reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dlaczego tak jest...

Witam :-)
No to troszke napisze co u mnie a potem poczytam co u was. No wiec cala przeprowadzka to wielki stres ale przezylismy. Niestety Arti dostal tylko dwa dni platnego urlopu na przeprowadzke wiec trzeba sie bylo niezle wziasc by jakos nasze nowe mieszkanko wygladalo. Na poczaTEK ZAJELISMY SIE KUCHNIA I... OKAZALO SIE ZE MUSIMY WYDAC WIECEJ KASY NIZ PLANOWALISMY. No ale jakos sie udalo i w jeden dzien kuchnia byla gotowa. W czASIE PRZEPROWADZKI SZAFA Z SYPIALNI POLAMALA SIE W POL BO CHLOPAKI UZNALI ZE NIETRZEBA JEJ TRZYMAC WE DWOCH Z DWOCH STRON NO I JAK poleciala w dol... tak i nowa szafe musimy kupic. Czego niemamy do tej pory zrobione bo to koszty dodatkowe a tych kosztow co chwila sie zbiera bo np luzeczko malej ktore dostalismy od Justyny po Sarze niemialo srob. Jakos zaginely... Chcielismy dokopic ale nic z tego wiec w planach i nowe luizeczko ktore musimy kupic jutro. Tak samo i szafka na buty rozleciala sie przy przeprowadzce to i ja trzeba bylo kupic! Po za tym szwagier malowal Filipa pokoj i to taki malarz ze hej!!! Cale wiadro farby poszlo a pokoj wygladal jagby dziecko sciany pobazgrolilo. Dol mial byc zielony a gora niebieska wiec dobrze ze tylko dol malowal! No i musielismy dokupic zielona farbe by pomalowac to raz jeszcze. Wiadro farmy 2,5 l kosztuje 23 eu wiec raczej to niebyl mily wydatek. Arti gore zrobil juz sam wiec starczylo jedno wiadro ;-) Mielismy jeszcze kuchnie malowac ale z tym musimy poczekac az szafe kupimy bo w sypialni taki sajgon ze ojejka! Cichy w kartonach dokumenty i *******y pod luszkiem... ach... A no i na dodatek dostalam zapalenia pecherza i to byla masakra jak pewnie niektora z was wie a jeszcze w ciazy to juz wogole masakra! No i zapalenie przeszlo a tu bach okazuje sie mam piasek na macicy i ze musze duzo pic by go wyplukac bo jak sie kamien zrobi9 to wogole niebedzie za fajnie! Po zatym juz mam dosc chodzenia w ciazy bo mala tak jakos lezy ze od dwoch tyg uwielbia moje prawe zebro i co chwila tam sie wpycha. Niedosc ze mnie pechesz boli toj jeszcze zebro. Niespalam juz chyba z tydzien bo krece sie z boku na bok bo mi niewygodnie i zawsze cos jest. Arti od trzech dni spi na kanapie w goscinnym bo mi przeszkadzal... Problem mialam tez z Filipem. Bynjmiej mam nadzieje ze juz tego problemu niema. Na poczatku niemogl sie zaklimatyzowac i caly czas marudzil ze chce wracac na stare mieszkanie i ze po co sie wyprowadzalismy. Mowil ze niema sie z kim bawic i ze jest smotny. Ptrobowalismy go jakos pocuieszac ale niebyl latwo. W przedszkolu od pierwszego dnia bawil sie sam albo z przedszkolankami potem zaczalbic inne dzieci i nikt niechcial sie z nim bawic przeklinal i klamala ze to inni go bija itd. Jakos udalo nam sie zaradzic ale Filip do tej pory za chetnie tam niechodzi. Dzis jednak dowiedzialam sie ze niemam sie co martwic bo Filip sie uspokoil i dzieci chetniej sie z nim bawia. Mam nadzieje zeb tak zostanie. Wczoraj jak sie bawilismy w jego pokoju to mnie przytulil popatrzyl sie dookola i powiedzial ze kocha swoj nowy pokoj. Tak wiec wszystko zaczyna sie ukladac. Jasminki pokoj tez juz prawie gotowy tylko sciany wysszly za rozowe... No ale dodatki zrobimy zolte i bedzie juz lepiej :) Ach jednK SE DZIS NIEPOCZYTAM: tZN TERAZ BO CZAS LECI ZA SZYBKO i siora dzwonila ze zaraz wpadnie i posprzatac trzeba troche ... Wpadne wieczorem .
Ach GRATULACJE DLA RATOWNIKA MEDYCZNEGO!!!

reklama
Witam!!
widzę ze za dużo nie muszę nadrabiać ;-)!
co u Was??
gdzie Wy sie podziewacie kobietki???

