiem i ciesze sie,ze spia,bo chorobe najlepiej przespac

Madlen ja słyszałam coś o lekarzach tam u was i ze właśnie na wszystko najlepszy jest paracetamol :-D:-D:-D
Mój brat cioteczny jest w UK ze swoją narzeczoną i jak nam ona trochę poopowiadała to normalnie idzie się załamać, dużo zdrówka dla Twoich dzieciaczków :tak::tak::tak:

Witam sie w sobotni poranek!!
u nas dzisiaj dziwna pogoda...w nocy zasypało nas jeszcze bardziej że od rana pług słychać a tym czasem kapie z dachu..i jakby deszczyk:blink: !!!
u mnie wszystko oki,w domku też !!
szkraby nie wiem czy juz pisałam ostatnio zaniemogły Fifiego dopadła angina ale juz oki,a Kajce spadło żelazo i taka nam sie zrobiła słaba...ehhh już wróciła do formy!teraz szukamy przyczyny!!
w pracy oki-podoba mi sie to cop robię-do końca grudnia mam staz,nie wiem czy mi przedłużą czy nie więc żyje w małej niepewności!

a poza tym to świateczne porzadki rozpoczęłam w czwartek,pomyłam okienka,wyprałam firany:-)...uwielbiam zapach mokrych firan:tak: wtedy czuje ze cos juz zrobione!!ogólnie to szalec z porządkami nie zamierzam-pozmieniam jeszcze pościel i tyle!!
troszke juz zabawiłam sie w mikołaja-mam obkupioną Kajeczkę i dwie bratanice mojego męza ,pozostaje jeszcze Fifi i drobne upominki dla 3 chrześniaków mojego męża!!!
a tak poza tym to jakos leci!!!
pozdrawiam WAS wszystkie razem i każdą z osobna:-):-):-)

Witam.Ja czekam na męza ,bo jak wróci z pracy musze jechac do Carrefour'a po klocki lego.Reklamuja te duże wiadra klockow po 69zl z czego 30zl wraca sie w ebonach:tak: kupie dwóm chłopcom z mojego bloku,jeden wychowuje sie bez taty a drugi z biednej rodziny.

Madlen jak dzieciaczki?

Zycze miłego weekendu:tak::tak::tak::-)

iwonka to sie faktycznie oplaca z tymi klockami:) a to tylko normalne lego czy duplo tez??
atfk dobrze ze dzieci juz zdrowe, mam andzieje ze u corci sie juz takie cos nie pojawi.

ja sprzatam, nawet wzglednie idzie, mala grzeczna wiec luz...

witam się i ja w sobotni dzionek
zdrówka dla chorowitków, mnie chyba też coś rozkłada:dry:
ATFK zazdroszczę tych porządków, ja dziś w sumie trochę porobiłam, ale o praniu firan i myciu okien póki co tylko myślę:-p
chociaż jedno mam do Świąt z głowy - prezenty i to mnie najbardziej cieszy, czekam teraz aż dotrą z allegro:tak:
Miłego weekendu

reklama
ja w poneidzilek musze przelew na prezenty dla oliwi i bratanicy zrobic i bedzie z glowy.
reszcie to nawet nie wiem co kupie...
ja mam juz 3 okna umyte, firanki sie piora, jeden pokoj juz wysprztany tak na 100%, jakos to idzie.

Do góry