reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dlaczego tak jest...

Witam sie jeszcze w dwupaku. Mam telefon do Naji jak cos bedzie to do niej napisze. Dzis gin powiedziala ze mam rozwarcie na centymetr i skorcze co okolo 20 min ale nieregolarne jednak ze mala ma za szybkie bicie serca to mam isc na wywolanie. Jutro mam do szpitala i tam zdecyduja kiedy to wywolanie ale powiedzieli mi ze pewnie w srode rano tak wiec juz niemoge sie doczekac. Jak co to napisze!

reklama
witam sie,
ostatnio nie mam czasu na komputer.niby jest wlaczony,ale nawet nie mam kiedy do niego usiasc.Martyna ma codziennie zadane lekcje i to wcale nie malo,angielski robi sama,ale jak jest do zrobienia matematyka to sie zaczyna....nie idzie jej ten przedmiot wcale,nie potrafi sie skupic,nie lubi liczyc...ach szkoda gadac,codziennie jest placz i zgrzytanie zebami,a przy okazji obraza na caly swiat......ja juz tez zaczelam angielski i tak jakos te dni szybko mijaja,w piatej moje dzieciaczki byly na urodzinowym party,jutro tez ida,caly czas cos sie dzieje.Hubi tez ma czasami zadania,wiec trzeba jemu pomoc,bo ma problemy z trzymaniem olowka,znaczy sie trzymac potrafi,ale jak cos pisze to tak dusi do kartki,ze dziury robi..:-D
pozdrawiam was :-):-)
Muminka jejkus ty juz na koncowce..szok,:szok: kiedy to zlecialo,trzymam kciuki,zeby poszlo szybko i bezbolesnie ;-):tak:

Witam.W piatek idą z przedszkola do kina na film " Biała i Strzała podbijają kosmos"w 3D:tak:dziecko szcześliwe ale pewnie bedzie ogladac film bez okularów bo sie będzie bała:-D;-)
Muminka trzymamy kciukasy! I tez czekamy na Jaśminke:tak::tak::tak:

Muminka, ty się pośpiesz, bo ja mam jutro wyjechać i będę tylko pod ukraińskim numerem:-D a poważnie to trzymam kciuki, żeby wszystko poszło sprawnie, szybko i mała już była po tej stronie brzuszka:tak:

madlen
, dzięki za odnalezienie na fb:tak: matma mnie też przeraża, jak młody pójdzie do szkoły będę musiała w comiesięczne wydatki wliczyć korepetycje, bo ja jestem tuman matematyczny, nie pomogę mu. a Hubert jak widać zawzięty po prostu, skoro aż dziurawi kartki:-D

iwonka, opowiedz jak wrażenia młodej po filmie. moje b. chciało na to pójść, ale nam godzina nie pasowała w P-niu, a ja w sumie nie wiem jak to jest z tym czasem kiedy ten film grają. bo niby w reklamach mówili że od 17ego, a w P-niu był dużo wcześniej. w ogóle to fajnie że to rosyjski film, też bym chętnie zobaczyła jak jest zrobiony i jakie są aluzje do ZSRR.

u nas dziś piękne słonko, roboty mam mnóstwo, a zapału wcale. wczoraj byliśmy z Maćkiem na pierwszym spotkaniu młodych Polan, syn póki co zafascynowany, ale jak dojdzie do poważnych treningów nie wiem jak to będzie. bo jest najmłodszy w grupie i czy opanuje miecz już teraz..? wiem ze jest na to za mały, ale chciał tak bardzo że nie miałam serca mu odmówić. zobaczymy. najważniejsze żeby bakcyla złapał;-)

cześc kobietki!!!
witam sie z kawką!!
szkrabeczki w szkole wieć ja mam chwilke dla siebie!zaraz chcę sie wziać za prasowanie:baffled:,a tego nie lubię niestety ehhh
co do moich poszukiwań pracy...to nadal nic nie wiem i szukam!czekam na info od mojego lekarza odnosnie stażu w przychodni zdrowia!

