reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

Olka ale ten pan chcial ten snieg odgarnac,a zamiatal go jakby chcial piasek na podlodze zebrac do szufelki:-D
ja tez zaczelam sie nudzic,co prawda mam kuchnie do sprzatania,ale jakos brak weny ide sobie kawke zrobic,
a Oliwka czesto ci takie popludniowe drzemi robi? moje to szybko przestaly spac w ciagu dnia,Hubi jeszcze jakies 1.5 roku temu czasami polozyl sie spac w dzien,ale to rzadko.

reklama
oliwi sie jeszcze zdarza spac w dzien, do wrzesnia sen w dzien to byl standard, ale teraz mala wieczorem chodzi spac tak po 18, max 19... wiec nie ma zle.

oliwi sie jeszcze zdarza spac w dzien, do wrzesnia sen w dzien to byl standard, ale teraz mala wieczorem chodzi spac tak po 18, max 19... wiec nie ma zle.

to szybko zasypia ci na noc.ja mialam straszny problem z Martyna,bo ona chodzila spac baaardzo pozno i zadna sila nie mogla jej do lozka zapedzic,za to Hubi juz byl inny,bo szedl szybko spac,czasami nawet przed dobranocka,ale za to budzil sie 5,6 rano,ale to tylko jak byl maly,teraz juz tez inaczej chodza spac i wstaja,bo szkola.w tygdodniu czasami mam problem zeby ich z lozka wygonic o 7.30 a jak jest weekend to sami budza sie miedzy 7 a 8 !!

Ja wiem że do świąt ospa przejdzie u niej ale mam jeszcze jedno dziecko i z tego co wyczytałam to u Klaudii za około tydzien lub nawet do 3 tyg po zarazeniu mogą wystapić dopiero objawy.U Vanesski mineły ponad 2 tyg z tego co sie dowiedziałam że jej koleżanka z grupy zachorowała na ospe.

Moje dzieci chodza spac kolo 19-20ej.Ale Vanesska przewaznie ma czas do 21ej:tak:

Kurcze mieliśmy isć dziś na Plac Zamkowy ,na zapalenie tej wielkiej choinki,koncert tam są itd..No nic pojedziemy kiedy indziej choinke obejrzec.;-) R wysłałam na zakupy do Tesco z kartką.Uśmiałam sie z niego bo np pisze liste zakupów i ja mu dyktuje
ja- " kup też banany"
on -"a ile"
ja - "nie wiem,weż z 6 sztuk.No chyba ze bedą bardzo dojrzałe to mniej,bo sie zepsują"
on-" kupić banany,ilosc zalezna od stopnia dojrzałości":-D:-D:-D
I takie pierdoły zapisywał co do słowa:sorry2:

Olka Jeszcze nie zamówiłam,ale znalazłam takie i takie kolorowe

Ostatnia edycja:
Witam :-):-):-)
Mąż wrócił wczoraj z pracy z wiadomością że auto popsute :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: kurcze czy akurat w grudniu musiało się popsuć :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: co za tym idzie kolejny m-c będę musiała liczyć każdy grosz, już mnie to wszystko wkurza :-:)-:)-:)crazy::crazy:
W związku z tym sama dzisiaj zaprowadzałam Maje do przedszkola, mam taka ciepłą kurtkę cze miałam pod spodem koszulkę z krótkim rękawem a nic nie zmarzłam, fajny dzień się zapowiada, szkoda tylko że znowu humor się popsuł. Pocieszam się jednak tym że Maja zdrowa no i my :tak::tak::tak:
Aaa i wczoraj był listonosz z przesyłką, fakt że ja akurat w sklepie byłam ale dzisiaj na pocztę podejdę i prezent gotowy :tak::tak::tak:

