reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

ja akurat lubię gdy jest chłodno, drażni mnie ciepło, wszystko mnie wtedy złości. a do spania to już w ogóle oboje z Maćkiem musimy mieć zimno. tylko w łazience uwielbiam, ciepełko. ale skoro juz mi było zimno i wczoraj myślałam, że będę pisać w rękawiczkach, to chyba jednak się wychłodziło w domu..

reklama
naja do spania ja zawsze wietrze... ogolnie mam jeszcze 2 okna do wymainy i to akurta u nas w pokoju wiec jakos super cieplo nie mam,a rano mam wrecz zimno...

postanowilam dzis isc do lekrza, bo jak mloda wyzdrowieje to teraz ja ja zaraze.. a to takie bledne kolo by bylo... wizyte mam na 14. i az mi zimno jak o tym mysle...

No a ja dzis wreszcie wolne dostalam. Wymeczona bylam bo poprzedni tydzien po 10 godz w pracy!!! Dzieci niewidzialam ale niestety pieniadz swiatem rzadzi i zarabiac trzeba. Dopiero niedawno wstalam :) Jasminke mialam w wyrku arti wyskoczyl na miasto to i pospac moglam. U mnie dzis to nawet w sypialni grzejnik lekko wlaczylam bo tak jak Olka cieplo lubna jestem. Wczoraj gadalismy z Artim o tym ze sa ludztie co zime wola i tacy co lato czy wiosne. No a ja se wyobrazic niemoglam jak to morzliwe ze sie ludzie np na narty pchaja w ta zimnice! Jeny jak dla mnie to niewyobrarzalne :-D Dla mnie to caly rok moglaby byc wiosna i poczatek lata bo jak za goraca to tez nielubie. Arti Filipa do przedszkola prowadzil to ten slyszalam ze blagal by sanki wziasc ale Arti byl uparty ze nie bo go ciagnac musi ale jak go znam to sanki w ruch pierwszy raz poszly:tak: Bo u nas to dopiero wczoraj napadalo. Rano jeszcze nic a tu bach. Pracowalam do 14 i caly dzien w piwnicy naszej siedzialam (mamy taka w pracy i tam mamy taki warsztat) Ja tu wychodze patrze a tu kupa sniegu :szok: Nawet se niewyobrarzacie mojego zdziwienia :-) Niby Alina mowila ze pruszy ale myslalam ze tak poprostu spada i odrazu topnieje. Ale uczucie ciekawe jak wchodzisz i niema nic i wychodzisz a tu pelno juz sniegu :-D No pelno niepowiem ale jak na nasz dortmund to duzo ze 4 cm bedzie napewno :-) Oj pamietam zime w polsce na mazurach zaspy po szyje ze sie iglo w skarpach budowalo...

Witam,rozpisujecie sie dziewczyny ze szok;-) Moje dwie dziś w domu,po wczorajszej wyprawie w ta sniezyce i wiatrzysko miałam dosc....a moje dziewczyny tez.Nic nie po odsniezane:no: a na oknie mam 20 cm sniegu na szybie:-p
Temat prezentów juz ucichł ale ja jeszcze nie kupiłam i dziś zdecydowałam że obie dostana po klockach lego

1325724237

1329032218

1324575613

4.jpg

To jest chyba dobra ionwestycja,zawsze mozna dokupic jakis zestaw tematyczny do tych klockow... miałam kupic drewniane tez ale zrezygnowałam po raz kolejny...

Do tego dostana te 2 konsole z aparatem foto ,2 tablice podswietlane

Zuzkus fota rodzinna świetna!

Ostatnia edycja:
A ja dzis zaspalam :zawstydzony: w domu zimno, ja do spania tez lubie zimno ale 13 stopni w sypialni to juz troche przesada brrrrr. Dzieci do szkoly wyslalam zapalilam i czekam w kocu az mi sie dom nagrzeje, bo ja zimna i zimy nie cierpie!!!! Owszem ladnie za oknem, atmosfera prawie swiateczna...ale nie jest to moja ulubiona pora roku i juz

Pozdrawiam i zagladne pozniej

ollka, faktycznie, wyleczcie sie obie, bo będzie się wam to ciągnąć..

