reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

Witam ,ja tylko na chwilke,przelotem........
Naju u nas przedszkole jest do 30go czynne.Współczuje poscieranych stop:sorry2:
Agatulka a jaka ty masz przeglądarke internetowa?Explorera? Mozille?Inna?
Zuzkus kuchnia swietnie wymyslona a gdzie masz lodówke?
Strunia wspólczuje problemow z kregosłupem,ja tez mam kłopoty ale ty pewnie wieksze...:-(
Witam nowa mame:tak::tak::tak:

reklama
Klara jeszcze przedszkola nie kończy. Generalnie czynne całe wakacje (plus prywatnego) ale ja od lipca robie jej wakacje. Higiena umysłu itp. Tylko czy będzie chciała w domu z nami to nie wiem. Ostatnio tak sie wyrywa do przedszkola ze ciezko z nia. Mąż czasami rano ma nieprzewidziane prace (jest dziennikarzem) i na szybko musi coś napisać lub zredagować, odwozi ją wtedy póżniej do przedszkola np. o 10 - strasznie niezadowolona. Dzisiaj powiedziała, że weekend też mam się spóźnić na zajęcia (robie podyplomówkę) żeby wiedzieć jak to niemiło jest. Na ojca się to nie przekłada bo on za każdym razem inaczej do pracy chodzi (albo w zasadzie z niej nie wychodzi tylko czasami zmienia miejsce pobytu ;-)). Zgadzam się z nią w 100% - ale spóźniać się nie zamierzam :-D.

Dziewczyny ja kiedyś miałam problem z odciskami i obtarciami - pomogło doraźnie talkowanie, a trwale zmiana obuwia na takie wygodniejsze na płaskim obcasie, dość luźne - chociaż wysokie szpile to do tej pory mi się mażą ;-):tak:.

Witam ,ja tylko na chwilke,przelotem........
Naju u nas przedszkole jest do 30go czynne.Współczuje poscieranych stop:sorry2:
Agatulka a jaka ty masz przeglądarke internetowa?Explorera? Mozille?Inna?
Zuzkus kuchnia swietnie wymyslona a gdzie masz lodówke?
Strunia wspólczuje problemow z kregosłupem,ja tez mam kłopoty ale ty pewnie wieksze...:-(
Witam nowa mame:tak::tak::tak:

teraz jestem na Mozilii i zawsze naiej bywam
moge na eksplortera przeskoczyc ale czy to coś da zobacze

Klara jeszcze przedszkola nie kończy. Generalnie czynne całe wakacje (plus prywatnego) ale ja od lipca robie jej wakacje. Higiena umysłu itp. Tylko czy będzie chciała w domu z nami to nie wiem. Ostatnio tak sie wyrywa do przedszkola ze ciezko z nia. Mąż czasami rano ma nieprzewidziane prace (jest dziennikarzem) i na szybko musi coś napisać lub zredagować, odwozi ją wtedy póżniej do przedszkola np. o 10 - strasznie niezadowolona. Dzisiaj powiedziała, że weekend też mam się spóźnić na zajęcia (robie podyplomówkę) żeby wiedzieć jak to niemiło jest. Na ojca się to nie przekłada bo on za każdym razem inaczej do pracy chodzi (albo w zasadzie z niej nie wychodzi tylko czasami zmienia miejsce pobytu ;-)). Zgadzam się z nią w 100% - ale spóźniać się nie zamierzam :-D.

Dziewczyny ja kiedyś miałam problem z odciskami i obtarciami - pomogło doraźnie talkowanie, a trwale zmiana obuwia na takie wygodniejsze na płaskim obcasie, dość luźne - chociaż wysokie szpile to do tej pory mi się mażą ;-):tak:.

O boże ale mam marzenia przez "Ż" - to może dlatego się nie spełniają ;-);-);-).

