reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

Witam :-):-)
U nas wiatrzysko całą noc szalało i jak tylko śniegiem mocniej w okno sypnęło to Maja się budziła przestraszona tak więc nocka niezbyt a co za tym idzie moja kondycja też :crazy::crazy:
Co do przedszkola i jedzenia tam to na początku panie zwracały mi uwagę że Maja nie chce jeść i ją namawiały ale Maja zaraz się w sobie zacinała i zaczynała płakać i jak już chyba w listopadzie znowu o tym rozmawiałyśmy, że ta sytuacja wcale się nie polepsza to powiedziałam żeby odpuściły bo jak wróci do domu to i tak obiad zjada, a na wadze nic nie spadła to co ja się będę stresować, wiem że na śniadanie kanapkę przeważnie zjada a z obiadem to zależy jak jej coś przypasuje no i jeszcze podwieczorek jest :sorry2::sorry2: Mojej koleżanki córka też nie jadła w przedszkolu i jak tylko ta po nią przychodziła to musiała jej dawać zaraz jakąś słodką bułkę tamta taka była głodna :tak::tak:
Agatulka u teściowej coś się rozszczelniła rura przy samym domu i też śmierdziało i wybijało nieraz ten cały syf z rur, ale wiem że musieli kopać głęboko i nieźle roboty było :sorry2::sorry2::sorry2:

u nas na wadze widac że za mało zjada jest blada i wszyscy mówią ze źle wyglada
my dzis jedziemy do kanalizacji sąsiadka u której tez czuć mówi musimy walczyć byc razem i stoję za pania murem heheheh
u nas chyba przecieka owszem rura ale pod domem wiec jak ja naprawić tu jest problem i gdzie ona jest wedle mapy :p
ale dzis co innego mnie rajcuje dzis pasowanie na przedszkolakaaaaaaaaaaaaa u Maksa

reklama
dzien dobry...

u nas w nocy tez wialo, ale mala fajnie spala cala noc, w sumie to 13 godizn:)

agatulka jedz i zalatwiajcie z ta kanalizacja, przeicez oni sa od tego zeby przynajmniej to sprawdzic.

a ja w szoku jestem, sprawdzam konto bo liczylam na zalegla kase a patrze tutaj alimenty na grudzien plus polowa zaleglosci... normalnie szok:) zawsze same alimenty dostaje 20tego... oj mam dar przekonywania ludzi ze trzeba robic tak jak ja uwazam:))

kurcze, że mi biologiczny nie wpłaca nic.. a tak skur.. pięknie sie deklarował, szlag by..

ollka
, to macie fajnie, Mikołaj sie wzbogacił;-)

agatulka, opowiedz jak było na uroczystości:tak:

u nas też strasznie wiało, zaspy teraz ponad kolana. fajnie jest. wczoraj też mieliśmy fajnie, bo się piec zepsuł i do wieczora nie mieliśmy ogrzewania. po południu siedzieliśmy w bluzach, Maciek w kapturze, ja w rękawiczkach i pod kocami. super było.

widzę że temat jedzenia. Maciek w przedszkolu je to co lubi, czyli mało co. ale jak słyszę komentarze pod jadłospisem większość dzieci nie je. nie wiem czy tym kucharkom nie wpadnie do głowy zmiana jadłospisu, bo chyba dużo jedzenia muszą wyrzucać. choc z tego co słyszę to młody spokojnie dostaje dokłądki tego, co mu smakuje, czasem to sie oakzuje że na obiad zjadł tylko ziemniaki, ale za to dużo. nic to, w domu zawsze cos mogę mu przygotować, jak jest nieciekawy obiad przedszkolny. wiem, że nie powinno tak być, ale co mam zrobić? sama mało co lubiłam, i do dziś jestem mocno wybredna z jedzeniem, to nie mam co sie czepiać.

to moja w przedszkolu je rzeczy ktorychw domu nie ruszy...
mi sie wydaje ze duzo tez zalezy od pan kucharek...

naja u mnie kase dziadkowie wpalcaja... a dlaczego... bo nie chca zeby pewne sprawy wyszly na swiatlo dzienne...
dziwne ze pseudo babcia zapierala sie ze nei wpalci nic a nagle wpalacilabiezace rpzed czasem plus polowe zaleglosci...

naja to meiliscie rpzygode z peicem,dobrze ze juz dziala.

Witam :-)
Na początku spóznione najlepsze życzenia dla Ciebie Muminko!!!! A jak tam dzieciaczki sie chowaja?

