reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

Kochanym dzieciaczkom!!!
W dniu waszego święta chcę cwam podarować
kawałeczek ziemi, byście mogli wyhodować,
słodyczowe drzewko, pełne cukiereczków,
tych małych i dużych i z dziurką w środeczku,
by rosły też na nim lody w różnym smaku
i świeże truskawki w czekoladowym fraku,
ale nie mogę dac wam tego,
wiec życze poprostu wszystkiego dobrego!

kto-ma-pomysl-co-robic-na-dzien-dziecka.gif

dzien-dziecka-3.jpg

Ewelinko ja Filipowi kiedys kupilam farby do wanny. Takie co mozn nimi malowac po kafelkach ale od cieplej wody farba usowa sie od razu. Fajnie bylo ale Filip czesciej mloal siebie niz wanne i kafelki i zeczywiscie malowanie polubil. Oto fotka jak wygladal po takiej zabawie ;)
DSC00406.jpg

Mamucia to wcale nie egoizm przez Ciebie przemawia ze chcesz dziewczynke. Ja tam nigdy nieukrywalm ze chce za drogim razem dziewczynke no i mi sie udalo. To wiadomo ze jak ma sie chlopaka to zyczy se czlowiek jednak parke wiec czas na dziewczynke! zycze wszystkiego dobrego i by szybko sie wam udalo.

Wszystkim chorowitkom zycze duzo zdrowka by szybko wam przeszlo!!!

reklama
teraz dopiero mam chwile,Hubi juz wykapany oglada bajke,a Martyna w wannie.u dentysty bylo super,;-)nie myslalam,ze Hubi usiadzie na fotel i da sobie wbuzie zajrzec,ale od razu jak weszlismy wgramolil sie na fotel,ubral okulary i otworzyl swoja buzke..jestem z niego dumna!!ale ma jeden zab do zrobienia i wczwartek znowu idziemy.:tak:mam nadzieje,ze nie bedzie zadnych fochow..przez okolo roku, robilam podchody,zeby lekarz mogl mu obejrzec zeby..az wkoncu dzisiaj sam do tego dorosl;-)..ufff.ja tez przy okazji usiadlam,ale nie robil mi..zab caly czas mnie boli,ale leczenie tutaj jest drogie,na dzien dzisiejszy musialabym zaplacic ponad £100..:szok::-(mam mala dziure,ale ze moje zeby sa b.wrazliwe,to czuje bol,caly czas jestem na tabletkach,nie dosc ze biore jeszcze te antybiotyki,(ale z noga juz lepiej,jeszcze musi mi ropa wyleciec,ale juz lepiej chodze.),to jeszcze teraz od bolu zeba..:-(czuje sie jak lekoman,nafaszerowana tabletkami.byc moze bede miala jakas znizke,bo nie pracuje,ale musze jeszcze to wybadac.,bo nie orientuje sie w tym temacie,ale jest nadzieja.tort zjedzony i znowu kilka kg wiecej,ale co tam,trzeba sobie zycie oslodzic:-D

zuzkus widze,ze sie poprawia u ciebie..to dobrze oby tak dalej,trzymam kciuki:tak:no i slonca zycze,zadnego deszczu,tylko slonko;-)
anaconda kurcze niefajnie masz teraz,za niedlugo wyjazd a tu Majka rozlozona..zdrowka dla niej,zebys wyjezdzajac zostawila ja calkowicie zdrowa:tak:

Ostatnia edycja:
Witam :-):-):-)
U mnie od rana załamka, Maja obudziła się z płaczem że ją ucho boli więc biegiem razem do pediatry po skierowanie do laryngologa i w razie czego poprosiłam o przepisanie jakiegoś antybiotyku gdyby jednak laryngolog nie chciał nas przyjąć dzisiaj a potem biegiem do laryngolog prosić żeby nas przyjęła a potem czekanie prawie do godz.14 bo przecież nie byłyśmy zapisane na konkretną godzinę :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Na szczęście nas przyjęła, ucho zbadała i dała antybiotyk a po niedzieli na kontrolę, jestem załamana bo przecież w następną niedzielę wyjeżdżam a nie chcę zostawiać chorego dziecka, zwłaszcza że przecież koło 2 m-cy temu dopiero co z tego ucha się wyleczyła :-:)-:)-(