o żesz wspólczuje se autko wybrało termin wspólczuje

u nas dzisiaj pada snieg,ciekawe czy troche polezy,czy zaraz zrobi sie z niego chlapa.Hubi mial isc dzisiaj z klasa na jaselka do jednego kosciola,ale ze wzgledu na pogode -1 nad ranem,nie ida,bo pani nie chce zeby dzieci zmarzly a poza tym,jest slizgo i sie boi.ja pikole,oni tutaj glupieja jak troche ich zima zastanie,ale fakt zimy nie znaja,to nie ma co sie im dziwic,ze jak troche sniegu spadnie,czy stopni na termometrze,to sa w szoku.
musze zaraz popakowac prezenty,bo moje dzieci cos ostatnio w nocy sie budza,chyba przezywaja,ze teraz Mikolaj,Gwiazdor...takze zaraz ide pakowac,zeby juz miec to z glowy
Zuza wyslane :)
anaconda nigdy nie jest czas,na nieplanowane wydatki,wspolczuje z autem oby naprawa szybko poszlam i po kieszeni za duzo nie szarpnela
naja trzymaj sie !!

Madlen jeny musze pamiętać o butach nawet w szkole u młodej opowiadałą im nauczycielka o tym

Witam.Spiesze donieśc że Vanesska ma ospe.Po południu narzekała na bół głowy i ma stan podgorączkowy 37,5 .Pojawaiaja sie krostki;-) Teraz czekam kiedy nastepna zachoruje.Nie zdazyliśmy sie zaszczepic .Na 8 grudnia jestem zapisana(terminy).Ewentualnie tylko Klaudie zaszczepie. Jak Klaudia dostanie wysypki tez póżno to swieta chyba spedzimy w domku;-)

wspólczuje szybkiego bezbolesnego wyzdrowienia córci

Teraz to ja tylko na sekunde bo na zamknietym za dlugo siedzialam. Wstawie tylko fotke Jasminki byscie zobaczyly jak rosnie :)
Na jednym ma 1 tydzien a na drugim 8 tygodni :)
Zobacz załącznik 306170Zobacz załącznik 306169
A na innym usmieszek :) No malo widoczny i taky nietego ale na pierwszy usmieszek wystarczy. Terazu smieje sie wiecej wiec jesazcze uchwycimy lepsza fotke.

jaka słodka różowa ślicznotka

muminka ale przesliczna ta twoja ksiezniczka:))
ja sie wybralam z kolezanka na wyprzedaz do auchana, trasa paskudna ale przetrwalysmy, kupilam mlodej duze auto dla lalek, wyslzo mnie 30 zl wiec luz, a teraz pobuszuje na allegro

a do kiedy jest wyprzedaż???

Witam weekendowo. U nas ok,wysypka mała,goraczki nie ma .Wszystko ok jak na razie.;-)
Jak sie ciesze że jest te allegro i wogóle zakupy przez internet!!!Wczoraj chyba nawet była jakaś ankieta na onecie z czego najbardziej sa polacy zadowoleni czy cos w tym stylu.było około 20 róznych odpowiedzi ,trzeba było zaznaczyć jedną tylko .Było miedzy innymi
-masło osełka
-BMW
-Tusk
-Allegro
-przyjażń itd..
Ja oczywiscie zaznaczyłam Allegro:-D:-D:-D i w rankingu jest ono na drugim miejscu po BMW:sorry2:
No i dobrze ze jest te allegro bo zrobiłam zakupy prezentowe i mam z głowy bo chyba szybko z domu teraz nie wyjde:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

heheheh allegro powiadasz

kurcze zaczyna mnie zab bolec,latem niby wszystkie bylo zdrowe,a teraz cos mnie zaczyna pobolewac..jak tak dalej bedzie to jeszcze przed swietami bede musiala dentyste odwiedzic,chociaz watpie ze gdzies sie zalapie..:-(
Olka ja nie wiem jak to jest z tym sniegiem,wszedzie sypie tylko nie u mnie..chyba mnie nie lubi..:-Dwczoraj tak fanie bylo jak do poludnia sypalo,ale juz jak szlam po dzieci do szkoly to tylko lezal tam gdzie ludize nie chodza,ale ogolnie to zaczol topniec i jedna wielka chlapa sie zrobila,dobrze ze w nocy nie mrozilo,bo by lodowisko bylo :tak:wczoraj widzialam jak jeden pan przed domem chcial odgarnac snieg i wziol miotle do zamiatania :tak::-D czasami mam wrazenie,ze oni na temat zimy sa tak zacofani...widac,ze nie znaja tej pory roku,:tak:

