reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

To fakt - mieć pasję to wspaniała rzecz, człowiek wtedy wie po co żyje i dlaczego :tak::tak:
Ollka to już poważnie musi u ciebie być skoro antybiotyk dostałaś, dużo zdrówka życzę :tak::tak::tak:
Muminka wiesz ja myślę że jak mój ojciec umrze to nie będę czuła żadnego żalu że nie mamy ze sobą żadnego kontaktu, uważam że człowiek dorosły wie co robi i jest za to odpowiedzialny a że robi źle to wcale go to nie usprawiedliwia do tego żeby wszyscy wokół mu przebaczali, może zbyt zawistna jestem, albo zbyt uparta, nie wiem...

reklama
witam sie
Naja nie wiem co sie ze mna dzieje,niby nic konkretnego nie chodzi mi po glowie ale jakos ostatnio bujam w oblokach.
tutaj juz w sklepach i na ulichach pojawiaja sie ozdoby swiateczne,ale ja jakos nie czuje,ze swieta ida...swieta to dla mnie ciezki okres,bo tak smutno ..nie ma tego klimatu,jestesmy tylko my-nasza czwureczka i tak naprawde ten dzien nie jest jakis szczegolny,roznica tylko taka,ze stoi choinka,,
co roku placze,tak mi smutno i gdyby nie te moje dzieciaczki to bym zadnych swiat nie robila,ale one jeszcze wierza w gwiazdora i mikolaja,wiec to wszystko jest dla nich.juz nawet zaczely robic zamowienie do gwiazdora....
a czy wasze smyki wierza w mikolaja?bo ja ostatnio zastanawiam sie czy powiedziec im prawde,czy jeszcze pozwolic,aby wierzyly ze ktos taki jak sw.mikolaj istnieje
rok temu nasza cora wrocila ze szkoly i byla zalamana,bo wszystkie dzieci dostaly prezenty pod choinke od rodzicow,ciotek a ona tylko od gwiazdora..,wiec w tym roku chcialaby tez cos od nas..a ja nie wiem,czy mowic jej prawde,ze to wszystko my kupujemy,czy niech jeszcze wierzy,ze to elfy i gwiazdor robia te prezenty
ide was poczytac.....

widze,ze tutaj byl temat "facet",,,:-Dja nie mam zadnego konkretnego typu,zawsze jak spotykalam jakiegos faceta,to musiala byc miedzy nami chemia,nie musial byc przystojny,czy bogaty,ale musialo miedzy nami iskrzyc..tak wlasnie bylo z moim mezem,zaiskrzylo miedzy nami i jest tak do dzisiaj,
a taka moja platoniczna milosc to Jamie Oliver,prowadzi program kulinarny,w pl.ogladalam go na kuchniaTV,a teraz mam go w telewizji codziennie:-D,facet niby zwykly,ale jak dla mnie to ma cos w sobie,czuc od niego faceta..:-Djak dla mnie to fajne ciacho z niego..:tak:

Hejka!
Ja sie dzis za krawiectwo wzielam i do teraz mi zeszlo, z mala przerwa na zrobienie obiadu

Czytam ze facet na tapecie...niechcacy temat wywolalam. Moim typem byl Patick Swazye, nie tylko za urode ale za cieplo i meskosc, bo ja lubie wlasnie takich meski ale sie wzrusza silny ale przytuli odpowiedzialny z dusza romantyka......
Dla mnie facet nie musi byc przystojny ale miec to cos! Kasy nooo coz dzis ciezko zyc bez pieniedzy, ale jak jest zaradny i pracowity to i pieniazki zarobi

Smierc bliskiej osoby to najpierw smutek, potem obwinianie siebie i calego swiata za to ze to sie stalo a potem...zal do tej osoby ze odeszla. Mysle ze Adam moze nie wybaczyl swojemu ojcu, czy moze nie zapomnial ale teraz trudno juz cokolwieg zrobic

Pozdrawiam!