łomatko bidna Majeczka zaś uszko
zdrówka dla neij sporoo

teraz dopiero mam chwile,Hubi juz wykapany oglada bajke,a Martyna w wannie.u dentysty bylo super,;-)nie myslalam,ze Hubi usiadzie na fotel i da sobie wbuzie zajrzec,ale od razu jak weszlismy wgramolil sie na fotel,ubral okulary i otworzyl swoja buzke..jestem z niego dumna!!ale ma jeden zab do zrobienia i wczwartek znowu idziemy.:tak:mam nadzieje,ze nie bedzie zadnych fochow..przez okolo roku, robilam podchody,zeby lekarz mogl mu obejrzec zeby..az wkoncu dzisiaj sam do tego dorosl;-)..ufff.ja tez przy okazji usiadlam,ale nie robil mi..zab caly czas mnie boli,ale leczenie tutaj jest drogie,na dzien dzisiejszy musialabym zaplacic ponad £100..:szok::-(mam mala dziure,ale ze moje zeby sa b.wrazliwe,to czuje bol,caly czas jestem na tabletkach,nie dosc ze biore jeszcze te antybiotyki,(ale z noga juz lepiej,jeszcze musi mi ropa wyleciec,ale juz lepiej chodze.),to jeszcze teraz od bolu zeba..:-(czuje sie jak lekoman,nafaszerowana tabletkami.byc moze bede miala jakas znizke,bo nie pracuje,ale musze jeszcze to wybadac.,bo nie orientuje sie w tym temacie,ale jest nadzieja.tort zjedzony i znowu kilka kg wiecej,ale co tam,trzeba sobie zycie oslodzic:-D

zuzkus widze,ze sie poprawia u ciebie..to dobrze oby tak dalej,trzymam kciuki:tak:no i slonca zycze,zadnego deszczu,tylko slonko;-)
anaconda kurcze niefajnie masz teraz,za niedlugo wyjazd a tu Majka rozlozona..zdrowka dla niej,zebys wyjezdzajac zostawila ja calkowicie zdrowa:tak:

ale dzielny acet moja była niedawno u dentysty 1 raz cos tam pomruczałą bo wiadomo 1 raz jej ktoś coś robł ale wie ze jeszcze 3 wizyty nas czekają i opowiada o tym i sama pamięta o myciu ząbków mówiąc że trza dbać bardziej by nei było więcej dzurek
ale jak z synem mi sie uda pujśc wtedy będzie chyba szczy szczęścia bo jego muszę szybciej zaprowadzić by nie było nic do naprawy

Aga dziś będę 1 Ja ehehheh Maks spac juz nei moze on często mi o 6 wstaje :-:)szok:

u nas ciagle pada juz mam dośc chyba dzieci dzis nie będe prowadzić lub tylko Maksa bo mamy żłobek najblizej

wczorajszy dzień dziecka b udany wyad do Mc donaldu bardzo sie podobal niestety na malowanie buzi na galerii nie zdązylismy tzn stalismy w kolejce ale panie powiedziały ze jeszcze tylko 20 min malują za to w weekend będzie budowany zamek z klocków lego i mimo ze ida do pracy z rana mozemy spokojnei tam podejśc a ja sobie autobusem z tamtad do pracy pojadę a atrakcja bedzie idealna
w domu jeszcze czekały zrobione babeczki wiec było malowanie kolorowym lukrem oto efekt

CIMG1586.jpg

w poludnie wsiadam w pociag do Charkowa, nie wiem jak tam z netem, czy bedzie bezprzewodowy, jesli nie - to do zobaczyska w najblizszy wtorek pewnie. trzymajcie sie cieplo.

Witam.Zajrzałam w kalendarz i chyba ominełam kilka ważnych dat .....;-)

SPÓŻNIONE ALE SZCZERE ŻYCZENIA ZDROWIA SZCZĘSCIA I DUŻO MIŁOŚCI DLA JOANNY Z OKAZJI IMIENIN,DLA NIKODEMKA DOTMAR ORAZ AKTUALNE DLA GOSI Z OKAZJI URODZIN.(MOŻE NAS PODCZYTUJE)

a gołąbeczki wyszły przepyszne,naprawde,i szybciutko sie zrobiły.Kapusta młoda juz jest ładna i ma duże liście na zawijanie:tak:Chętnie bym was poczęstowała...
Anaconda zdrówka dla Mai.Naprawde często jej to ucho choruje.Moje jeszcze ani razu odpukać nie miały tego problemu.A z kim zostaje Maja jak wyjedziesz?
Agatulka od rana na posterunku bb widze ;-)
Madlen gratki dla Synka :-)
Naja do wtorku. Bedziemy czekąc na relacje ..

