reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

iwonka ja tez lubie ciuszki w tesco kupowac i na auchan.
rajstopki tez musze kupic... poszukam na allegro moze bedzie taniej,ale to dopiero jak alimenty beda.... chociaz sadze ze szybciej to wyplate dostane.

u nas ciagle leje i wieje

reklama
hej,a ja wrocilam z zebrania z przedszkola i poplacilam wszystko
sa tu nowe rzeczy jak dzien ksiazki w pt,zabawka z pondz,czy basen czy religia
ale oplaty tez obowiazkowe poplacowe i z glowy jest,ale poszlo
35 zl wyprawka
35 zl pierwsze grupowe
35 zl drugie grupowe
35 zl ubezpieczenia
71 zl zestaw ksiazek i cw
plus zestaw do gimanstyki i na basen

a jeszcze w tym miesiacu czesne
a od pazdz dodatkowe zajecia

a po za tym leje i brzydko
mama kupila mlodej trzy pary rajtek to ma na ten tydzien
a ja jutro dokupie reszte rzeczy jak zaprowadze ja do przedskzoal

Mozi, koszmar te sumy!! rany, ja się pewnie jutro wystraszę ile przyjdzie płacić:baffled: nie wiem czy nie wykorzystam tego, że samotni rodzice mogą być zwolnieni z którejś z opłat, bo biologiczna gnida ani grosza nie daje, kasy mi brak, a wydatki coraz większe.

pogoda u nas dziś fatalna, leje, zimno, wietrznie.. siedzę w domu w bluzie a młodemu przed kąpielą włączyłam grzejnik w łazience.

Naju u nas sa zwolnienia z opłaty stałej np i z niektórych zajęć,lub płaci sie mniej za te zajecia:tak:tylę że trzeba nie przekraczac jakigoś tam dochodu...

Teraz chyba religia w 3 grupie jest,a tak to nie wiem,też sie dowiem pwenie w tygodniu co i jak z opłatami.:sorry2:

U mnie pali sie w kominku,szok tego jeszcze nie było żebyśmy w sierpniu palili:sorry2::sorry2::baffled:

I ja zagladam wieczorkiem. Dostalam lek na cisnienie i cholesterol. Komentarz m "no to sie teraz razem bedziemy leczyc staruszko" Maciej oczywiscie pulmikort ale jeszcze nie jest zle wlasciwie zapobiegawczo

Pozdrawiam

kurcze, u nas też będzie religia.. zapowiada się znów ostra dyskusja, bo nie chcę żeby młody był na tak jednostronnie pokazujących religię i wiarę zajęciach, a jak znam życie jest to tak zorganizowane, że nie będzie miał innej alternatywy niż wyjść do drugiej grupy. czyli właściwie żadnej możliwości, no bo dziecko poczuje się dyskryminowane. i w ten sposób rodzic jest wpędzany w poczucie winy, że ta dyskryminacja to przez niego, a nie chorą organizację. nic to, jakoś to będzie. ostatecznie będzie chodził, a potem z nim będę o tym rozmawiać. już się nasłuchałam od dziewczyn mających starsze dzieci o tym jak niektóre wracały zaryczane, bo usłyszały coś np. o śmierci, grzechu, co je przeraziło.

a sierpień pięknie się kończy, fakt, na Kasprowym dziś śnieg padał:baffled:

zuzkus, widzę że pisałaś - niech ci to tylko pomoże! staruszko;-)

Naja u nas juz nie ma obnizki oplat dla samotnych rodzicow. ja rok temus korzystalam, 3 miesiace oplaty stalej nie placilam i to na tyle.
mnie tez troche rpzerazaja wrzesniowe oplaty... ale trzeba przezyc.
jestem ciekawa kiedy alimenty dostane... czy wogole dostane!

my tez przepalamy bos trasznie zimno.

Witam.Młodsza odstawiona do przedszkola,poleciała szybko do nowej sali:-D a leżakowanie mają tez w 3 grupie:sorry2:ale od poniedziałku.

Ochrzciłam swoje dzieci choć nie bardzo wierzę że to im coś da ,ale dla ludzi,żeby one nie były dyskryminowane w szkole, komunia zaraz...:sorry2: ale nigdy jej nie wpajałam że w to i to trzeba wierzyć.Ona nie zna pacierza,nie umie sie przeżegnac:sorry2:. Ale jak pisałam że względu na ludzi to robie,Chyba wierzę w Boga,ale nie w tych niby księży:wściekła/y:Nie chodzę do kościoła co niedziela, tylko okazjonalnie ;-)
Wogóle to rakie rzeczy jak chrzest i cała reszta powinna być w wieku 18 lat o ile człowiek będzie chciał.

Witam sie w ten mokry ,szaro bury dzien:crazy:...zimno za oknem:wściekła/y:

Jula w przedszkolu...u nas chyba religii nie bedzie:sorry2:mam taka nadzieje.6 mamy zebranie to sie okaze.Zastanawiam sie czy dalej ma chodzic na korektywe:sorry2:bo na angielski,taniec bedzie chodzic.
Dodatkowo zapiszemy ja na karate:-)
Iwonka zgadzam sie z Toba ze takie sprawy jak komunia,chrzest itp powinny byc swiadomie i dojrzale przeprowadzone przez ludzi..bo to co sie dzieje np na komuniach to:wściekła/y:krew mnie zalewa:angry:

Zuzkus odpowiednia dieta to leki na cholesterol nie beda potrzebne:tak: a na nerwy to tylko spokoj:sorry2:a tak na powaznie to zdrowka:-)a malz potrafi pocieszyc,nie ma co:-D;-)

Naju
u nas zwalniaja z oplaty stalej rodzicow ktorych dochod nie przekracza jakiejs tam kwoty.... tez przerazaja mnie oplaty..jeju 500zl jak nic bedzie szlo miesiecznie:wściekła/y:oplata stala bedzie wynosic w tym roku 131,70:szok:i podobno mamy darmowe szkolnictwo:angry:...bo na oplatach ksiazkowych do szkol to nie wspomne ze sa koszmarne...do liceum moj bratanek za ksiazki zaplacil w hurtowni 370zl a brakuje jeszcze 4przedmiotow w tym jezycznych ktore sa najdrozsze:wściekła/y:

no to sobie ponarzekalam...hihihi

jeju dziwnie tak cicho i pusto bez Juli...musze sie na nowo przyzwyczajac ze chodzi do przedszkola:tak:

reklama
Dzien dobry
moja tez juz wprzedszkolu, dzis odstawilam ja po 7 zeby nie musiala ogaldac tego co sie moze przed 8 dziac:) zreszta sama pamieta jak rok temu dala neizle popalic na poczatku:)

iwona ja z oliwia tez nie chodze do kosciola, ona nie chce. Zreszta ja sama nie chodze wiec zmuszac jej nie palnuje. Fakt jest ochrzczona, ale nic wiecej na sile jej wpajac nie bede..

Do góry