reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

Mozi zapytaj jak możesz jak sie sprawuje takie cóś;-)i jakiej firmy ma.
W zeszłym roku było podobnie:sorry2:potem jakoś ruszyła z jedzeniem:sorry2:

reklama
Cały weekend cisza na wąteczku:sorry2: ja te z w rozjazdach ,korzystaliśmy z pogody.A dziś leje i ciemno :sorry2:Rano dziecku bardzo nie chciało sie wstać do przedszkola:sorry2:
Joanna jak córcia ?

hej:-)Jula juz dobrze za to ja caly weekend w lozku...niewiem co mi bylo ale dzis juz jest cudownie lepiej...wczoraj bolal mnie kregoslup,nogi,rece bez sil i do tego wysoka goraczka a dzis tylko poty i oslabiebie..

wspolczuje ze corcia nie chce jesc w przedszkolu...a inne dania typu zupa,drugie danie?

Ja po zebraniu i do kosztow doszly jeszcze podreczniki w kwocie 70zl wiec 500 zl trzeba na ta edukacje przeznaczyc:-:)wściekła/y:

Mozi to czekamy na wiadomosci o tej pralko suszarce:tak:
a daleko od domu macie przedszkole:confused:super ze corcia ochoczo poszla do przedszkola,szybko sie uwinelyscie:tak:

Joanna dobrze,ze z corcia juz wszystko o k,ale jak widze teraz ciebie cos dopadlo...jakies chorubska sie was trzymaja..zdrowka zycze.:tak:

my na razie zdrowi,wkoncu udalo mi sie u cory katar wytepic,:happy2:a miala go okolo pol roku,ale i tak chce jej zrobic testy,bo podejrzewam u niej alergie,tylko jeszcze nie wiem na noc,byc moze na kurz i roztocza,ale to bede wiedziala,jak zrobie jej testy...
Iwonka wspolczucia ztym niejedzeniem,wiem co to jest,bo mam ten sam problem z Martyna,ma swoje ulubione potrawy i innych rzeczy nie ruszy,a juz wogole u kogos..rece opadaja.:wściekła/y:w zeszlym roku czasami chodzila w szkole na obiady,ale potem juz jej nie posylalam,bo tylko niepotrzebnie wydawalam pieniadze,bo ona machnela trzy razy widelcem i na tym byl koniec jej jedzenia,bo niedobre...

Hejka dziewczyny!
Ostatnio nie zaglądałam bo zaczela się praca i łażę po sklepach wybierając płytki,umywaki i takie tam pierdoły do remontu łazienki.W weekend musiałam siedzieć w pracy:(
Joanna- zdrówka życzę.Moją córkę też dopadła choroba.Trzy dni w przedszkolu wystarczyły i smarka,kaszle.Na razie na syropkach ale chyba bez antybiotyku się nie obejdzie.
Iwonka- no kiepsko z niejadkiem,choć myślę sobie,że chętnie bym się z Tobą zamieniła.Moja córka od jakiegoś czasu ma wilczy apetyt i niestety robi się coraz grubsza:(
naja- filmik jak żywo wyjęty z filmu"życie jest piękne"- widziałaś?

1001855.jpg

Ostatnia edycja:
Witam sie i ja!
ale pogoda....a zapowiadali że u nas na zachodzie będzie dzis najpogodniej i słonecznie...a nie chcecie wiedzieć co mam za oknem:crazy::crazy::crazy:!!!

jesli chodzi o rozpacz mojej Kajki rano to jest on absolutnie spowodowany tylko i wyłacznie rozstaniem ze mna-wczoraj zaprowadzała ich babci i było gicio,dzisiaj meżuś ma wolne więc ich odprowadził i tez nawet nie wspomniała o płaczu!!ehhh moja córunia;-);-);-)!!

wczoraj miałam zabieg na oku-takie tam wycięcie małej zmiany na powiece:sorry2:,myślałam ze sie wścieknę bo kazali mi chodzić do dzisiaj z zaklejonym okiem:angry:,nie wytrzymałam-zdjęłam po południu!ehhh masakra jakaś!!ale jest oki!!

poza tym to wsio oki!pozdrawiam i zycze miłego dzionka!!