Jesli chodzi o typ faceta co nam sie podoba i takiego co mamy przy sobie lub w ktorym sie zako****emy to troszke rozne sprawy. Bo jednak kazda z nas ma tam jakis typ ale to nieoznacza ze sie takiego ksiecuia bedzie mialo bo sie go znajdzie wiec ja nadal mam swojego wymarzonego faceta. Oj jak on niewyglada i czego to on niepotrafi :-p <no ale mam Artura :-) i tak jest dobrze. Kocham go i jest moim ksieciem nr 2:-D Tak wiec morzemy kochac sie w Sweizy bo to taki ideal ale tak naprawde kochamy to co mamy :-)
Zuskus a ja krawcowa a sztory dla Jasminki juz sie 2 tyg robia :zawstydzona/y:
Co do Adasia to masz racje . Ogolnie ze smiercia jest tak ze inaczej ja traktojemy przed i po. Szkoda ze czlowiek wczesniej niewie jak zareagoje i jak to bedzie... Niewiem czy to juz czas by wygarnac mojemu tacie co nieco czy zostawic tak jak jest i potem zastanawiac sie ze moglam to zrobic. Niby jest sie skrzywdzonem ale dalej mysle ze tym co mu powiem moge go skrzywdzic... i kolo sie tu zamyka...
Madlein jesli chodzi o Mikolaja to Filiop w niego wierzy ale my od zawsze mowilismy mu ze to my i rodzina kupojha prezenty a Mikolaj jest od tego by nosic prezenty dzieciom ktorych rodzicow niestac na prezenty. To nawet dobre bo uczy sie przytym ze niekarzdy wszystko ma i ze on niemosi miec wszystkiego bo np jeden prezent oddamy do czerwonego krzyza i wie ze dzielic sie trzeba. Jedynie na Mikolajki wie ze to Mikolaj wszystkich dzieci obdarowuje i dlatego sa malenkie prezenty by wszystkim dzieciom na swiecie starczylo. Wiec morze niemow dzieciom ze Mikolaj nieistnieje bo to morze chyba zabolec ze sie tyle lat w cos wierzy a potem sie okazuje ze tego niema. Powiedz tylko ze to wy prezenty kupojecie by pomoc mikolajowi bo tyle dzieci na swiecie to on se nieradzi a w pierwszej kolejce sa biedne dzieci i podaj przyklady np dzieci z biednych krajow czy tam gdzie bylo np trzesienie ziemi czy powodz. Filip to rozumie wiec i twoja zrozumie.
A ja wam powiem ze jak nigdy jeszcze nigdzie ozdob swiatecznych niewidzialam. Nibny slodycze swiateczne sa juz w sklepach ale nikt jeszcze nbiedekoruje a tak to co roku o tej porze juz sie lampki w oknach swiecily :no: Ciesze sie z tego powodu to oczekiwanie na ten czas pozwoli nam bardziej sie cieszyc na czas przedswiateczny. Mam nadzieje ze ludzioe beda waarjiowac dopiero po pierwszym adwencie!

Mnie też bardzo dziwi ten brak przedświątecznych dekoracji i reklam w tv, byłam pewna ze zaraz po 1 listopada to ruszy a tu cisza :szok::szok::szok: i bardzo dobrze, powinien być zakaz do 1 grudnia :-p:-p
U nas za oknem nadal deszczowo. Maja nadal w nocy strasznie kaszle (a w dzień nic :confused2::sorry:), wczoraj kupiłam jej herbapect - może coś pomoże :sorry::sorry:
Co do Mikołaja to moja nadal w niego wierzy a ja nie zamierzam jej mówić prawdy - sama chciałabym jeszcze w niego wierzyć :tak::tak:

dzien dobry
oliwia w przedszkolu, ja zrobilam zakupy i zaraz trzeba wpiecach napalic i ogaranc mieszkanie..
ja kupilam jakas gazete i tam juz swiateczna ulotka z rosmana jest, a co do zabawek to na stronce auchana jest juz ulotka i ceny nawet wzgledne:)