Kupiłam tzn ja zamówiłam a płaca tesciowie w końcu takie klocki LEGO:tak: rożowe dla Nesski:-pa Klaudii podrobe Duplo i o ponad 200zl mniej w tym wypadku zestaw ZOO;-)

Jeszcze te konsole z aparatami foto im kupie jako od nas prezent bo tablice znikopisy piszace swiatłem z ksiezniczkami;-) a drugą toy story:tak: już mamy tez schowane w szafie ;-)

Klaudia juz robi coraz lepiej super foty moim telefonem,słucha muzyki itd.Artystka jedna.Wgram jej w ta konsole bajki -słuchowiska rozne i niech sobie słucha opowiesci
i robi zdjecia:-D:-D
A no i kilka dni temu dałam jej po grac na komputerze na stronie minimini,dwoma rekoma trzymała myszke zeby przesunac kursor a po 3 razach już sama sobie włacza przegladarke,z zakładek wybiera strone mimi mini i sama sobie wybiera gry i gra,do tego juz jedna reka obsługuje myszke i klika:-p:tak:

Zima u nas tez na całego,co i rusz trawmaje stoja a ludzie na piechote:sorry2: moje dziewczynyb w domu,nie wychodzimy wogóle.Klaudia troche podziebiona to i druga w domu :sorry2:bo nie bedę na ten wiatr paradować w tą i z powrotem do przedszkola ...
Na poczatku tez Wam sie żaliłam że moja nic nie je w przedszkolu ale ponoc juz jest ok,U nas nauczycielki pilnuja czy dzieci jedza nawet bym powiedziała ze zmuszaja.bo mo iwa że prosze zjesc jedna z dwoch surowek(zawsze jest z surowych warzyw a druga z gotowanych) i tez nagrody sa dla dzieci ktore ładnie jedza, jakies ciasteczko albo lizak..:tak::tak: alb same karmia alby tylko dziecko zjadło choc kilka łyżek:tak:
Tez jest tak że w przedszkolu je rzeczy a w domu gdybym to zrobiła to tego nie zje.Wogóle tam nauczyciele maja inny wpływ na dzieci,Maja swoje zasady i dzieci sa nauczone a w domu to wiadomo...;-)

EDIT:
Znalazłam konia dla lalek który tez chodzi:tak: i jest sam a nie z kolejna lalą;-):-)zamówiłam dwa:-p

Ostatnia edycja:
iwonka klocki fajne, konik tez mi sie podoba:))

ja ciagle o tej konsoli mysle:)

widze ze u was w przedszkolu tez panei pilnuja, oliwka kilka razy przyniosla jakas malutka zabawke takie jakz jajek niespodzianek, za to ze wsyztkow ciagu dnia zjadla...
u nas jest tez takze dzieci ktore jadnie zjedza snaidanko rozdaja naczynai do obiadu itd...a dzieciaki sa tym zachwycone:)

ogarnelam mieszkanie, obaidke rpzygotowany... teraz czas na kawke:)

My juz w domu
ja pikole zaspy takie że oczywiscie prawie 10 min spuznienia tak zła jestem że sozkk:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ale mały wraz z spora grupka tancował recytując pioseneczki były wierszyk
mały nei dał się pasować bo się ukleił do mamy tylko dyplom odebrał no trudno dziecka nie zmusimy
do komunalki nie jechalismy bo to kilka wioch dalej i powiem że nie da sięjechać w połowie drogi zawrócilismy Maks nie chciał już zostac to teraz bajkuje ale się w aucie zdrzemną

Olka no kurde woww babcia jakies oznaki ludzkości ma i na świeta kase zdązyła przesłąć
Iwonka to dobrze że panie namawiają dzieci u was
ja uważam że nie tylko od kucharek to zależy ale i od nauczycielek by jakoś potrafiły zachęcić dziecko
no kurcze w końcu dziecko jest tam pól dnia to ważne by zjadły cokolwiek ciepłego

agatulka wazne ze maly ma dyplom:))
a powiem wam szczerze ze u nas nie ma pasowania...
my wlasnie z mala zjadlysmy obiadek.

agatulka co do babcioliwi... kurde wydaje mi sie ze toz a wczesnie zeby zwierzeta ludzkim glosem przemowily... a to sa wsciekle hieny wiec nei wierze.... boja sie...
ogolnie maja nieciekawa sytuacje... ale tutaj o tym pisac nei ebde...

agatulka wlasnie dzieckos iedzac tyle w przedszkolu powinno cos zjesc... niefajnie ze u was tego nie pilnuja.

Dziewczyny mam ogromna prosbe!!!!
Jesli mozecie wyslijcie e-mail o tresci

Przedszkole nr 1 w Piwnicznej Zdrój ul. Źródlana 5 na adres

balpasiastych@drewniaczek.eu

Przedszkole Krzysia bierze udzial w konkursie i prosi o glos.
Mail mozna wyslac tylko raz w terminie do 17 grudnia

Ostatnia edycja:
reklama
Witam :-):-):-)
Mąż wrócił wczoraj z pracy z wiadomością że auto popsute :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: kurcze czy akurat w grudniu musiało się popsuć :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: co za tym idzie kolejny m-c będę musiała liczyć każdy grosz, już mnie to wszystko wkurza :-:)-:)-:)crazy::crazy:
W związku z tym sama dzisiaj zaprowadzałam Maje do przedszkola, mam taka ciepłą kurtkę cze miałam pod spodem koszulkę z krótkim rękawem a nic nie zmarzłam, fajny dzień się zapowiada, szkoda tylko że znowu humor się popsuł. Pocieszam się jednak tym że Maja zdrowa no i my :tak::tak::tak:
Aaa i wczoraj był listonosz z przesyłką, fakt że ja akurat w sklepie byłam ale dzisiaj na pocztę podejdę i prezent gotowy :tak::tak::tak:

Do góry