Zupełnie uwsteczniłam się ortograficznie.

heheh uwstecznianie sie jenyy dobzre ze ja udaje ze nie widzę tych czerwonych podkreślen błedów
często zamieniam literki zwykle w wyrazie Nie odwroetnie pisze nie wiem czemu

oooo to masz punktualną córcie hehhehehe
my sobei wakacje robimy w sierpniu jedziemy nad morze do moich rodzinnych stron do dziadków których dzieci widziały w marcu wiec doczekać się nie moga

oki ja sie zbieram do pracy do miłegoooo

agatulka, literówki to też moja specjalność pisanie 'wiecozrem', 'ejst' czy 'nei' to norma:-D

strunia, fajną twój mąż ma pracę, podziwiam zawsze dziennikarzy. nie jestem w ogóle zdyscyplinowana i to jak oni pracują to dla mnie mistrzostwo. pisuję do takiego 2tygodnika i zwykle na dzień przed oddaniem numeru do druku przypominam sobie że coś trzeba dokończyć, albo i nie oddaję do numeru textu. w tym naszym światku to jest norma, że gdy składa się jakąś książkę gdzie jest więcej niż 2 autorów wyznacza się deadline na miesiąc, czasem i wcześniej przed rzeczywistym oddaniem całości do drukarni, bo wiadomo, ze wszyscy i tak nawalą z terminami:-D rok temu teksty mieliśmy złożyć do końca maja, a redaktor jak mi się wygadał de facto chciał je na wrzesień i to już świadczyło o jego głębokiej znajomości środowiska;-)

z kręgosłupami to kurcze wiele osób walczy jak widzę. też chodziłam na rehabilitację, teraz też powinnam, ale jak to ja - posiałam gdzieś skierowanie i po drugie nie poszłam. uroki siedzącej pracy i własnych zaniedbań, paskudztwo.

przedszkole u nas też czynne całe lato, ale Maciek tylko do dziś chodził, bo moja mama ma wakacje /jest nauczycielką/ i zajmie się wnukiem, i ja niby też mam wolne. co u mnie wygląda tak że nadrabiam wtedy robotę, no ale trudno.

a ze stopami to mam kłopot od lat. mam tak paskudną skórę, ze nawet kapcie mnie obcierają. odciski, nagniotki, otarcia to moja zmora codzienna. też lubię w szpilkach chodzić /nie na codzień do sklepu, ale jak gdzieś idę do ludzi to uwielbiam/ więc potem cierpię. odciski miałam usuwane już kilka razy przez chirurga i zarazy za każdym razem pojawiają się dokładnie w tym samym miejscu. podobno tak to z nimi bywa. nie mam już siły na to, bo stopy mam po prostu paskudne, aż mi wstyd czasami.. dobrze że od góry jakoś się prezentują:-D swoją drogą ciekawe na ile to efekt biegania przed laty cały rok w tych samych butach, czyli w glanach..

Hejka!
ja tak na chwile bo wlaczylam kompa zeby sprawdzic konto i wystawic komentarz na allegro. Zaraz m wraca wiec...:p W wakacje pewno bede rzadko ale postaram sie zagladac, jakby co to pisac na PW a Agatulka ma moja komorke.

Iwona lodowka niestety nie miescila mi sie w projekcie bo mamy wysoka 2 m i 80*80 wiec stoi w inym kącie ale jest calkiem porecznie :tak:
Naju najlepszym sposobem na odciski sa wygodne buty :tak: :-D Aaaaa no i jakos wczesniej nie doczytalam, ja bylam w Łucku 15 lat temu z zespolem ludowym na przegladzie. Zachodnie zespoly (Francja, Portugalia itd) umiescili w Holiday Inn a blok wschodni czyli Rosje, Ukraine, Bialorus, Czechy itd w "Rasiji" sorki ale nie mam cyrylicy. Ludzie co tam sie dzialo :szok: wymownie powiem tekst kumpla ktory innym opowiadal "klade sie spac Saszka nademna z wodka, wstaje rano Saszka nademna z wodka" :-D Ogolnie wyjazd wspominam bardzo milo
Mamo Julki witaj!