Witam i ja

o tak cisza coś jak chodzi o przedświąteczny klimat est mi miła i bardzo potrzebna
choć na programach dla dzieci juz wiecej reklam z zabawkami i tylko
"słychac mamo kup mi to mamo kup mi to "
co do Mikołaja moje jeszczeeee wieżą a teraz jak mamy kominek to im opowiadam ze przez komin wejdzie ale że Zuza bystrzak mówi nie on się nie zmieści zostawimy mu otwarte drzwi od podwórka wejdzie se hehehhehe

dzieci odstawione męza mnie odebral wrrr doczekać sie nie mogę by w końcu był busik dla Maksa do przedszkola w Gminie mówią ze do połowy Listopoda powinien się przetarg skończyć
spotkałam w sklepie znajoma ekspedientke pogadałysmy sobie i od maja rusza tu Hotel pochwalę sie jako jedno z 21 miejsc gdzie bedzie to zaplecze na 2012
Gmina Gniewino
muszę w necie pilnowac moze by hmmm do pracy sie coś trafiło choć czuje ze wymagania nawet dla sprzątaczek będą wysokieeee
bo powoli myślę by od nowego roku zacząc szukac pracy

dzien dobry:-)

pada i pada....
Jula w przedszkolu.
Jula wierzy w mikolaja :tak:tez bym chciala wierzyc:sorry:ale jest juz tak ze jak sie samego czegos nie zrobi to za darmo sie nic nie dostanie:-(

Agatko
a jak Twoja mama sie czuje:confused:i jak wasz psiaczek-bardzo rozrabia:confused:

Anaconda u nas z kaszlem bardzo podobnie,ale herbapect nie pomaga...stosujemy syrop prawoslazowy:tak:a i slyszalam ze na kaszel bardzo pomocne jest zrobienie samemu :szklanka oliwy z oliwek(dobrej jakosci) i do tego wycisknac cytryne,wymieszac i pic od 3 do 5 razy dziennie lyzke od zupy.Moja ciocia to stosuje i jej naprawde pomaga.:tak:

Ola
chyba w teletygodniu byla ulotka z rossmana swiateczna...powoli sie rozkreca...bo faktycznie co roku ledwo akcja znicz sie skonczyla a od razu temat swiateczny na wystawach..za to w Tv reklamy kusza dzieci:wściekła/y:a i real wydal fajny katalog z przecena zabawek:tak:

reklama
dzien dobry:-)

pada i pada....
Jula w przedszkolu.
Jula wierzy w mikolaja :tak:tez bym chciala wierzyc:sorry:ale jest juz tak ze jak sie samego czegos nie zrobi to za darmo sie nic nie dostanie:-(

Agatko
a jak Twoja mama sie czuje:confused:i jak wasz psiaczek-bardzo rozrabia:confused:

Anaconda u nas z kaszlem bardzo podobnie,ale herbapect nie pomaga...stosujemy syrop prawoslazowy:tak:a i slyszalam ze na kaszel bardzo pomocne jest zrobienie samemu :szklanka oliwy z oliwek(dobrej jakosci) i do tego wycisknac cytryne,wymieszac i pic od 3 do 5 razy dziennie lyzke od zupy.Moja ciocia to stosuje i jej naprawde pomaga.:tak:

Ola
chyba w teletygodniu byla ulotka z rossmana swiateczna...powoli sie rozkreca...bo faktycznie co roku ledwo akcja znicz sie skonczyla a od razu temat swiateczny na wystawach..za to w Tv reklamy kusza dzieci:wściekła/y:a i real wydal fajny katalog z przecena zabawek:tak:

mamcia no juz dobrze sie czuje ma dni osłabienia i lezy sobie ale wczoraj była na chodzie i jeszcze w dodatku humor miała bo mówi tata w domu jest bo sobie niefortunnie u mnie siekierą ręke rozwalił i ma 4 szwy i jest na l4 i mamcia ze ma obiad zrobic a ona na gotowe przyjedzie po zakupach i se mysle kurde chyab wczoraj kanapki jedli bo tata nie gotuje bo całe zycie ktos mu gotował wiec teraz nagle nie zacznie gotować

a co do psa to jedynie zbrojenie jego było rezerwanie mąki po holu i kuchni jak nas nei było
dzis go zamknęłam w przedsionku gdzie tylko szaka na buty i wieszak z kurtkami wiec nei miał co zbroić

Do góry