reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dlaczego tak jest...

ja po kawce, melduję się późno, choć od rana siedzę, produkuję jakiejś papiery, wiszę na telefonie. nie ogarniam wszystkiego, biurokracja mnie męczy, zapominam o tysiącu spraw. powinnam sekretarkę zatrudnić:baffled: cud że rachunki płacę, ale to tylko dlatego, że mam przypomnienie smsem.

Aniu, 100 lat dla Przemka!! i niech mu rodzice dobrze się sprawują:tak:

iwonka, dzięki za link. zagłosowałam, wrzuciłam u siebie na wątek @.

urodzin żadnych w okolicy nie mam, więc spokój z prezentami. nigdy nie wiem co kupować, dorosły zwłaszcza. bo sama lubię prezenty niepraktyczne, książkę, coś fajnego do domu do postawienia.. a mam wrażenie, że moja rodzina gustuje w tym co można spożytkować. i jak dostają książkę to mają niedosyt:sorry2:

no moje młode rower opanowało latem, wiosną pewnie mu juz jakiś fajny będę chciała kupić, taki trochę większy, nie dziecinny. póki co śmiga na swoim i jest zadowolony.

rano było piękne słonko, teraz leje.. pogoda w kratkę. a jak się wybrałam wczoraj do P-nia w butach z gore-texu i takiej kurtce w południe myślałam że się wścieknę, słońce jak latem. wolałabym jakiś konkret pogodowy, no ale woleć to sobie można.

poza tym to mi się ciągle nic nie chce, mam wrażenie że od początku roku tak mam. coś by się zrobiło, ale sama nie wiem co...:sorry2:

reklama
Hejka!
Ostatnio nie zagladam ale czasu i nastroju brak. Maciej ma zapalenie pluc z dusznosciami i innymi przygodami, zastrzyki, inhalacje...dzis byla kontrola na szczescie poszedl na leczenie ale przed nami dluga droga do calkowitego wyleczenia.

Pozdrawiam wszystkie!!!

Wiecie wczoraj w przedszkolu zrobilam ogromne oczy! Przebieram Filipa do wyjscia do domu a tu przychodzi inna mama poo synka. Jej synek ma obciachowe spodnie wiec ta sie pyta co to on za spodnie ma. On mowin ze ubrodzil swoje i te dostal na przebranie. Ta zaglada do torby i je wyjmuje. Cale sa w blocie. Maly mowil ze bawili sie w pampie i to byl efekt. Matka ma nerwy io idzie do sali i drze sie na wychowanke ze co to ma byc by dzieci sie w blocie bawily! Ta jej mowi ze on niemial spodni przeciw deszczowych a chcial wyjsc na dwor i wiadomo ze gdzies w jakies bloto dzieci w leza. Ta jeszcze wieksze nerwy i sie drze glosniej ze specjalnie mu takich spodni niedala by w taka pogode siedzial w przedszkolu a nie na dworze a potem wygladal jak jakis bezdomny w brodnych spodniach! Darla sie ze tak niemorze byc i ze ona sobie zyczy by dziecko codziennie bylo czyste. Przyszla dyrektorka i probowala jakos ja udobrochac slowami ze dzieci juz takie sa ale to ja juz wogole z rownowagi wyposcilo wziela dziecko za reke i wychodzac z przedszkola powiedziala ze je zmieni bo do takiego syfu dziecka prowadzic niebedzie!
Okropne takie zycie 4latka co to nawet w blocie se poskac niemorze. My to nawet specjalnie w mokra blotnista pogode wychodzimy. Filip naklada ciochy przeciw deszczowe gomaki i lecimy. Czy wy tez uwarzacie tak na swoje dzieci czy jednak pozwalacie im sie czasem pobrodzic?

Muminka, to zgroza jakas! jasne, że też lubię gdy młody jest czysty, bo bezproblemowo, ale zarazem nie znaczy to że nie pozwalam mu się brudzić! biega po ogrodzie, błocie, tarza sie w liściach, szaleje z psem.. kiedy ma to robić jak nie teraz? głupie babsko jakieś.. ktoś wymyślił pralkę i trzeba nauczyć się z tego korzystać, a młody do przedszkola dostaje dresowe spodnie, a nie garnitur, którego nawiasem mówiąc i tak nie ma:-p

zuzkus
, jak młody?

wysprzątałam swój i Maćka pokój, lecę kupić materiał na woreczki do lawendy. mam jej całą tonę i nie wiem co zrobić. a że leży w foliowych workach muszę w coś przesypać:sorry:

a wczoraj nawet nie zajrzałam, bo po przyjeździe z Poznania paskudnie się czułam i poszłam po prostu spać. czasem trzeba;-)

kobitki, kupujecie bieliznę termoaktywną? ja sobie wczoraj zapodałam berghausa z promocji, i kupiłam w necie jeszcze bluzkę z obniżki, ale nie znam firmy i nie wiem czy dobrze zrobiłam. skusiła mnie cena i to, że jest ze srebrem.
http://hike.pl/product.php?productid=19054&cat=322&page=1&tpl=1

bo bergaus to już full wypas, czarna, super, no ale to jednak firma solidna. tyle, ze bluzka na lato, bo z krótkim rękawem.

Witam
Zuzkus zdrówka ,zdrówka jeszcze raz zdrówka!!!!
Muminka szok,biedne dziecko! Ja też pozwalam jak jest dziecko oczywiście odpowiednio ubrane i w pogody mokre tez wychodzimy.

A tak poza tym to u nas ok. Mam nadzieję że w przyszły tydzień już będę sprzątać po remoncie.:tak:

witam
Muminka jestem w szoku... nie rozumeim takich mam ktore to nei lubia jak dzieci sie brudza...
mam dziewczynke i oczywiscie fajnie by bylo jakby chodzila sliczna i czysta... ale to nierealne, to dziecko i musi sie bawic:))

my wczoraj ylysmy na imprezce urodzinowej u bratanicy, dziewczynki sie wyszalaly, byla kuzynka w wieku oliwki i tak jakby troche majki nie zauwazaly bo spiewaly piosenki, opowiadaly o przedszkolu itd.... :)

Ja tak na sekunde bo niewiem co bedzie w najbliszszym czasie. Od wczoraj mam skorcze. Nieregolarne ale mocne. W szpitalu okazalo sie ze niema rozwarcia i ze trzeba poczekac jeszcze dwa czy trzy dni. Jutro ma termin i gin i zobaczymy co ona powie i czy morze jakis rozwarcie sie zrobi. Trzymajcie kcioki by juz bylo po!

reklama
no, Muminka, kiedy to zleciało! dopiero co testowałaś, a tu już szykujesz się do porodu... dawaj znać co i jak, nie trzymaj nas w niepewności!!

Do góry