reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dlaczego tak jest...

Ja w kominku mam napalone bo zmarzłam normalnie,a oczy mi sie zamykjaą.U mnie tez w domu straszna cisza, Klaudia smutna bo nie ma sie z kim bawić i wariowac,ale przynajmniej odpoczna od siebie bo tak to sie ciagle kłociły i popychały:sorry2:
Joanna a ty nie planujesz już więcej dzieci?

reklama
Iwonka palnuje,planuje ale najpierw do pracy musze isc:sorry2:

a tak po za tym to od dzis zmieniam tryb zywieniowy...bo sobie pofolgowalam i musze sie za kg na plusie wziasc:tak:zobaczymy jak mi to wyjdzie:sorry2:

Witam sie i ja kobietki w szkolny poranek:-)!!
o dziwo świeci słonko...zimno co prawda ale w miare przyjemnie!!pewnie po południu bedzie padac:sorry2:
spijam kawkę,czekam na wypłatę na koncie i uderzam w miasto....:laugh2::laugh2::laugh2: po resztę "niedociągnięć" wyprawkowych!

właśnie niedawno wróciłam z rozpoczęcia roku szkrabów- Fifi jak stary wyga...ale Kajeczka pełna obaw i jedncześnie ciekawa...to jej pierwszy dzionek!podołała wyzwaniu,stwierdziła ze juz sie nie może doczekać jutra aż pojedzie sama z Fifim i innymi dziećmi z naszej wioski!!oby...trudno mi sobie wyobrazić tego mojego małego ludka,z plecaczkiem jak jedzie szkolnym busem do szkoły:szok::-):-)...och te matki przezywają!!!
pozdrawiam

jaka ciszaaaaa.. muszę przywyknąć;-) młody poszedł chętnie do przedszkola, dzieci jakieś takie wystraszone, ale pewnie już im do tej pory minęło. pod grupą maluchów stado mam zaglądających przez szparę w drzwiach.. ufff.. dobrze że ja taka nie byłam:-p

iwonka, Maciek nie jest ochrzczony nawet. ja do kościoła nie chodzę, chyba że zwiedzać. i na śluby, ale ta fala już minęła:-D ale w Boga wierzę, Maciek się modli, potrafi się przeżegnać, choć na sposób wschodni, jak ja to robię. w kosciołach szuka świeczek do zapalenia, ikon.. nie mniej nie narzucam niczego, dziecko jak to dziecko, patrzy na to co rodzic robi, co mu bliższe. nie mniej co będzie dalej sama nie wiem. ale nawet jeśli ochrzciłabym go w kościele rk, posłała do komunii nigdy nie zrobię z tego fety, nie kupię na ten dzień prezentu za 1000zł, nie ma o tym mowy nawet. i wierzę, że dziecko owszem, gorsze czuć się nie chce, ale głupie nie jest i zrozumie w czym rzecz. poza tym nie czarujmy się - dzieci zapominają o tym szybko, to dorośli pamiętają co ciocia Zdzisia dała chrześniakowi..

lista na wyprawkę w przedszkolu długa jak zawsze, do tego strój na gimnastykę doszedł. i wymyślili tam jakieś dziwne grupy, dzieci podobno jest b. dużo i utworzono grupy łączone wiekowo. dobrze, że Maćka to nie dotyczy.. poza tym coś mi się zdaje że skoro zerówkę wyrzucono z przedszkola do szkoły to jednak za rok poślę młodego do 1 klasy. bo nie wiem, czy to taka wielka różnica, musze programy poczytać i zadecydować.

no nic, kawka, i lecę na spotkanie z koleżanką, a po drodze jeszcze kilka telefonów służbowych. czego nie znoszę:sorry2:

hejka to ja sie tylko przywitam i znikam do roboty w domu,dokoncze przebiorke i segregacje zabawek,rzeczy,moze ubran,mam dwie godz bo ok 13 chce wyjsc jeszcze za jakis strojem na gimnastyke i do rabanu moze,jutro do pracy juz,wiec chce dzis wiecej zrobic,aby wykorzystac ost dzien w domu

