reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

Witam sie i ja!!
ja wczoraj poszalałam na Kasi Kowalskiej:tak::tak::tak: tzn pośpiewałam sobie!!!
dzisiaj od rana buszuje ze szkrabami na dworze,niedawno wróciliśmy,teraz oglądają tv a ja zgrywam fotki!

tak ogólnie to odezwę sie w poniedziałek bo jutro planujemy dzionek na polu namiotowym u przyjaciół ;-);-);-)

MIŁEGO WEEKENDU!

PS:zapomniałabym sie pochwalić ,że mój pierwszak wrócił z dwoma nagrodami i świadectwem z wyróżnieniem;-))
Witam z rana gratulacje dla wzorowego ucznia

reklama
mama Julci -wszystko dobrze dopóki się nie zaczynamy sypać co????;-);-)
wiesz moja córka też jest na "nie" i też sporo krzyku przy tym bywa. Chociaż z krzykiem to moja wina bo ja jestem nerwus i puszczą mi czasem nerwy a dzeci patrzą się i uczą.
Co do nie to ja często stosuje metodę ograniczonego wyboru i pozwalam decydować córce (każdy jej wybór oczywiście mnie zadowala) np. masz do wyboru czytanie książki albo słuchanie słuchowiska - w takich okolicznościach nie ma szans np. na oglądnie tv. no i brak miejsca na "nie". Polecam też spisywanie zasad różnych rytuałów np. poranne wybieranie - u nas to był koszmar do czasu opracowania listy czynności i ich kolejności i działa!!!!
naja - wiesz z tym zawodem dziennikarza to różnie bywa, robota zawsze na wczoraj, a z terminami to jest tak, że chyba każdy redaktor stosuje zasadę ściemniania co do terminu. Czytałam trochę wcześniejsze wątki ale nie doczytałam co piszesz (już napisałaś) - ciekawa jestem, uwielbiam generalnie słowo drukowane, choć przy dzieciakach to czytanie często idzie w odstawkę. W ogóle to fajne masz te klimaty wschodnie, tam jest magia i tego się trzymam.
Z tym sypaniem masz racje Starość nie radość:-D
Co do małego nerwusa to kochana wiedziałam,że tak będzie.Julka urodziła się jako skrajny wcześniak a te dzieci już tak mają.Lekarze nas uprzedzali więc byłam na to przygotowana,ale nie wiedziałam,że będzie aż tak wrednie...:-)

witam mamuski:)

mamo julci i tutaj sie spotykamy

atfk gratuluje dla zadolnego syna:))

my dzis bylysmy na dlugim spacerze,ogolnie ciesze sie bo mam jeszcze 3 dni wolnego, trzeba troche odpoczac:)

Witam po weekendowo.Wreszcie piekna pogoda az sie chce żyć :-):-):-):-) Wczoraj byliśmy w Parku Łazienkowskim i jakoś niedziele zleciała.
Miłego dnia!

Witam sie i ja!!
ale pospałam...:-D:-D:-Ddo 9:30,dzieciaczki też:tak::tak::tak: a meżuniu od 6 na służbie;-)!!!

wczorajszy cieplusi dzionek spędziliśmy w plenerze!dzieciaczki pluskały sie w basenie...i raj miały z tego powodu:-)!!!
dzisiaj też zapowiada sie upalny dzionek:tak:
pod wieczór mam najazd znajomych więc musze co nieco podszykować,a do tego an 18 idę do fryzjera;-) i juz kombinuje co tu na tej głowie zrobić:-)

pozdrawiam

Witam kawka prawie wypita. My wstali o 9 a seweryn po 10:szok:. Sorki że niepoczytałam ale trochu tego napisałyście. Jestem ciocią. Szwagierka urodziła córcie. Musze spadać bo chłopaki szaleją a w domu trzeba porobić i na dwór bo pogoda super

Dziewczyny sorry że tu zaśmiecam wątek ale licze na wasze sugestie bo :-p:-p:-p
wymyśliłam nowy projekt,w tej chwili mam kuchnie tez po tej stronie ale mniejsza dużo i z barkiem a nie stołem łączącym kuchnie z pokojem........ i ta opcja by była najlepsza bo mniej roboty,nie trzeba by likwidować ściany i z drugiej strony stawiać nowej...,przenosic kanalizacji...
Co myślicie?

Dla przypomnienia wczesniej były takie projekty z kuchnią po drugiej stronie.

1 zdjecie Kuchnia bez okna

witam i ja. też dziś pospaliśmy, no ale Maciek szedł spać o 23.00;-) byliśmy wczoraj na koncercie Maryli Rodowicz i muszę przyznać, że jestem pod wielkim wrażeniem. żywiołowa, świetny głos, doskonały kontakt z publicznością. ta kobieta od lat się nie zmienia, no i śpiewa wciąż tak samo dobrze. super się wybawiliśmy. poza tym od rana byłam w pracy, bo zaliczenia, egzaminy.. ale jeszcze tylko tydzień i wakacje:-D

iwonka, ja leń jestem i wielkopolanka, wiec wybrałabym opcję tańszą i wymagającą mniej pracy:-D poza tym podoba mi się.

atfk, gratulacje dla młodego:tak: a co zmieniasz na głowie?

Jadźka
, jakie imię dostało maleństwo? zawsze mnie to ciekawi;-)

mam ochotę sobie sandały kupić, ale mam ich już sporą kolekcję i nie wiem czy ulec pokusie. ale nie mam żadnych czarnych i to ma być argument za;-)

U nas 32 C w cieniu...Nic mi sie niechce rece opadaja nogi spuchniete glowa boli brzuch ciazy... a korcze chciciualo mi sie lata. Nawet na czytani niemam sily... Chyba gdzies do rosji wjade tam chyba chlodniej?

reklama
witam sie i ja.
u nas niby slonca nie ma,ale jest duszno,dzieciaczki jeszcze 3 dni chodza do szkoly,a od piatku 3 tyg.i leciemy do Polski.tydzien przed na pewno juz zaczne pakowanie,bo ja to zawsze z wyprzedzeniem,a i tak pozniej mam stresa czy wszystko zabralam.bo jak juz cos zapomne,to nie mam mozliwosci po to wrocic.rozmawialismy wczoraj zcorka,ale jest ciezko..juz nie wiem jak mamy do niej dotrzec.:-(wiem tylko jedno,ze musimy teraz wiecej uwagi jej poswiecac,ona wogole ma ciezki charakter,uparta jak osiol,ciezko jej cos przetlumaczyc,niby wie ze cos zle robi,ale ona nie wie czemu tak jest..jak sobie dobrze przypomne,to ze mna rodzice tez nie mieli lekko..:zawstydzona/y:wiec pozostaje mi tylko czekac,az burza hormonow minie.dobrze ze od czwartku juz wakacje,to bedziemy mieli wiecej czasu dla siebie.
naja zazdroszcze koncertu,ja juz nie pamietam kiedy ostatnio na jakims bylam..
iwonka ja tez bym wybrala ten projekt,z ktorym jest mniej roboty.
atfk pokaz sie pozniej w nowej fryzurce,no i gratyki dla syna,zdolny chlopak;-)

Do góry