reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dlaczego tak jest...

Witam i ja :-):-):-)
Nocka w miarę dobra, piszę w miarę bo Maja dostała antybiotyk 12-godzinny i druga dawka przypada na godz.2, na szczęście budzik nastawiłam i dało się jakoś Maję dobudzić i lekarstwo podać :tak::tak::tak: za to dzisiaj wstałyśmy o godz.10 :-D:-D:-D
Ostatnio ucho było dokładnie doleczone bo przecież też do laryngolog chodziłyśmy, powiedziała że u Mai tak będzie że jak tylko katar przez kilka dni będzie miała to jej się będzie na ucho rzucało - taki już jej urok :-:)-:)-(
Ja też sie przyłączam do życzeń dla Gosi :tak::tak::tak:
Iwonko już chyba pisałam że Maja zostaje z mężem i babciami :tak::tak:
Agatko oby tym razem pogoda wam dopisała w te wolne dni :tak::tak:
My w piątek jedziemy do mojej mamy, a jutro siedzimy w domu, zresztą z chorą Maja to jaki mamy inny wybór :-:)-(

reklama
anaconda o nie zazdroszcze Mai-mnie rok temtu pierwszy raz w zyciu ucho bolało:szok::szok::szok: to moge sobie wyobrazić jak ja to męczy!!i mój Filipek ma nawracające anginy...na nic innego nie choruje,jeśli jakaś infekcja u niego to na bank zawsze gardziel:confused:!!ehhh

zupka ugotowana,jeszcze tylko kluchy:-) i wybiore sie z Kajką na dwór!bo jakby sie przejaśniało!!

a teraz po weekendzie mój najmłodszy chrześniak Mikołaj skończy roczek:-) i główkuje nad prezentem!!rozgladam sie na allegro co tam ciekawego dla takich szkrabów jest!!

Atfk zalezy do ile ten prezent.Ja na roczek polecałabym zabawki z Fisher price np krzesełko uczydełko,lub szczeniaczka uczenniaczka,garnuszek na klocuszek.,klocki..A może pierwszy rowerek... ;-) lub stolik edukacyjny :tak::-)
Anaconda pewnie i pisałaś ale ja przeoczyłam.:sorry:

Ostatnia edycja:
Aga te stoliczki edukacyjne serio b fajne co Iwonka proponuje
mnei tez czeka taki prezent bo na roczku u siostrzeńca nie bylismy za dalekoo wiec tez bedzie trza coś kupić ale urodziny były w lutym wiec mały bedzie miał juz półtora w sierpniu hehehhe
ale mnie nadal trapi co kupic chrześniakowi na Komunie w maju 2011
wczoraj z męzme ustatliśmy że odkładamy cosik co miesiąc by sie nazbierało przez rok
i ustalilismy że w Boze Narodzenei już sie spytamy czy o czyms marzy lub czy chcą mu coś kupić by dawać kasę choc ja tego nei za bardzo ale zobaczymy ale plan jest wiec już z górki

obiad sie kończy piec ja mam udko z warzywami gotowane bo twardo dietkuje sie tzn jem gotowane warzywa itp w końcu za 2 miesiące wakacje nad morzem

ja sie tylko z wami przywitam,sorki ale nie mam sily na pisanie..zab mnie tak boli,ze ledwo widze na oczy :-(juz chyba nie da sie nic z nim zrobic,bo jest siny,wczoraj niby mi mowil,ze mala dziurka,ale ja tam nic nie widze.z zewnatrz wyglada o k,ale naokolo siny..jakby od srodka sie psul chyba,ze dwa mam chore a ja z tego bolu juz nie widze i nie czuje..wieczorem ide do szpitala,mam tylko nadzieje,ze nie trafie ta takiego patalacha jak z noga..tam coprawda za wiele mi nie pomoga,ale chociaz jakies tabletki przeciwbolowe i moze antybiotyk,bo troche zazcynam puchnac..sorki dziewczyny,popisze jak troche bol ustapi,bo teraz jestem nie do zycia..bol straszny,..milego dnia :)))