a u nas zima co roku :pP

Ja wiem że do świąt ospa przejdzie u niej ale mam jeszcze jedno dziecko i z tego co wyczytałam to u Klaudii za około tydzien lub nawet do 3 tyg po zarazeniu mogą wystapić dopiero objawy.U Vanesski mineły ponad 2 tyg z tego co sie dowiedziałam że jej koleżanka z grupy zachorowała na ospe.

Moje dzieci chodza spac kolo 19-20ej.Ale Vanesska przewaznie ma czas do 21ej:tak:

Kurcze mieliśmy isć dziś na Plac Zamkowy ,na zapalenie tej wielkiej choinki,koncert tam są itd..No nic pojedziemy kiedy indziej choinke obejrzec.;-) R wysłałam na zakupy do Tesco z kartką.Uśmiałam sie z niego bo np pisze liste zakupów i ja mu dyktuje
ja- " kup też banany"
on -"a ile"
ja - "nie wiem,weż z 6 sztuk.No chyba ze bedą bardzo dojrzałe to mniej,bo sie zepsują"
on-" kupić banany,ilosc zalezna od stopnia dojrzałości":-D:-D:-D
I takie pierdoły zapisywał co do słowa:sorry2:

Olka Jeszcze nie zamówiłam,ale znalazłam takie i takie kolorowe

heheh mój mąz zwykle dostaje kartkę a potem będąc w sklepie dzwoni i wypytuje co i jak :))))

ja wstawiłam murzynka bedzie niedzielne ciasto
wczoraj byłam w szkole u Zuzi pani kazała mi się pojawić przez Zuzę
i chciała juz interweniowac bo Zuza taka blada nie chce się za bardzo bawić angażować itp jest apatyczna :(
niby ja namawiały do jedzenia ale teraz juz nawet nie staje w kolejce po obiad
a jak chciały by jadła to płakała
nie wiem jak to jest bo Zuza nigdy nei opowiadała by pani ja namawiała
doradziła by iśc do szkolnej pani psycholog bo cos sie z nią dzieje

agatulka to musisz isc z mala,bo moze faktycznie cos sie dzieje (odpukac) a to jej niejedzenie to jest jakis bunt,albo choilira wie o co chodzi,alE lepiej zasiegnac rady specjalisty.:tak:
moj maz tez jak idzie na zakupy to ma kartke przygotowana a potem i tak dzwoni,bo czegos nie wie.kiedys ,juz jakis czas temu,jak Hubi sie urodzil,wyslalam mojego do rzeznika po palki na obiad,wraca po chwili z pusta siatka i mowi "nie ma palek,sa tylko cwiartki ":-D

agatulka wyprzedazy w auchanie byl tylko jeden wieczor od 18 do zamkniecia.
agatulka z mala moze faktycznie warto isc do spychologa, moze na poczatku sama sprobuj znia an spokojnie porozmawiac.

iwonka mi sie te kolorowe podobaja, tylko do wcozrja byla aukcja za 79bodajze, i czekam czy jeszze ebdzie, wiemze wsyztkie nie poszly, pisalam do sprzedajacego ale poki co zero odp.