muminka dziękuję za gratki:rofl2:!!
a swoja drogą to Ty zaraz rodzisz...o jaaaa niesamowite jak ten czas leci:szok::szok::szok:!!
i będziemy miały nową maskotkę na bb:-):-):-)!!
przeprowadzki zazwyczaj wiążą sie z dodatkowymi kosztami-mam nadzieję że uda Ci sie wszystko załatwić zanim sie rozpakujesz!
Filipek an pewno te sie szybko za klimatyzuje!!dzieci mają tą łatwość-gorzej nieraz dorosłym sie odnaleźć w nowym miejscu!
a zresztą wszystkie Filipy to super chłopaki;-)
JoannaMK zgadzam sie z Tobą ceny tych zabawek:szok::szok::szok: wołają o pomstę do nieba!!
naja wstyd sie przyznać ale ja też nigdy nie byłam na filmie 3d...pewnie bym była zachwycona jak Maciek;-)!zastanawiam sie czy dzieci na shreka w 3d nie zabrać!
w kinie ostatnio były na epoce lodowcowej:crazy:!jedyny minus ze do porządnego kina mamy jakieś 80 km wiec wszystko to koszty koszty i raz jeszcze koszty...ehhh a wrzesień cienki:-(
pozdrawiam

atfk, no ja też muszę do kina porządnego jechać ponad 70km, do gorszego 20. ale raz na jakiś czas chyba warto:tak: o shreku słyszałam opinie negatywne, ale nie byłam, tylko powtarzam co inni mówią. ze nie warto. tego co ja byłam też nie polecam w sumie. ale czaję się na film o żółwiku, co to go w zapowiedziach widziałam, i podejrzewam, że jak jest choć tyle efektów i takiej jakości jak pokazali to i tak warto na nie kasę wydać. i na pierwszą przygodę z 3d myślę że zrobi wrażenie:tak:

Muminka, pewnie Filip odreagował zmiany, przeprowadzka, niedługo siostra.. to się wyżył na innych dzieciach. ale sądzę że kilka rozmów i pokazanie mu że z chłopcem który jest agresywny nikt nie będzie chciał się bawić. na pewno wszystko będzie dobrze.

w sprawie chomików nadal nie jestem w temacie.

młody w przedszkolu, ja po pobraniu krwi wkurzam się bo mnie strasznie ręka boli, a roboty mnóstwo. nic, trzeba się jakoś zmobilizować.

Oj udalo mi sie troche poczytac. Widze ze temat duzy byl na temat oplat przedszkolno szkolnych. No tak to nigdy niebyl mily temat dla naszych rodzicow a teraz i my musimy sie z tym borykac. Filip jeszcze do przedszkola i trzeba bylo tylko kupic kapcie gumaki kurtke i spodnie przeciwdeszczzowe. Oplaty to 1 eu w tygodniu na sniadanie i 50 eu msc na obiady bo Filip zostaje teraz do 16 wiec musze placic bo przedszkole darmowe tylko do 14. No ale Dominis w tym roku(od szwagierki syn) poszedl do szkoly i bach! Ksiazki oplaty plecak przybory ... oj jak te ceny slyszalam to az sie boje ze za rok mnie tomczeka wiec juz teraz zaczne odkladac do skarbonki!
Co do religi to ja mam raczej mile wspomnienia. Tzn tak mniej wiecej. Niejestem Katoliczka tylko Ewangeliczka. Na religie nigdy w szkole niechodzilam i z tego powodu bylismy raczej dyskryminowani ale tylko przez ksiedza K ktoremu bardzo przezskadzalo ze jestesmy innego wyznania. W naszej wsi tylko dwie rodz byly tego wyznania. Na religie chodzilismy do szkolki niedzielnej. Chodzilam tam chetnie bo zajecia odbywaly sie w milej atmosferze i wszystko bylo tlumaczone na nasze glowki. Komunie mamy dopiero w wieku 15-16 lat wiec juz bardziej orjentujemy sie o co w tym wszystkim chodzi. Swiadomie bierzemy oplatek i wino do ust. Po za tym czesto mielismy rozne wyjazdy i wycieczki organizowane przez kosciol. Takie wycieczki maja plus tego ze odbywaja sie inaczej niz wycieczki szkolne. Nietrzeba byc lepszym i bogatszym nietrzeba uciekac po nocach i upoijac sie tanim winiem w wieku 14 lat bo reszta tak robi. Mielismy zawsze rozne zajecia spacery wspolne posilki spiwalismy i wszystko w atmoswerze milosci do Bopga. Morze glopio to brzmi ale jesli chodzi o religie i wiare wspominam ten czas naprawde dobrze. Mam nadzieje ze Filip przezyje to samo co ja oczywiscie oprocz dyskryminacji ze strony innej wiary.

