reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

Hej,
Dziewczyny,przepraszam,że nie jestem ostatnio na bieżąco,ale musi jeszcze troszkę minąć,by ten rytm dnia nam się ustabilizował.Dzisiaj akurat maluszek był spokojniejszy,ale do tej pory to całymi dniami na cycku wisiał i na wszystko czasu brakowało :sorry2:
Myślę,że mi wybaczycie te chwilowe nieobecności...;-)

kochana pewnie że wybaczymy
wdrażajcie sie w rytmy i pisz czasem co u was :)))

anaconda to niezaciekawie teraz masz..wyjazd za niedlugo,a tu dylemat,czy zapisac Maje,czy nie..a bardzo daleko jest to przedszkole od tesciowej,ze maz nie moze jej tam zawozic?..daj znac,jaka decyzje podjelas..i super,ze Majka ucho juz ma zdrowe:tak:..oby wszystko przed twoim wyjazdem bylo po twojej mysli,zebys spokojnie mogla pojechac:tak:
agatulka i jak po wizycie u dentysty?zabki zdrowe?

moj zabek jak na razie o k,dzisiaj zjadlam ostatnie dawki antybiotyku..i mam nadzieje,ze teraz juz dlugo nie bede musiala nic lykac:-D,bo ilez mozna..jak na razie nie boli i niech tak zostanie.u dentysty nie bylam bo u nasz dzisiaj oberwanie chmury,caly dzien pada..wczoraj mialam ustny egzamin i mysle,ze poszlo dobrze,ale tak do konca nie jestem pewna..za tydzien w poniedzialek mam pisemny..w lipcu chyba beda wyniki,to sie okaze,czy zdalam,czy nie..:-D:-D

Madlen u nas były 4 dziurki tzn teraz sa jeszcze 2 do zrobienei 1 była robiona chyab 3 tyg temu wczoraj kolejna niebieska plomba dana bo innych niz róz i neibeiski brak
nie było lekko bo popłakiwała ale dała radę i potem była zadowolona mała jest bojaźliwa i reaguje płaczem na wsio wiec damy radę

Witam :-):-)
Co do przedszkola i jego odległości od teściowej to jest ponad 30km więc same widzicie, nie chcą to nie będę jej zapisywała niech się sami nią zajmują, ja chciałam ich odciążyć no i osobiście uważam że Maja miałaby ciekawiej niż siedzenie na wsi ale to już nie moja sprawa. W ogóle to im bliżej wyjazdu to ja tym bardziej nerwowa, mąż mnie wkurza, mama za uszami gdera i całe szczęście że już dzisiaj wyjeżdża bo mi spokój potrzebny :-p:-p
Iwonka jak tam u was sytuacja powodziowa?
Zuzkus czy te zdjęcia to gdzieś koło ciebie?! :szok::szok::szok:

dobrze ze zu mama jedzie bo chyab wiecej stresu dałą nic pomocy
na pewno sobie poradza ale to fakt w przedszkolu z dziecmi by była a na wsio niby fajnei ale brak atrakcji takich porządnych

Witam sie z ranka!!
jakoś chyba dzisiaj nie popisze,bo po pierwsze muszę notatki sobie dalej poprzeglądać a do tego Kajeczka moja od 1 w nocy wymiotuje:-:)-:)-(,teraz ma stan podgorączkowy i usnęła ale kurka taka jest wymęczona że siły nie ma:-:)-:)-(,co wypije łyka wody to od nowa:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ehhh jak jej nie przejdzie to po południu do lekarza pojade co by sie nie odwodniła bidulka!

agatulka no szkoda że nie poszło po Twojej myśli!!
madlen oby cię ten ból już nie meczył!!!a birałaś cos osłonowo na żołądek przy tych tabletkach???czesto sie zapomina a potem sa nie fajne skutki!!
zuskus :szok::szok::szok: to u Ciebie taki stan jest???
evelinka najważniejsze,ze dajecie radę!!!pozdrawiamy Was cieplutko!!

a co sie Kajuni przytrafiło jelitówka bidulka zdrówka

ja dzieci odstawiłam i poszłam po grzebciuchach w poszukiwaniu stroju dla synka bo jutro festyn a stroje maja być w klimacie Pirat Marynarz Rybka lub coś takiego
jemu nei trafiłam ale sobie a i owszem eheheh co rzadko się trafia ale okazja to okazja

reklama
no a co tam wyszukałaś???