ja sie tylko z wami przywitam,sorki ale nie mam sily na pisanie..zab mnie tak boli,ze ledwo widze na oczy :-(juz chyba nie da sie nic z nim zrobic,bo jest siny,wczoraj niby mi mowil,ze mala dziurka,ale ja tam nic nie widze.z zewnatrz wyglada o k,ale naokolo siny..jakby od srodka sie psul chyba,ze dwa mam chore a ja z tego bolu juz nie widze i nie czuje..wieczorem ide do szpitala,mam tylko nadzieje,ze nie trafie ta takiego patalacha jak z noga..tam coprawda za wiele mi nie pomoga,ale chociaz jakies tabletki przeciwbolowe i moze antybiotyk,bo troche zazcynam puchnac..sorki dziewczyny,popisze jak troche bol ustapi,bo teraz jestem nie do zycia..bol straszny,..milego dnia :)))

o kurcze bidulko wiem co to ból zęba nieraz trza wyrwac by ei cierpieć
niechce cię straszyć ale jak zciemniał to raczej chory ale moze da się leczyć oby w szpitalu dobry fachowiec sie trafił

witam wieczorową porą.
za życzenia powodzenia w staraniach nie dziękuję coby nie zapeszyć. Podziękuję i wirtualnie wyściskam jak się uda, ok?

anaconda - zdrówka dla Majeczki życzę. Ponoć te choroby uszu tak mają, że jak się raz przyplącze to lubi później nawracać. Jak mała dostanie kataru musicie bardzo szybko reagować bo to ponoć z nosa najczęściej się przenosi.

madlen współczuję. Ból zęba nic fajnego. Oby fachowiec szybko pomógł.

myśmy mieli w planach wyjazd w góry na ten długiii weekneddd ale w obecnej sytuacji pogodowej nie odważyłam się; szkoda wydać kasę a potem w chałupie siedzieć:(

zuskus Szym też miał inhalacje z berodualu i z flexodine. Chyba muszę się z nim przejść do alergologa i pneumologa:)
testów alergologicznych mu jeszcze nie robiliśmy ale na pewno jest uczulony na siano bo jak tylko wejdzie u teściów do stajni to kicha, oczy czerwone; a jak był mały to miał uczulenie na białko mleka krowiego.
Skąd te alergie??? Plaga wśród maluchów i ogólnie całego społeczeństwa.

Ostatnia edycja:
dzien dobry weekendowo.
jakas strasznie nie wyspana jestem... i mam mega lenia
u nas w pracy mial byc wczoraj nowy wspolnik szefowej, no ale pojechal tylko na budowy do chlopakow, zobaczyc co i jak i wrocil do siebie. na szczescie:)

atfk udanego grilla:)

znikam narazie kawke sobie zrobic

Anaconda jak Maja??

Witam :-):-):-)
My dziś w domu siedzimy bo nie dość że Maja chora to jeszcze męża rozłożyło na dobre, kicha prycha i kaszle jak gruźlik. Majka już na ucho nie narzeka, widocznie antybiotyk działa do tego mucofluid też na nos zadziałał bo kataru brak, oby w poniedziałek na kontroli wyszło wszystko ok.
Z rana było piękne słonko a teraz leje i grzmi ale to dobrze bo mieliśmy taki ukrop w mieszkaniu że nie dało się wysiedzieć :cool::cool::cool:

reklama
Witam sie kobietki i ja z ranka;-)!!
ach jaki u nas upał wczoraj był:-D:-D:szok:....kurka cały dzień na słonku i sa efekty...zjarałam sie jak burak;-)...ciężka nocka za mną bo piecze i swędzi skóra ale cóż jak zbrązowieje to będzie miodzio:tak:!!dobrze ze miałam delikatny podkład od solarium to obędzie sie bez poparzeń!!zresztą mój mężuś też sie tak opalił,ze szok!!
no a dzisiaj będzie powtórka z rozrywki bo już 20 st na termometrze i piękne słonko:-):-):-)!!dziś sie jednak oszczędzam i na opalanie nie wystawiam!

dzieciaczki w siódmym niebie bo na boso ganiały w ogrodzie u teściów i tak sie wyszalały,ze Fifi wstał 10 minut temu:-)!!

co do prezentu dla mojego małego Mikołaja to właśnie sie zastanawiałam nad czymś z FisherPrice dzisiaj skoczę ze szkrabami na lody to i przy okazji zajrzę do zabawkowego!!rowerek kupuje chrzestny bo sie z nim zgadałam co byśmy dwóch podobnych prezentów nie przywieźli;-)

madlen mam nadzieję ze juz nie cierpisz!!!!

pozdrawiam Was kobietki i zmykam!!!miłego weekendu życzę!!

Do góry