Jadran widać na zdjeciu że twoja córcia przy tuszy,moja to szczupła:sorry2: czemu nie masz suwaczków żadnych?
Atfk ja zauważyłam że mi sie tez na powiece zrobiła jakaś gulka mała,nie wiem czy to jakiś jęczmien czy co...a pogoda i u nas taka że brak słów:angry::angry::angry:

atfk, no ładnie, zaleceń nie słuchać:-D ale wszystko ok z okiem? a Kaja faktycznie, córeczka mamusi.. przywyknie szybciutko. jak w ogóle poza tym jej sie podoba?

Jadran
, faktycznie twoja mała na fotce jest pulchniutka, ale taka była zawsze, czy to wynik tego apetytu jak piszesz? może warto by wtedy z dietetykiem pogadać.. a remont jak widać u ciebie solidny! nawiasem mówiąc fajna fotka:tak:

Joanna, kuruj się! dobrze że z małą ok, ale teraz nie zaniedbaj siebie.

w ogóle widzę dyskusja o jedzeniu. moje młode po powrocie z przedszkola zwykle je drugi obiad w domu, bo dają często rzeczy których nie tknie. ale jak mówi wyjada np. same ziemniaki, makaron, no też dobrze że coś. Maciek w ogóle je dużo, ale w kółko to samo. nie ma mowy o warzywach, surówkach, rybach.. nie mam jak go namówić. choć zarazem utrzymuje, ze np. ryby w przedszkolu je. nie wiem czy to prawda, muszę panią zapytać.

a u nas słonko, ale za to w domu tak zimno, ze w bluzie siedzę. nie mniej mnie taka pogoda cieszy, bo uwielbiam jesień. słucham sobie w Trójce audycji o religii w szkołach - 46% badanych posłałoby w ogóle dziecko na religię, księża sami mówią, że lekcje w szkole to zły pomysł i zniechęca dzieci, a wszystko jest jak jest..

Jula dzis pospala do 9-15:szok:spala 13h:szok:wtym tygodniu juz posiedzi w domku bo szkoda mi ja posylac..niech sie wykuruje:tak::-)ja tez juz ciut lepiej,dzieki za cieple słowa:-)

pogoda byle jaka,ciemno i mokro:-(

atfk mam nadzieje ze zdjecie wczesniejsze opatrunku nie zaszkodzi oku:sorry2:niech szybko zdrowieje:tak:

Jadran super fotka corci:-)z kotkiem:tak::-)

co do jedzenia w przedszkolu to Jula zastawia sie tym ze jak cos jej nie pasuje,nie smakuje to mowi paniom ze jest na to uczulona i ma spokoj;-)ale jak wraca to tez ma wilczy apetyt:-)a mamy fajnie w przedskzolu bo o 12 jest drugie danie a o 14-30 zupa wiec w sumie wychodzac po 15 powinna byc najedzona ale daja dosc male porcje..

Madlen
a jak wytepilas ten dlugi katar u corci:confused: my walczymy z katarem juz prawie rok...tylko ze on glownie splywa na tylniej sciane gardla a noskiem tylko czasami wyplywa...:wściekła/y:idziemy na badanie fiberoskopowe w pazdzierniku moze to cos nam pomoze i bedzie wiadomo co to jest....

Dzis Jula idzie na pierwszy trening karate...

reklama
witam i ja
jordan sliczna masz corcie.

dziewczyny nie zazdroszcze problemow z jedzeniem, moja wprzedszkolu pochalnia wszytko:) zreszt po przedszkolu juz wraca glodna i tez cos je.

Joanna duzo zdrowka.

co do kataru to u nas tez byl taki co nie wylatywal i bardzo polecam ihalacje, oliwia mial robione u laryngologa i katar znik.

ja wczoraj mialamzebranie, w paitek kolejenz wychowawczynia.

Do góry