Kajka nadal spi:happy:!zobaczymy jak wstanie!

jeśli chodz i stórj pirata to mozesz sama mu coś wykombinować!ja Filipowi na bal przebierańców zrobiłam sama strój:
Zdjęcie0213.jpgZdjęcie0212.jpg
pociełam dół koszulki i rekawy,namalowałam czache,pomalowałam mu twarz,zrobiłam opaske na oko i gotowa..a na głowe do chusty doszyłam sztuczne włosy od starej lalki;-)!!ale może być chusta bez włosów i gotowe!!jakiś pas ,pistolet i jużQ

no a co tam wyszukałaś???

Kajka nadal spi:happy:!zobaczymy jak wstanie!

jeśli chodz i stórj pirata to mozesz sama mu coś wykombinować!ja Filipowi na bal przebierańców zrobiłam sama strój:
Zobacz załącznik 254385Zobacz załącznik 254386
pociełam dół koszulki i rekawy,namalowałam czache,pomalowałam mu twarz,zrobiłam opaske na oko i gotowa..a na głowe do chusty doszyłam sztuczne włosy od starej lalki;-)!!ale może być chusta bez włosów i gotowe!!jakiś pas ,pistolet i jużQ

wyszło ekstraaaaaaaaa

ja jeszcze idąc po dzieci idę do 2 lumpka koło Zuzi przedszkola zalicze kilka bo jest ich tam multum
ale jak nic nei trafie sama wykąbinuje rzecz jasna tylko czyon se chustke da założyc i w ten upał czy bedzie nosił ale zobaczymyyyyy

ale za to łowy moje były fajne

Zobacz załącznik 254403Zobacz załącznik 254406Zobacz załącznik 254407

a najlepszy traf dla Zuzi hehehheh
CIMG1693.jpg

haha to widzę ze u Was też Dora na czasie!!Kajka też lubi ta bajkę,kiedyś nieświadomie kupiłam jej w lumpki spodnie z ta dorą i po jakimś czasie sie dopiero zorientowałysmy;-),ma tez poszewke na mała poduszke i bardzo ja lubi!

Kajka obudziła sie,mówi ze gardełko ją boli i głowa,ehh mierze jej temp bo jest troche cieplejsza!!ehhh obawiam sie ze to angina:crazy::crazy::crazy:

haha to widzę ze u Was też Dora na czasie!!Kajka też lubi ta bajkę,kiedyś nieświadomie kupiłam jej w lumpki spodnie z ta dorą i po jakimś czasie sie dopiero zorientowałysmy;-),ma tez poszewke na mała poduszke i bardzo ja lubi!

Kajka obudziła sie,mówi ze gardełko ją boli i głowa,ehh mierze jej temp bo jest troche cieplejsza!!ehhh obawiam sie ze to angina:crazy::crazy::crazy:

objawy typowo anginkowe
moja ma zawalone zatoki bidulka wysmarkać tego nei potrafi i sie meczy
chyab o obiedzie tez odejde na kontrole z tymi zatokami bi nie wiem czy ją czegos moze nei uczula
jutro musze pamietac by ją do alergologa zapisac bo mam skierownie i koło nas jest w tym sammy miejscu co dentysta

u nas tez dora na czasie nie że bardzo ale jak zobaczyłam ta bluzkę to od razu wziełam heheheh

no ma stan podgorączkowy 37,6 i znowu wymiotuje:-:)-:)-(ehhh
chyba sie dzisiaj nie pouczę!ide zaraz pranko powiesić bo musiałam poprac posciel po nocnej akcji!!Kajcia leży!

