reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

reklama
mlodemu goraczka rosnie :-(,dalam mu paracetamol na zbicie,ale nic nie spadlo,poszlo wyzej,do 38.6,takze dzisiaj mam nocke z glowy :tak:.oby tylko nie wymiotowal..

Witam z kawką :-):-)
Co do karpatki z pudełka to ja też ją często piekę i faktycznie znika momentalnie :tak::tak: ale mam z nią mały problem bo mi za duże te góry wyrastają w cieście, macie może jakiś sposób żeby ciasto było tylko pofalowane :confused::confused:
Wczoraj był kurier i przyniósł zamówione przeze mnie klocki dla Mai, tak więc prezent mam już z głowy, jeszcze tylko drobiazgi dla domowników i święta mogą być :-D:-D:-D
Madlen jak nocka i jak synek? Gorączka spadła?
A co do chorób to jedna mama z wątku lubelskiego dała nam super przepis na nalewkę czosnkową (uodparniającą) no i wczoraj robiłam a od dzisiaj pijemy :tak::tak: a ze czosnek i cytryna były już przez nasze babcie stosowane w przeziębieniach to mam nadzieję że pomoże :tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
Ollka proszę bardzo, tylko ja robię z połowy składników :tak::tak:

Czosnkowe winko....
Rozgnieść 12 ząbków czosnku, zalej je sokiem z dwóch cytryn i 0,5 litra przegotowanej i lekko przestudzonej wody. Odstaw w cieple miejsce na jedna dobę. Następnie przecedź, dodaj 3-4 łyżki stołowe miodu. Przechowuj w lodówce w szczelnie zakorkowanej butelce.Podawać jedną łyżkę stołową rano i wieczorem..

Witam.U nas snieg z dachu zwalają ,huk niesamowity (mieszkam na parterze);-)żeby tylko mi nie dorobli i drugiej tv nie zepsuli:sorry:
Anaconda dzieki za przepis:tak: a co do Karpatki to myśle że jak postarasz sie jak naj gładziej wykladac ciasto to wtedy mniej takich gór bedzie ale to przeciez urok tego ciasta:tak: ja specjalnie robie żeby te góry wychodziły jak najwieksze;-) podobno,podobnie smakuja kremowki papieskie a tam jest wszystko równo;-)

Madlen zdrowka duzo życze!

Ja kupiłam teraz w pierniczki z pudełka dr oetker;-) bedziemy robic.:tak:

jestem tak zla,ze az cala chodze !!! przed chwila wrocilam od lekarza,bylam z jednym i z drugim,bo nocka byla ciezka,nie poszli do szkoly..nie trzeba byc lekarzem,zeby widziec ,ze dzieciaki sa chore,a ten pseudo lekarz mowi mi,ze sa zdrowi !!myslalam,ze mnie tam szlag trafi..stwierdzil tylko,ze maja lekka wydzieline na gardle,ale na to nie ma zadnego lekarstwa..mam im dawac paracetamol !!! a to,ze Hubi wymiotuje,ze oboje maja goraczke,ktora nie chce spadac,ze cora sie trzesie,chociaz w domu sauna,ze oboje nie maja sily chodzic,to jest niewazne !!!
teraz oboje spia,zobacze jak bedzie pozniej i jutro pojde z nimi do szpitala i jak tam tez mi powiedza,ze moje dzieci sa zdrowe,to chyba usiade na srodku szpitala i zaczne plakac..rece opadaja..
przepraszam,ze ja tak tylko o sobie,ale az sie we mnie wszystko gotuje !!!

Madlen ja rozumiem ze sie denerwujesz,ale być może naprawde na razie nic nie widac ani słychac w płucach. Mojej kolezanki synek kilka dni goraczkował,przez co tez był apatyczny itd.Poszli do lekarza(w PL) i tez powiedzieli jej ze jest wszystko ok.Tylko zbijac goraczke.Po kilku dniach sie uspokoiło i pokazal sie dopiero katar i chyrypka ktora w sumie tez była dwu dniowa:sorry:
We wrzesniu moje dziewczyny ,maiły kilka dni goraczkowych na przemian raz jedna raz druga i potem przeszło i tez nic nie było:dry: nie wiem co to jest.Ale mam nadziejenże u was tez nic powaznego! A nie ma tam na goraczke czegos z ibuprofenem?

reklama
madlen moze naprawde im przejdzie jak rpzespia goraczke,z tym to sie chyba najtrudniej walczy. duzo zdrowka dla dzieciaczkow, oby szybko bylo ok i zebys juz nei musiala znimi isc na szpital

Do góry