Pozdrawiam wszystkie! I postaram sie czesto zagladac!

PS ja tam staro sie nie czuje dobijam dopiero 18-nastki...drugiej :-D

Witam nowa mame!!!

O widze ze tematow sie nazbieralo. ja problem z kregolupem tez mam. Praca cieszka a teraz to jeszcze ciaza...
Co do 30 to wam powiem ze i ja zmadrzalam troszeke. chyba dlatego tak daleko sie wyprowadzamy. Niechce juz byc tak blisko wszytkich znajomych bo niemam czasu dla siebie dzieci meza :) Codziennie gdzies sie lazi albo ktos przychodzi. Juz mi sie to znudzilo... Teraz jakos mysle o takim normalnym domeu. Postanowilam niewracac do pracy . Zajme sie dziecmi tak dlugo jak mi moj charakterek na to pozwoli. Moze nawet gotowac sie naucze... i ciasta piec... I porzadek zawsze na biorku bedzie... He he he.
Naju a na odciski to dobre sa takie plastry od schola. Jak sie odcisk pojawia to sie przykleja. Tu jest link niemiecki ale wiem ze i w polsce sa. One saswietne i mi zawsze pomagaja. Naprawde szybko. Zawsze mam jakies w torebce bo ja lubie buty ladniskie ale zazwyczaj niewygodne Scholl Fußpflege | Blasen | Fußprobleme | Fußpflegeprodukte | Scholl Fußpflegeartikel
I te tez tu sa rozne wielkosci itd. Scholl Fußpflege | Party Feet | Fußpflegeprodukte | Scholl Fußpflegeartikel
A moje chlopaki na rowerach! Juz ponad godz i juz czarne mysli... Ach jak ida w pilke grac to tam nic ale jak na rowery to sie Artur musi co pol godz meldowac ze wszystko jst okey. E chyba ide zadzwonic bo pojechali o 17.30 a Arti tylko raz sie meldowal o 18... Wpadne jutro. Pa pa bebaby! Buziaki!

Witam z rańca i zapraszam na kawusie.Cholewka ja nie mam dziś wcale spania.Całą noc bolała mnie pięta.Cierpię na nią od 2 tyg. wczoraj zrobiłam badania tzn. prześwietlenie i okazało się,że zaczyna mi się robić ostroga.Po niedzieli muszę załatwić wizytę u ortopedy- niech coś robi.Obdzwoniłam wszystkie przychodnie w okolicy i najbliższy termin na kasę chorych dopiero na wrzesień.Jeszcze muszę zadzwonić do swojej Kliniki tam nigdy nie mam problemów - rej strują mnie z tygodnia na tydzień,ale nie wiem czy z teraz też tak będzie.Jak nie muszę załatwić coś prywatnie,albo na pakiet.Nie mam czasu tak długo czekać bo w sierpniu i wrześniu mam wesela i muszę pohulać,a tak to co to za wesele jak boli.

hej Mamuska,wlasnie pije kawke i mysle za co pierwsze sie zabrac,mieszkanko ogarnelam wczoraj,zostaje to co sie mala bawi czy bawila do posprzatania
wczoraj przyjechala ciotka i wujek na imieniny mamy pewnie i mnie odwiedza,wiec zabiore sie za ciasto Zebra jest dobra i szybka

reklama
Witaj Mozi.U mnie jeszcze wyrko rozścielone.Wszyscy śpią a ja przy kawusi męcze kompa.Ciasto piekłam wczoraj.Więc mam jedno zajęcie mniej.Chatke posprząta Martyna bo to jej dzień,a mi zostanie obiad.Mam wczorajszy barszczyk.Więc robię kotlety z ryżu i sosik.Szbki obiad i czasu dla siebie więcej.

Do góry