No a dzisiaj Filip nareszcie mnie porzegnal jak kiedys. Czyli "czius mama" buziak i juz go niebylo. To super bo do tej pory potrzebowal co najmiej 15 min az mnie wyposci.
Ja zrobie dzis jakies fotki to wstawie na zamkniety to se kukniecie jak tam wyglada moje mieszkanko :-)
Eeeee ide sprzatac bo prania sie zebralo i trzeba poskladac i jakos poukladac bo bez szafy to troche cieszko...

Witaj Naju. Ja o Schreku tez nieslyszalam za dobrych opini. Niby przesadzony i niezaciekawy dla mlodszych telewidzow. Techomiki to chyba o te zabawki chodzi. Ja tez ich niezadobrze znam ale chyba sa jak niby prawdziwe i sie kupuje im tam jakis dodatki. <Niemam poojecia. No ale ja na takie zabawki nielece i mAM NADZIEJE ZE I fILIP NIEPOLECI :)

Ostatnia edycja:
Hej.Pustki tu....
Moja Vanesska w domu siedzi,kilka dni mi goraczkowała,a dzis jak na razie jest ok. Nie wiem co to, wczesniej Klaudia miała tak.Ani kaszlu,kataru nic nie mają.

Podaje link do strony gdzie sie klika raz dziennie w celu pomocy wygrania mebli dla jednej z naszych forumowiczek w ciężkiej sytuacji:-(
tu jest link

Acha ,co do chomików ,to wydają odgłosy rózne ,różniste,jezdza zmieniajac ciegle kierunki jazdy. Na razie nie mamy akcesoriow do nich,na początek chcemy kupić im kołowrotek i zestaw dwoch domkow.Póki co chomiki nadal są atrakcją dla nich.Spią z nimi:-D

Ostatnia edycja:
Iwonka Jula tez miala tylko goraczke i trwalo to pare dni...tylko ze goraczkowala bardzo wysoko,ciezko bylo zbic temperature...a i wymiotowala pare razy...jakis wstretny wirus:wściekła/y:zdrowka zyczymy:tak::-)...pare dni w domku i wroci pewnie Vanesska w poniedzialek do przedszkola:tak:JUla widzac reklame chomikow od razu informuje i prosi o takie cudenka...na razie na urodzinki dostala zestawy z dzwoneczkiem wiec ma aktualnie na to zajawke:-)zamierzalam kupic jej tez rolki ale chyba poczekam z tym do wiosny bo teraz nie mialaby jak jezdzic...aha i zapomnialam sie pochwalic a wlasciwie Jule pochwalic ze nauczyla sie w weekend jezdzic na dwoch kolkach...sama rusza.smiga i hamuje,ma przy tym duza frajde:-)
jutro teatrzyk w przedszkolu:-)
za oknem ciemno i mokro:-(

Iwonka historia rzeczywiście smutna, też klikam w to pudełko, nie wyobrażam sobie życia bez mojego M....

Muminko co do przeprowadzki i wpadek z meblami, to powiem Ci że doskonale to znam i aż uśmiałam się z Twojego posta:-D:-D:-Dale wydatków współczuję;-)

co do chomików to my mamy w domu dżungarskiego i Przemuś go uwielbia,chętnie mu sprząta karmi itd

u nas dziś nastrój urodzinowy ale w związku z wolnym będę kukać co napiszecie:-D

reklama
DZIEŃ DOBRY!!!
u nas znowu leje...:angry::wściekła/y::szok:!!
ehhh

ANIU DLA PRZEMOLKA :tak::tak::tak:WSZYTSKIEGO NAJ NAJ BO JAK MI SIE WYDAJE MA DZISIAJ URODZINKI:-)!!!

iwonka to chyba faktycznie jakis wirus bo sporo dzieciaczków na takie dolegliwosci!!oby szybko przeszło!!
moja Kaja z kolei kaszle już 3 tydzień -ehhh generalnie jest zdrowa bo jestesmy pod stała kontrolą lekarza z racji jej serduszka!nie wiem skad ten męczący kaszel-nigdy nie miała alergii a tak sie własnie zastanawiam czy to nie stąd ehh

co do prezentów urodzinowych to też sie zaczynam zastanawiać bo mój Fifi za 3 tyg skończy 8 lat:szok:...kawał chłopa hihihi i problem jak co roku!a może i większy!

ide przejrzeć forum!
kawka???któraś chętna???

Do góry