Muminka, to ci pogoda niespodziankę zrobiła;-) mrozów też nie lubię, idealna dla mnie była pogoda w Irlandii, ani zimno, ani upalnie.

iwonka, tylko podpowiem, ze są klocki ligao, dużo tańsze niż lego, wyglądają identycznie jak dla mnie, łączą się z lego, a mają bardzo fajne zestawy. ja lego odpuściłam, kupuję tylko te tańsze. znikopis bardzo fajny, na pewno będzie dużo frajdy. mnie tylko by cena z nóg zwaliła:sorry: a co do konsoli się nie wypowiem, bo jestem przeciwna takim zabawkom i jak najdłuzej sie da Maćkowi nie kupię. bo to wg mnie ani rozwojowe, ani nie nadaje się do wspólnej gry, poza tym oczy psuje. wole zwykłe planszowe gry.

w Poznaniu dziś Moya Brennan. może jeszcze kiedyś pójdę na jej koncert.. cudny głos.

YouTube - Moya Brennan - The Voice of Clannad

YouTube - - Perfect Time -

Iwonka klockli lego moim zdaniem najlepsza sprawa. Kazde dziecko powinno je miec. Ja na temacie niebylam switecznych prezentow ale w tym roku Filip chyba dostanie to VTech 80-078804 - V.Smile Motion Lernkonsole inkl. Lernspiel Micky Maus Wunderhaus: Amazon.de: Spielzeug plus kilka gier. Fajne sa bo duzo ucza i komputer niebedzie przezniego zajmowany :) Chcial ogolnie zamek rycerski od Plamobilale za drogo jak dla nas bo ponad 150 eu http://www.mytoys.de/PLAYMOBIL-PLAY...ter/PLAYMOBIL/KID/de-mt.to.br01.26.54/1430703. A dzieciaczkom z rodziny to ogolnie gry takie jak MATTEL S.O.S Froschalarm 2 - 4 Spieler, ab 5 Jahren, 3xAA (ni | buecher.de | portofrei i tym podobne czyli raczejk do zabawy niz nauki. No tylko dla paskala klocki lego LEGO DUPLO Tierbabys auf dem Bauernhof 5646 online kaufen im Galeria Kaufhof Shop i LEGO DUPLO Gelnde-Quad fr den Bauernhof 5645 online kaufen im Galeria Kaufhof Shop. Kasa idzie na swieta tak szybko ze ojejka

muminka fajnie ze mozesz odpoczac.
widze ze gust do pogody mamy podobny, ja tez nie lubie upalow, wiosna jest dla mnei super.

iwonka lego to super pomysl, my sporo czasu sie legiem bawimy, mala juz fajnei buduje, tyle za ja teraz to dokupuje male zestawy bo moja ma lego jeszcze po mnie i po moim bracie... zabawka niezniszczalna:)
tylko ja jak naja teraz kupuje ligao albo sluban, tam sa fajne zestawy typowo dla dziewczynek, polecam:)

a konsola rewelacja, moja miala dostac aparat ale chyba przemysle taka konsole, zawsze i tansze to od samego aparatu a korzysci wiecej.
chociaz moja grypewnie by nie zaciekawily... ona tylko fotki robic chce.

reklama
u nas tez na peirwsyzm panie bylo hello kitty ale zoabczymy... wydaje mi sie ze to slabe fotki bedzie robic... i do tego aparat ogaldalam w sklepie, ma abrdzo maly wyswietlacz...
wiemze ma byc kolorowy i tyle.
podoba mi sie tez kamera hello kitty ale chcialbym ja zoabczyc jak wyglada, a roznica w cenie to tylko 20 zl.

Do góry