Ostatnia edycja:
Witam sie ...dzisiaj nie pierwsza;-);-);-) ale Kajeczka dopiero co wstała:tak::tak::tak: ...odsypiała wczorajsze buszowanie do 22:szok:!!!
pogoda jakaś niewyraźna,ciemno i pochmurno ale póki co nie pada!
ja zjadłam śniadanko,umyłam głowe,wstawiłam zupke i mam chwilke dla siebie!
anaconda kurcze moze to ucho ostatnio nie doleczone było ze tak szybko znowu mała meczy???ehhh współczuję!!i dużo zdrówka życzę!!
madlen no widzisz!!!jaką mały zrobił mamusi niespodziankę:-):-):-)!!brawo!!!
agatulka fajne takie atrakcje!!tez bym z chęcią skorzystała...ja to taki szwędacz jestem to jak znalazł ...ale niestety w moich okolicach to raczej nie zdarzają sie takie sprawy!!Maks pewnie będzie zachwycony tymi lego!!!
a co do dentysty to pewnie,że lepiej zapobiegać niz leczyć;-);-);-)!ja z moimi też na bieżąco u dentysty!teraz latem mamy kontrolę bo póki co wszystko poleczone!
naja podróżniczko nasza!!jakby co to czekamy:-D:-D:-D

no kobietki od jutra ma być ciepło:sorry::sorry::sorry: jakoś trudno w to uwierzyć patrząc przez okno...jakie plany na troszkę przedłużony weekend???

My żadnych planów na weekend nie mamy,pewnie zaliczymy może w końcu ZOO i festyn w parku. Nie wyjeżdazmy nigdzie bo odkładamy kase na remont.Na wakacje mamy już kaske ;-)
Wczoraj byłam w przedszkolu na zakończeniu roku oraz imprezie z okazji dnia dziecka mamy i taty.Było bardzo miło,Vanesska swietnie odegrałą swoją rolę choc trochę cicho mówiła czasami.Potem był poczęstunek na sali w grupie Vanesski.Rozmawiałam z panią dyrektor przy półmisku truskawek;-).... i dowiedziałam sie że jak Klaudia skończy 2,5 roku to jak sie tylko zwolni miejsce to może zostac przyjęta do przedszkola:tak:Klaudia znów biegała jak szalona,inne dzieci w jej wieku grzecznie siedziały a tej wszedzie pełno... Za kilka dni mamy teraz festyn rodzinny w przedszkolu:biggrin2:

W Warszawie nie pada asłyszałam i ja że ponoć od piątku ma byc pieknie słonecznie i ciepło.

Ostatnia edycja:
Witam sie ...dzisiaj nie pierwsza;-);-);-) ale Kajeczka dopiero co wstała:tak::tak::tak: ...odsypiała wczorajsze buszowanie do 22:szok:!!!
pogoda jakaś niewyraźna,ciemno i pochmurno ale póki co nie pada!
ja zjadłam śniadanko,umyłam głowe,wstawiłam zupke i mam chwilke dla siebie!
anaconda kurcze moze to ucho ostatnio nie doleczone było ze tak szybko znowu mała meczy???ehhh współczuję!!i dużo zdrówka życzę!!
madlen no widzisz!!!jaką mały zrobił mamusi niespodziankę:-):-):-)!!brawo!!!
agatulka fajne takie atrakcje!!tez bym z chęcią skorzystała...ja to taki szwędacz jestem to jak znalazł ...ale niestety w moich okolicach to raczej nie zdarzają sie takie sprawy!!Maks pewnie będzie zachwycony tymi lego!!!
a co do dentysty to pewnie,że lepiej zapobiegać niz leczyć;-);-);-)!ja z moimi też na bieżąco u dentysty!teraz latem mamy kontrolę bo póki co wszystko poleczone!
naja podróżniczko nasza!!jakby co to czekamy:-D:-D:-D

no kobietki od jutra ma być ciepło:sorry::sorry::sorry: jakoś trudno w to uwierzyć patrząc przez okno...jakie plany na troszkę przedłużony weekend???

u mnei weekend jest od dziś tzn mam wolne do piątku i dzieci zostały z mama w domu bo ja ide w sobote i niedziele do pracy :(

lecimy po miękso puki nie pada

Aga oby serio od jutra była ładna pogoda ja mam pecha jak mam wolne to pada a jak ide do pracy to piekna pogoda :wściekła/y::wściekła/y:

reklama
ja też tym "pogodynkom" nie wierze:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: sami nie wiedza co mówią!!!ehhh
my jutro mamy grilla u teściów;-),ma być brat męża z rodzinką i jeszcze jedni znajomi...a na resztę weekednu to sie zobaczy bo pewnie mężuś będzie w większości na służbie!a na niedziele planujemy wypad w plener ,jakieś ognicho czy cóś:-):-):-)!!!

a tak poza tym to spoko:-):-):-)

Do góry