Witam!
Zdjecia ktore wczoraj wkleilam sa z mojej miejscowoscia a film z Rytra obok. Zreszta cala dolina Popradu byla zalana bo nie dosc ze z nieba lalo jak z cebra to jeszcze to jeszcze Slowacja wypuszczala ze zbiornikow retencyjnych. Jedyny plus ze w gorach woda szybko schodzi...ale szkody pozostaly. A osowisk ile :szok:
[video=youtube;etqPs7TLRZA]http://www.youtube.com/watch?v=etqPs7TLRZA&feature=related[/video]

A to kolo moich rodzicow
[video=youtube;AAEpxdmfyp0]http://www.youtube.com/watch?v=AAEpxdmfyp0[/video]

Anakonda rok temu tez sie denerwowalas a szybko zlecialo, zawsze to jakis grosz. A Maja dziadki sia na pewno dobrze zaopiekuja...tylko troche rozpieszcza ;-)
Atfk stroj super. musze na karnawal skopiowac dla Krzysia bo zawsze problem w co go przebrac. Jak Kalulka???
Agatulka a jak tam u Was sytuacja powodziowa?

pozdrawiam :-):-):-)

Ostatnia edycja:
zuzkus jak zobaczylam te zdjecia i ten filmik,to :szok::szok:,a jak wyglada sytuacja blisko ciebie?mam nadzieje,ze nie jest az tak tragicznie.
anaconda to faktycznie daleko od tesciowej do przedszkola,ja tez chyba bym nie jezdzila..wszystko bedzie dobrze,tata i dziadki zajma sie Majeczka,a ty przynajmniej dorobisz troche grosza..mysl pozytywnie.a jedziesz na cale 2 miesiace?
atfk i jak z Kajka?na moje to jest angina,moj Hubert mial tak ostatnio..tez nie mogl nic jesc,pic dawalam na sile,ale zaraz wszystko zwymiotowal,co wziol lyka wody to bieguskiem do kibelka,jak lezal w lozku to mial miske obok,bo caly czas cos go dusilo,dwie albo 3 noce nie spal..dopiero antybiotyk pomogl...zdrowka dla niej.
ja jedynie co jadlam to jogurty z probiotykami,bo nic innego oslonowego nie mialam..na razie jest dobrze..i niech juz tak bedzie!!
mielgo dnia,a tym co mieszkaja blisko duzej wody zycze zeby ta powodz juz sie skonczyla :))))

uciekam,bo od poniedzialku mam meza w domu,jeszcze ma wolne jutro i chyba w czwartek,a jak on jest to stale mnie przepedza z kompa..no i zaraz mam z nim jechac do wedkarskiego..nie wiem po co ja mu tam potrzebna,no lae tak ladnei prosil to nie moglam odmowic..miedzy nami juz lepiej,zaczyna sie ukladac..wiec niech tak bedzie,bo juz mam dosyc zlych wydarzen..

Mama już odwieziona na dworzec a ja wreszcie spokojnie mogę zasiąść :-p:-p
Wiem że świnia jestem ale już naprawdę odzwyczaiłam się od komentarzy osób trzecich i mówienia mi co robię nie tak itp, odkąd zamieszkaliśmy sami zobaczyłam różnicę jak to fajnie być samemu sobie gosposią i już zawsze będę zdania że małżeństwa powinny mieszkać osobno a nie z rodzicami :tak::tak::tak:
Zuza straszne szkody narobiła ta powódź u was, zresztą nie tylko u was :szok::szok::szok: a ja głupia się martwię swoimi przyziemnymi problemami, które w porównaniu z tym jak ludzie całe domy potracili i dorobek całego życia są po prostu niczym
A co do wyjazdu to chyba już zawsze przed będę się denerwowała :-D:-D:-D
Agatko fajne zakupy ci się trafiły :tak::tak::tak:

reklama
wpadłam jeszcze na chwilke przy okazji wyłączania po Fifim kompa;-)!
Kajka póki co bez zmian:-:)-:)-(,nadal wymiotuje,leży teraz mierzę jej temp bo właśnie sie zdrzemnęła!ehhhh

koło 16 jade do naszego doktorka!

pozdrawiam!

Do góry