Joanna a Jula chodzi do pryw czy publicznego,ze za 500 zl za meisiac wyjdzie,ja oplate stala mam 158 zl do tamtego roku,wczesniej bylo 151

bede wieczorkiem,milego dnia

witam sie,dzieciaczki od wczoraj maja szkole,na razie jest dobrze..oby tak dalej.co prawda rano nie moga wstac,a potem maja jakies fochy,bo oczka jeszcze sie kleja,a tu trzeba zaraz wychodzic,ale mysle ,ze za kilka dni juz sie przestawia na inny rytm dnia,zrozumia ze wakacje juz sie skonczyly...dzisiaj po szkole idziemy do miasta,bo okazalo sie wczoraj,ze moj Hubcio troche przytyl i ma spodnie zaciasne,wiec trzeba kupic nowe.mielismy isc wczoraj,ale jakos nam zeszlo na innych rzeczach,wiec trzeba isc dzisiaj.
ide was poczytac,milego dnia.

Mozi moja chodzi do zwykłego ale oplaty sa ppdobne jak u Joanny:sorry2:
130zl w przybliżeniu to jest sama opłata za przedszkole do tego jedzxeinie 7,5 zl razy srednio 20 dni do tego 4 zajecia dodatkowe po 30-35zl.:sorry2: składka na urodziny,składka jakaś tam rodzicielska a oprócz tego jeszcze i tak inna mama zbiera jeszcze na jakas składke kolo 10zl miesiecznie. Do tego ubezpieczenie płatne raz w roku:wściekła/y: to ile wyjdzie ? a z 500:angry::angry::angry::angry::angry:

Tu jest kalkulator opłat w naszym przedszkolu.

Zjadłam resztki zupki wczorajszej a na dzis bedą mielone z marchewką i groszkiem i ziemniaczkami:tak:
Po 15ej pojedziemy po Vanesske :tak::tak::tak:a taka cisza że szok.Klaudia tylko ciągle sie pyta o siostre.

My juz po przedszkolu...corcia zadowolona:-)bylam w c&a i sie wkurzylam bo nie kupilam w sobote bezrekawnika a dzis juz nie bylo...:-(

Mozi tak jak Iwonka napisala jest to przedszkole panstwowe i wlasnie takie oplaty mamy ze wyjdzie ok 500zl z ubezpieczeniem bo pozniej to bedzie ok400-450zl...
caly dzien pada....:angry:znow beda powodzie:-(

Iwona u mnie oplata stala troche wieksza,ale za to 2 zl place mniej za jedzenie a to liczac ok 22 dni troche wychodzi,ubezp 35 zl,a powiedz zajecia dodatkowe masz platne co m-c czy semestr,ja musze podliczyc ile wychodzi z oplatami i czesnym i jedzeniem razem
grupa IV za basen ma 45 z busem za semestr,wiec i my bedziemy tez bedziemy tyle placic,wydaje mi sie,ze nie za duzo,9 zl za m-c

a moja sie wscieka,bo przelozylam tv na szale i sie drze,ze chce na biurku,ale powiedzialam Nie,bo tak jak cos rysowala na biurku i ogladala tv,to noc w telewizorze

atfk Ty poslalas Kaje rok wczesniej do zerowki??

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny ale wy macie cholernie drogie przedszkole.
mozi bardzotani macie basen, u nas jak sie orientuje jest okolo 30 zl na miesiac i dojscie na absen pieszo bo jest blisko.

ja jestem ciekawa czy u nas oplaty sie zmiejsza, od marca place tylko za zywienie 4zl za dzien a oplate stala mamy zniesiona.

angielskiw maluchach byl za darmo 5 godzin tygodniowo, z tego co wiem oliwia juz dzis miala angielski tylko duzo mniej niz zawsze wiec pewnei przechodza na normalny system agielskiego.
o zebraniu jeszcze nic nie pisze

Do góry