Iwonka super ten twoj facet!!! Ha ha ha usmialam sie ze hej!
MOj to jak na zakupy idzie to ogolnie kupi co trzeba tylko ze zawsze doslownie zawsze w torbie znajduja sie dodatkowo 3 paczki czipsow paczka paluszkow 2 paczki orzeszkow i jeszcze cos tam do chropania jagby sie te wczesniejsze rzeczy skonczyly. No dobra niech mu bedzie no ale... Jak ostatnio byl w polsce na pogrzebie (3 tyg temu) mial kupic w polsce jakies jedzonko np budyn (bo polski lepszy) gorace kubki barszcz jakies wedlinki i takie tam. Listy mu nierobilam bo niebylo czasu wiec mial sam kuknac co potrzeba. No to kupil... Okolo 2 kilo rosznych szynek, 3 paczki barszczu, 5 paczek sezamek i oklo 30 paczek chropkow i czipsow!!! Myslalam ze padne!!!!!!

hej, jak tam weekend? my wczoraj byliśmy u babci na imieninach, potem gościa mieliśmy, dzień zleciał. z zaraz idziemy na odpust mikołajowy.

iwonka, jednak dopadła was ospa. ale jak lekko przechodzona to nie ma kłopotu, a przynajmniej obyło się bez szczepienia:tak:

Muminka tak pisze o czipsach i takich tam innych i chciałam was zapytać czy wasze dzieciaki jedzą takie rzeczy? u nas jeśli jest coś do przegryzania to słonecznik łuskany, albo migdały, najchętniej w cynamonie. młody nie tknie żadnych czipsów, ja sama też nic takiego nie jem. chyba że krakersy na kanapki dla gości, z różnymi pastami, serkiem, dodatkami. ale walczę z paluszkami słonymi. z sezamem Maciek zje, ale woli z solą, a mnie to strasznie wkurza.

no cóż, trzeba się ubrać ciepło i iść obejrzeć stragany z bublami, Maćkowi marzy się piłka na gumce;-)

reklama
dzien dobry
my dzis pospalysmy do 8.30... normlanie nie wiem dlaczego ale tak dlugo spalysmy...

muminka twoj maz to widzisz zawsze robi nadmair zakupow... ale lepsze to niz jakby mial zapominac:)

naja moja paluszki lubi... co do czipsow to je, ale bardzo sporadycznie i to nie dlatego ze zabraniam tylko dlatego ze nie chce...
moja ogolnie to za slodyczami nie szaleje, powiem wamze moge meic pelny barek slodkosci i do tego otwartyi nei musze sie przejmowac.... moj brat za to pochlonalby wsyztko jak przychodzi, majka za to uwielbia czipsy, slodycze itd... ona w ciagu dnia je wiecej niz oliwia w tydzien.

a tak wogole to u nas dzien zaczal sie koszmarnie, moj brat dzownil kiedy tata przywiezie paczki bo on je zaniesie do restauracji do ktorej jutro idziemyz dziewczynkami, tam bedzie mikolaj sporo dzieci, a wstep wolny, waidomo trzeba cos na meijscu kupic, typu piwo albo cola...
tluamcze bratu ze tata nie rpzyjedzie bo on ma klucze z miejsca gdzie spaczkia on mi ze ich nie ma... mowie mu ze wczoraj wzial wsyztkie klucze, a on ze nie... no i poklocilismy sie lekko.

klucyz nei bylo ani u nas ani on ich nie ma, jak ochlonal doszedl do tego ze otwieral te drzwi i zchodzil na dol po wegiel... i zostawil kluczw drzwiach, a nasza sasiadka to wlasnie swoje wc na korytarzu sprztala... i wiecie co on zapomnial o tym ze te KLUCZE TAM BYLY, WSYZTKO POPRYZNOSIL DO DOMU.... i co klucze zwinela zanwiedzona sasiadka...
no myslalam ze szlag mnie trafi... zanim tam weszlismy to zastanawialam sie czy zabawki tam sa czy nie... a byly tam cale paczki na mikolaja i to co juz kupilam na swieta...
ale naszczescie wszytko zostalo... no i teraz mamy klodke na drzwiach. ale nerwowo sporo bylo

Do góry