tak ogólnie to jutro mój mężuniu ma imieniny,z kasa krucho co by jakiś porządny upominek wykombinować:-(,pozostanie inicjatywa własna!upiekę mu jego ulubione ciacho;-)

mija super że Maćko ma jakiekolwiek zainteresowania-mój Fifek kurcze póki co to interesuje sie wszystkim po trochu,a szczerze mówiąc chciałabym żeby miał jakies konkretne hobby!może jeszcze sie takowe znajdzie;-)
muminko kochana na pewno będzie dobrze...w końcu zarówno Ty jak i Jaśminka macie tu mega telepatyczne wsparcie!!!całe BB oczekuje:-)

iwonka daj znac jak po filmie-moze i my sie wybierzemy!
madlen rozumiem Twoje rozterki co do nerwów Martyny przy odrabianiu lekcji!u nas do niedawna przy każdej czytance był płacz...Fifi tak szybko sie denerwował ze szok!teraz juz muszę przyznać idzie mu całkiem dobrze:tak:,trening czyni mistrza!!
trzeba to przetrwać;-)

my wczoraj zaczęliśmy nauki modlitw do Komunii,na szczęście Fifi ma dobrą pamieć...ale co jest śmieszniejsze Kajka łapie przy nim wszytsko jak dyktafon:-D:-D:-D jak on coś zapomni to ona klepie za niego :-D:-D:-D ubaw mamy nieziemski!!

dzien dobry
Muminka to my czekamy na wiesci od ciebie:)
Naja super ze mloday sam chce na cos chodizc, wazne ze to jego inicjatywa...

atfk widizsz Kajka od razu tez sie nauczy modlitw, fajnie sie masz:)

my po laryngologu, mloda na wiekszy ubytek na sluchu niz ostatnio, mamy leki na 3 tyg, po jednym podaniu zawiesiny juz jest jakas wysypka na rece.... dzis tez jej dam jak ja abrdziej wysypie bedziemy zmieniac lek... jak aj tego nie lubie.

ollka, leki lekami, ale jaka jest przyczyna? coś wam powiedzieli konkretnie? skąd to się bierze? mam nadzieję że wysypka odpuści, a lekarstwa pomogą:tak:

atfk, trzymam kciuki za pracę:tak: a dzieciaki zawsze uczą się nie tego co trzeba, na przykład wierszyków czy jak tutaj modlitw rodzeństwa czy kolegów:-D

widzę że mnie lekko przechrzciłaś, no ale pewnie o moje młode chodziło z tymi zajęciami;-) młody sie interesuje, bo jakie ma wyjście. dziadek z nim chodzi i skarbów szuka, matka jeździ na słowiańskie i rycerskie imprezy, babcia też jest historykiem, po zamkach włóczy się od urodzenia niemalże, musiał się zaciekawić:-D ale tak naprawdę najbardziej ruszył go widok jednego z chłopców z drużyny, który oczywiście w pozorowanej walce powalał kilkunastu wielkich chłopów. teraz jeszcze dziewczynka z drużyny pokazywała mu jak włada mieczem, a uczy się tego ledwo od roku.. takie rzeczy robią największe wrażenie. nie zachęcanie słowem, a przykładem. no i komes jaki ma ich pod opieką to facet budzący wielki szacunek, młody jedyne o czym mówi to to, ze chce być taki jak on:-D wiem że jak przekona się ile to wymaga cierpliwości, pokory to będzie miał chwile zwątpienia. wiem że będzie mu ciężko, bo jest najmłodszy i co za tym idzie nie tak sprawny. i nie potrafi jeszcze jak starsze dzieci skupić uwagi. nie wiem czy da radę. ale ważne że chce.

swoją drogą wczoraj z rodzicami ustalaliśmy terminy zajęć i byłam przerażona, jak wielu coś nie pasowało, bo dzieci chodzą na karate, balet i języki jeszcze.. kiedy one maja czas być dziećmi?!!

Naja mozliwe ze zaczyna sie jakas infekcja, wiesz zaczelo sie przedszkole, wiec albo cos zlapala i atakuje czuly punkt.
najgorzej bedzie przy solidnych infekcjach.

czyli mała ma jakieś skłonności do takich reakcji na infekcje? ale skąd to jej sie wzięło? znają przyczyny? bo przecież nie wszystkie dzieciaki mają kłopoty ze słuchem, no to niech przyczyny leczą, bo skutki to trochę mało.. eh, mam nadzieję że trafiłyście na dobrego lekarza, bo szkoda dziecka, a i nerwów, czasu i kasy na leki.

nawiasem mówiąc w przedszkolu wczoraj poszła mi kolejna stówa za opłaty. kasa, kasa, kasa..

reklama
Naja lekarz jest dobry, naprawde dobry, za kazdymrazem mamy badania. probelmy zaczely siemneij wiecej w styczniu przy tych wszytkich przedszkolnych infekcjach.

Do góry