reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

i dzionek zleciał...tzn samotny poranek!ogóry zrobione,pranko wywieszone,chałupka sprzątnięta i zaraz idę po moje szkraby:-).JUTRO z ranka zawitam,bo teraz to musze obiadek zrobić i wyjdę z dziećmi an dwór jest słonecznie ale kurcze średnio ciepło i do tego wietrznie!!

pozdrawiam
a wstawię na @ foteczki;-)

reklama
Byłam na zebraniu w przedszkolu.Trwało ponad 2,5godziny:baffled: nerwa miałam jak nie wiem,szczególnie na kilka osób nowych z pierwszych grup,zreszta nie tylko ja miałam dośc kilku osób.Były dyskusje ,głosowania:sorry2: to wszystko na sali głównej .Potem wszyscy poszli do swoich grup i tam nauczycielki gadały swoje. Były listy rózne i sie podpisywało np czy na religie zezwalamy aby dziecko chodziło.Czy zgadzam sie na uczestnictwo dziecka w programie anty nikotynowym,czy zgadzam sie na jakies badania logopedyczne..Głosowania czy chcemy wycieczki dla dzieci,czy chcemy zakupić dla dzieci zestaw 6 książek przygotowujących ich do szkoły.cena prawie 80zl itd ,itd... dużo by pisać...
Zmykam spac Dobranoc.:-)

Dzień dobry;-)!
co dobrego??
ale tu pusto ostatnimi czasy!

ja właśnie gotuje pyrki-dzisiaj ruskie pierogi na obiadek;-)
teraz szkraby w szkole,mężuś w pracy a ja w samotności...ehhh na dłuższa metę to średnio fajne jest siedzenie samemu w domu:sorry2:

iwonka2006 moja Kajka właśnie mają taki zestaw przygotowania przedszkolnego,teraz musiałam jeszcze dokupić jakąć diagnozę dla przedszkolaków która ma pokazać czy dzieci nadają się na wcześniejsze pójście do szkoły!
nic tylko wydatki:blink:
naju dziękować kobieto za komplementa co do fryzury:rofl2:,ale juz ja mam od dłuższego czasu a kolorek walnęłam sobie ostatnio...owoc granatu:laugh2:

macie jakiś sprawdzony przepis na domowe ciasteczka??obiecałam Kajeczce ze jak nie bedzie płakał przez cały tydzień idąc do szkoły to w sobote upieczemy razem w nagrodę ciasteczka!i teraz sie zastawiam z jakiego przepisu skorzystać:rofl2:

dzien dobry
atfk polskie szkolnictwo to tylko i wyalcznie wydatki.

ja po zebraniu wiem tylko tyle ze od stycznia zamaist oplaty stalej ktora zneisliw amrcu tego roku ma byc oplata godiznowa za przedszkole.
zoabczymy jak to bedzie wygaldac...

a takw ogoel to okropnie boli mnie glowa, normlanei ruszyc sie nie moge bo od razu zaczyna bolec i tak juz kilka dni

Witam i ja.
Tak sobie wczoraj przeliczyłam i 630zł za przedszkole w tym miesiacu mam do zapłaty:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
Pogoda na razie ładna,ciekawe jak długo.Ide pranko wstawić.Dziś mam opóżnienie.:sorry2:

to ja dla odmiany z bolącym żołądkiem. nie wiem od czego. piję miętową herbatkę, może przejdzie. młody w domu, bo w nocy spać nie mógł tak mu nos zawaliło, leży podobno w lożku wysmarowany maścią. podobno, bo slyszę że z psem szaleją:sorry2:

opłat za przedszkole nie liczę. szkoda mi nerwów. książki ponad 60zł. nie wiem za co tyle.. po południu mamy zebranie, ciekawe ile ja nerwów stracę. bo też pewnie będzie o tej religii nieszczęsnej, a nie umiem cicho siedzieć. iwonka, u was przynajmniej o coś pytają, u nas nikt nawet nie wspomniał o badaniach logopedycznych, a były, Maciek miał wczoraj.

atfk, komplementów nigdy za wiele:-D fryzurka mi już z twoich fotek znana, ale zachwyca niezmiennie:tak: pierogi na obiad miałam wczoraj, ruskie też, objadłam sie bo je uwielbiam:-D a o przepis na ciastka mamę moze spytam jak przyjdzie.. ale coś na szybko wpiszę na @

Naju oby mieta pomogła:tak:ja wczoraj kolo chyba 10 podpisów składalam,a jeszcze nawet zgode na wywieszanie prac Vanesski w korytarzu,na umieszczanie jej zdjęć w Internecie na stronie www przedszkola.

iwonka starsznie duzo macie za przedszkole we wrzesniu. ale wrzesienzawsze jest anjgorszy.
u nas tez trzeba na wsyztko podpisy,w paitek mamy kolejne zebraniegdzie wlasneitrzeba wsyztkie zgody wyrazic itd

ja tez sie witam,dzieciaczki w szkole,pranie sie pierze,zaraz trzba pomyslec o jakims obiedzie.no i przydaloby sie jeszcze odkurzacz dzisiaj wlaczyc,ale to moze pozniej,na razie pije kawke.
naja dzieki za wyjasnienie,bo juz myslalam,ze w przedszkolu mlodego sa rozne ceny,ale faktycznie roznica spora,a odleglosc niewielka :szok:
wszystkim chorowitkom zdrowka :tak:
u nas na razie pogoda ladna,nie pada i nawet slonce przebija przez chmurki,oby tak bylo do konca dnia.moja Martyna zaczyna juz sama wracac ze szkoly,nie pozwalalam jej chodzic samej wczesniej,bo mamy troche do przejscia,no i teraz od dwoch dni,wychodzi ze szkoly sama,a ja czekam troche dalej i codziennie wydluzamy droge,ktora idzie sama.jak kupie jej tel.to bede spokojniesza,chociaz ona to i tak jest rozsadnym dzieckiem,ale mimo wszystko ja sie boje.chociaz ma juz 8 lat,ale dla mnie caly czas jest moja mala dziewczynka..:tak:

reklama
hejka mamusie
u nas na razie zebrania brak ma byc koło 15 września
jedyna zmiana to ze ksiązeczek opłat nie ma tylko kartka kto ile ma zapłacić teraz będa się wstydzić zelagający z opłatami bo czarno na białym jest kto ile ma płacić ale jednak wtedy wiem ze jak nie płaca to brak konsekwencji bo dzieci chodzą
co do logopedy jestem zaa bo ja musiałam moją prowadzić do poradni
co do wywieszania prac jestem z nich dumna czyli jestem na TAK :)

Olka wyobraź sobie że mnei tak codziennie boli głowa jak dziś ciebie to jest męczarnia
jutro idę zobaczyć jaka kolejka do neurologa skierownie mam

Iwonka ja nerwowo czekam ile tych dopłat bedzie w tym roku i czy nie okaże sie ze te ksiazki co juz dzieci mają będą tymi samymi co na pomorzu pracują

dzis 2 agencje nieruchomości wpadają jedna juz była moje imienniczka Agatka:p
i zaraz 2 ma wpaśc ale jak mieszkanko lśni :)))

Do góry