reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dlaczego tak jest...

reklama
Drogie Mamusie mam do Was wielką prośbe doradźcie mi proszę bo chyba osiwieje :-(otóż już brak mi sił na przekonanie mojej 5letniej córci żeby chodziła do przedszkola :( biorąc pod uwagę że chodzi 3rok ja juz nie mam sił codziennie słuchać tych płaczów zresztą cierpliwość Pań jest też na wyczerpaniu wszystkie metody zawiodły jak ja mam z nią rozmawiać przeciez juz jest dużą mądrą dziewczynką :dry:może ja coś robię nie tak?? na pytanie dlaczego nie chce chodzić odpowiada że bedzie strasznie tęsknic zamną,wybieram ją wczesniej nigdy sie nie spóźniam po nią nie mam pojęcia juz co robić :( może bardziej doswiadczone mamy cos doradzą

Hmmm teraz to może jest obawa że zaraz pojawi sie rodzenstwo i to jest strach przed "porzuceniem" odtrąceniem:sorry: nie wiem....a przyjscie an swiat rodzenstwa moze to pogorszyc jeszcze.Moja tez mówi że za mna tęskni,ale w sumie największym problemem jest ranne wstawanie:dry:a co mówią nauczycielki? Jak jest traktowana w grupie? Dzieci jej nie odtrącają? Może wspolne wypady sam na sam do kina czy teatru w weekendy by cos pomogły,jako nagroda,moze ogólnie jakies nagrody by pomogły za poprawe....

spędzam z nią mnóstwo czasu,nagrody też już były niestety zero poprawy,a nauczycielki same już załamują ręce miała duże fory u Pań ale nadal płaczę teraz ja troszkę próbują przytemperować tez bez różnicy ,co do dzieci to raczej ona odrzuca wszystkich i z nikim się nie chce bawić właśnie gdyby się z kims zaprzyjaźniła z grupy byc może chetniej by chodziła ,ale ona nie chce,na podwórku ma mnóstwo kolezanek w przedszkolu jest anty

A może zaprosic koleznake z jej mamą do domu,kogos z rodzicowz kim masz najlepszy kontakt.Nie wiem.Moze tylko wizyta u psychologa by pomogła.:tak:

zuzkus dzieki,podnioslas mnie na duchu,bo juz myslalam,ze tutaj tylko ja nie lubie spedzac czasu w kuchni,dziewczyny stale cos pitrasza,jakies weki robia a ja...taki anty talent,moze nie tyle,co nie umiem,ale nie lubie,nie nadaje sie do tego
asiorek nie wiem co ci napisac,troche to dziwne,ze mala chodzi juz 3 rok i nadal sa z nia problemy,po takim czasie dziecko powinno sie juz zaklimatyzowac,ale jak widac,mala czuje sie tam zle.moze faktycznie wizyta u psychologa cos by tutaj pomogla.

reklama
dzien dobry
ja sie witamz kawka...

dziewczyny co dajecie dziecia przeciwkaszlowo???? bo u nas niby wsyztko byloby ok gdyby nie ten paskudny kaszel... przetestowalysmy wsyztko co pomagalo... i nic zero efektu.

Do góry